Daten in 2019: 6 Gouden Tips Voor Succesvol Online Dating!

Het internet heeft vele aspecten van ons leven makkelijker gemaakt, en dating is daar zeker geen uitzondering op. Vroeger moest je maar het geluk hebben dat je de ware ooit tegen het lijf zou lopen. Maar inmiddels zijn er tal van onlinedatingservices waarmee je het lot een handje kunt helpen. Het is hierdoor makkelijker dan ooit om met potentiële partners in contact te komen.

Online daten brengt echter ook een aantal unieke uitdagingen met zich mee. Als je niet gewend bent om op deze manier te daten, of om überhaupt met het internet om te gaan, dan kan het allemaal maar een verwarrende boel zijn. In dat geval is dit artikel iets voor jou. Hierin zal ik je namelijk enkele onmisbare tips geven op het gebied van internetdating om jouw kansen te vergroten!

Tip 1: Wees eerlijk, maar niet té eerlijk op je profiel

Iedereen die enige ervaring heeft met online dating, zal je vast kunnen vertellen dat er genoeg leugenaars actief zijn op datingsites. Op hun profiel lijken ze hartstikke leuk, maar op een date zijn ze plots een stuk minder interessant zijn dan ze zich op hun profiel voordeden. Je merkt al snel dat er geen match is, en dat je nooit op date had willen gaan. In zo’n situatie wint er natuurlijk niemand.

Aan de andere kant doet iedereen zich een beetje beter voor dan hij is op het internet. Jij kan jezelf wel 100% eerlijk neerzetten op een datingsite. Maar als alle andere gebruikers dat niet doen, dan zal je het heel moeilijk gaan krijgen als je dates wil vinden. Helemaal eerlijk zijn lijkt dus ook niet de beste strategie als het om online dating gaat.

Eerlijkheid duurt het langst; het zal heel lang duren voor je een date vindt als je helemaal eerlijk bent.

De oplossing: wees eerlijk, maar niet té eerlijk als je je profiel invult. Je mag jezelf best iets beter voordoen dan je bent, want dat doet iedereen online. Niemand zal boos op je worden omdat je een foto hebt uitgekozen waarop je er ongewoon goed uitziet. Het is prima als je een paar centimeter bij je lengte hebt opgeteld. Ook mag je jezelf best iets avontuurlijker voordoen dan je bent.

Het belangrijkste is dat je niet té erg overdrijft, en niet glashard liegt over dingen. Als jij je neerzet als een totaal ander persoon, dan val je direct door de mand zodra iemand je in het echt ziet. De kans dat er in zo’n situatie nog een tweede date in zit, is natuurlijk bijzonder klein. Zet jezelf dus neer als een iets betere versie van jezelf, maar niet als iemand anders.

Tip 2: Spreek zo snel mogelijk in het echt af

Internetdaten is een ontzettende aanwinst voor je liefdesleven, als je het op de juiste manier gebruikt. Het is erg makkelijk om online een gesprek met iemand te beginnen, deels door de relatieve anonimiteit van het internet. De persoon met wie je chat weet wel wie je bent, maar je hoeft elkaar niet meteen in het echt te spreken. Soms merk je al gelijk dat er geen klik is.

Hier zit echter ook een keerzijde aan: vaak gaat het mis doordat mensen het net iets te relaxt aanpakken. Het eerste vrijblijvende gesprekje zal harstikke leuk en spannend zijn, maar de spanning van deze chat zal er snel af zijn. Als je te lang wacht met elkaar in het echt zien, dan wordt de kans steeds groter dat de andere persoon interesse verliest.

Bovendien kan je wel denken dat je goede chemie met iemand hebt, maar dat weet je pas echt zeker als je elkaar een keer in het echt hebt gesproken. Chatten is leuk als eerste verkenning, maar het is zeker niet hetzelfde als een echt gesprek met iemand voeren. Pas in het echt merk je ook of er fysieke aantrekking is; dat weet je niet door een scherm!

Je zou niet de eerste zijn die te lang wacht met afspreken, en daardoor pas laat merkt dat er eigenlijk geen match is.

Als je dus het idee hebt dat jullie wel eens goed bij elkaar zouden kunnen passen, dan raad ik je aan om zo snel mogelijk in het echt af te spreken. Zo zorg je ervoor dat de spanning niet de kans krijgt om te verdwijnen. Bovendien kom je er zo snel achter of je wel écht geschikt bent voor elkaar. Al met al kan dit je dus een heleboel tijd en moeite schelen.

Tip 3: Houd de eerste date luchtig en vrijblijvend

Als je aan mensen vraagt wat hun ideale date is, dan is de kans groot dat ze iets groots en romantisch noemen. Een uitgebreid diner in een duur restaurant is bijvoorbeeld iets waar veel mensen al snel aan denken. Wanneer je echter op eerste date gaat met iemand, dan is dit wel zo ongeveer het slechtste wat je kan doen.

Als je op een eerste date gaat met iemand die je via internet kent, dan wil je elkaar voornamelijk leren kennen. Je weet nog helemaal niet of jullie wel goed bij elkaar passen of hoe je date zal verlopen. Je wilt eerst rustig verkennen of je een beetje met de ander kunt opschieten. Daarom kun je een eerste date het best luchtig en vrijblijvend houden.

Niets is zo vervelend als een slechte date waar je niet van weg kan.

Een goede eerste date die ik vaak aanbeveel, is om ergens koffie te drinken. Als je dit overdag doet, dan hangt er niet meteen de verwachting aan vast dat er méér moet gebeuren. Is het niks, dan kun je elkaar na een korte date voorgoed vaarwelzeggen. Klikt het wel, dan kan de date zo lang duren als je wil, en kun je voorstellen om daarna nog iets te gaan doen.

Zorg er in elk geval altijd voor dat je date op een openbare plek plaatsvindt. Omdat een internetdate in principe een vreemde is, weet je niet met wat voor persoon je te maken hebt. Om nare ervaringen met engerds te voorkomen, kan je eerste ontmoeting maar beter ergens plaatsvinden waar meer mensen in de omgeving zijn. Lees hier meer tips voor de eerste date.

Tip 4: Zorg voor een goede openingszin

Misschien rol je al wel met je ogen zodra je het woord openingszin hoort. Daar kan ik je niet helemaal ongelijk in geven. Als je gewoon rustig met een stel vrienden in de kroeg bent, zit je niet te wachten op iemand die op je afkomt met een afgezaagde openingszin. In zo’n setting moet een openingszin wel héél origineel zijn als hij enig effect wil hebben.

Als het op online daten aankomt, is de situatie echter net even anders. Het eerste contact dat je met iemand legt zal in zo’n geval digitaal zijn, in de vorm van een chatbericht. In dit geval is een openingszin zo’n beetje de enige manier waarop je een goede eerste indruk kan maken.

“Je hebt maar één kans om een eerste indruk te maken.”

Je zal waarschijnlijk niet de enige match van je chatpartner zijn, dus moet je je onderscheiden van alle andere matches. Dit kun je het beste in je eerste bericht al doen. Waarschijnlijk kan je chatpartner het aantal gesprekken dat begint met “hé” al niet meer tellen. Daarnaast heeft hij of zij ook al genoeg cliché openingszinnen moeten verdragen.

Toch blijven openingszinnen altijd een beetje ongemakkelijk, dus een beetje een knipoog mag wel. Een grapje waarbij je een bestaande openingszin pakt, maar dan met een verrassende twist, doet het in mijn ervaring altijd goed.

Je laat dan zien dat je ook wel weet dat openingszinnen eigenlijk niet meer kunnen, terwijl je er toch hetzelfde effect mee bereikt. Je laat namelijk zien dat je zelfvertrouwen hebt en dat je humor hebt.

Tip 5: Wees geduldig tijdens het chatten

Je hebt het vast weleens meegemaakt; je bent met iemand aan het chatten, en je hebt het eigenlijk wel naar je zin. Je hebt het idee dat het goed gaat en dat er een klik tussen jullie is. Ineens duurt het echter wel héél lang voordat je een berichtje terugkrijgt van je gesprekspartner. Je raakt in paniek: zou hij of zij geen klik voelen? Gaat het dan toch niet zo goed als ik dacht?

Het slechtste wat je op zo’n moment kan doen, is berichten spammen. Veel mensen sturen in paniek bericht na bericht totdat ze een reactie krijgen, maar op die manier kom je ontzettend wanhopig over. Zo ziet je gesprekspartner dat jij volledig in paniek raakt als hij of zij even geen tijd heeft om te reageren. Je komt dan niet bepaald stabiel over, en dat is natuurlijk niet heel aantrekkelijk.

“Wanhoop is één van de minst aantrekkelijke emoties die er is.”

Het is dus beter om een beetje geduld te hebben als iemand niet meteen reageert. Sommige mensen hebben nu eenmaal een druk leven, en hebben dus niet de hele dag de tijd om hun berichten te checken. Natuurlijk is er de kans dat iemand niet meer in je geïnteresseerd is. Daar ga je alleen niets aan veranderen door hem of haar helemaal dood te spammen.

Ik zou je aanraden om maximaal één of twee berichtjes te sturen als je je afvraagt waarom iemand niet reageert. Het kan namelijk ook wél zo zijn dat iemand gewoon vergeten is om te reageren, en in zo’n geval kan een herinnering geen kwaad. Ga alleen niet vragen waarom de ander niet reageert; ook dat komt wanhopig en aanhankelijk over.

Tip 6: Maak gebruik van de info die de datingsite je biedt

Iets wat nooit leuk is tijdens een date, is als je geen gespreksstof meer hebt, waardoor er ongemakkelijke stiltes vallen. In zo’n geval kan de sfeer voor de rest van de date verdwenen zijn, terwijl jullie misschien best een klik hadden. Online dating biedt je een belangrijk hulpmiddel om dit soort situaties te voorkomen.

Als je met iemand aan het chatten bent, dan kun je gewoon het profiel van die persoon checken als je gespreksstof nodig hebt. Je kunt daar de interesses van de andere persoon zien en foto’s van hem of haar bekijken. Aan de hand daarvan kun je vast wel een onderwerp bedenken om een leuk gesprek op gang te krijgen.

Dit kan je niet alleen helpen tijdens het chatten, maar ook bij de echte date . Door van tevoren nog even het profiel van iemand door te lezen, kun je zijn of haar interesses in je achterhoofd. Op die manier heb je altijd een gespreksonderwerp als het ineens toch wel héél lang stil is.

Dit zijn ze dan, 6 onmisbare tips waarmee online dating je ongetwijfeld een stuk makkelijker zal afgaan. Ik wens je alvast heel veel succes!

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben je Niks!

Als je geen zelfvertrouwen hebt dan straal je dit altijd uit, in welke sociale situatie dan ook.

dit is onaantrekkelijk en zal een garantie zijn op het niet behalen van succes met het andere geslacht.

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies om jou te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen:

Klik hier voor tips om meer zelfvertrouwen te krijgen

 

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *