Liefdesverdriet na een Lange Relatie – 5 Goede Adviezen

Lange relaties zijn heel mooi, maar kunnen ook voor heel veel pijn zorgen: namelijk als ze uit gaan. Je hebt zo lang met dezelfde persoon opgetrokken en alles met hem of haar gedeeld, en dat ben je nu opeens kwijt. We vinden dit allereerst heel rot voor je en leven met je mee – maar we schieten je ook te hulp!

We willen namelijk ook niet dat je heel lang ongelukkig blijft door je liefdesverdriet na een lange relatie. Daarom hebben we in dit artikel 5 geweldige adviezen voor je om over je liefdesverdriet heen te komen. Het einde van een lange relatie is erg rot, maar je kunt er weer bovenop komen!

Advies 1: Bekijk hoe de relatie uitging

Er moet heel wat bij komen kijken voordat een lange relatie uitgaat. Waarschijnlijk hebben jij en je ex veel ups en downs meegemaakt samen, dus jullie relatie kon wel tegen een stootje. Maar helaas was er toch iets wat te sterk was voor jullie relatie. Probeer eerst te ontdekken wat dit precies was.

Bij veel mensen met een lange relatie was, zoals dat heet, de koek op. De verliefdheid was er niet meer bij één of allebei. Dat kan helaas gebeuren, en daar kun je ook vrij weinig aan doen. Het ideaal van eeuwige liefde wordt tegenwoordig door maar weinig mensen nog echt in stand gehouden .

Of misschien was er iets heftigs gebeurd in jullie relatie, waar zelfs het sterke schild van jaren samen zijn niet tegen kon. Bij veel stellen is dit vreemdgaan. Maar wat de reden ook was; je moet er even op kunnen reflecteren om er overheen te komen.

Dit geldt zeker als jouw ex degene was die het uitmaakte. Voor jou komt de break-up dan als een donderslag bij heldere hemel. Door over de situatie rondom de break-up te denken, kun je het iets beter een plekje geven. Probeer het ook met je ex te bespreken, nadat jullie emoties wat gekalmeerd zijn.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Advies 2: Je emoties loslaten mag, maar eens is het klaar

Een lange relatie die voorbij gaat is niet niks. Iemand met wie je een belangrijk deel van je leven hebt doorgebracht, is nu niet meer bij je. En natuurlijk word je daar emotioneel van. Angst, woede, onbegrip, verdriet, boosheid, wanhoop – al deze emoties kunnen de revue passeren. En dat is helemaal niet erg.

Laat daarom je emoties vooral los, zeker de eerste dagen na jullie break-up. Je moet ze namelijk niet gaan opkroppen; dan ervaar je na een tijdje vaker problemen omdat je niet goed met je emoties om hebt kunnen gaan. Daarom is het niet erg om die traanklieren volledig open te zetten!

Waar je alleen voor moet oppassen, is dat je niet te lang in deze emotionele staat blijft hangen. Op een gegeven moment heeft het namelijk geen zin meer om verder te huilen. Je huilt dan eigenlijk alleen maar om het huilen, en dat kost erg veel energie. Je mag dus even je emoties laten gaan, maar daarna is het ook genoeg!

Advies 3: Denk zo veel mogelijk aan iets anders

Deze tip is een stuk makkelijker op te volgen als je een korte relatie had. Want na een lange relatie is er nog maar weinig dat je níét aan jouw ex doet denken. Dat begrijpen we heel goed, en daarom raden we je aan om echt geheel iets anders te gaan doen om je hoofd leeg te maken.

Bij de meeste mensen is sport een goede uitlaatklep. Kies dan uiteraard wel een sport die je niet met je ex hebt gedaan. Tijdens het sporten ben je even alleen maar bezig met de fysieke inspanning, een ideale manier om je hoofd leeg te maken. Daarna komen de gedachten aan je ex misschien terug, maar tijdens het sporten ben je eventjes vrij van alles.

Andere mensen kunnen zich helemaal verdiepen in het maken van muziek, of artistiek bezig zijn. Zoek iets voor jezelf waarin je je hoofd leeg kunt maken, helemaal van gedachten aan je ex. Het maakt nog niet zo veel uit als je je ex niet helemaal uit je hoofd krijgt; je moet met kleine stappen beginnen.

Advies 4: Vermijd contact met je ex

Dit klinkt misschien hardvochtig of wreed, maar het is voor je eigen bestwil. Contact met je ex zorgt er alleen maar voor dat je emoties weer in de war raken, en dat het pijnlijke gevoel van gemis weer terug komt. We bedoelen niet dat je nooit meer contact mag hebben met je ex, maar vermijd het zeker de eerste maanden na de break-up.

Jouw ex mist jou namelijk ook, dus een gesprek maakt de kans groot dat jullie weer eens gaan afspreken. En vanaf daar wordt een fout snel gemaakt… jullie krijgen een one night stand, of gaan zelfs weer bij elkaar. Maar de praktijk leert dat dit meestal van hele korte duur is.

Doe jezelf (en je ex) dus een plezier en vermijd het contact. Als jullie je allebei hebben neergelegd bij de situatie, kun je natuurlijk weer een keer afspreken om bij te praten. Maar voor het zover is, ben je zeker enkele maanden verder. En dan ben je allang over je liefdesverdriet heen!

Advies 5: Leg je erbij neer

Nadat je al deze tips hebt opgevolgd, merk je misschien dat je liefdesverdriet al wat is afgenomen. Dan ben je al bijna klaar voor de laatste stap; je neerleggen bij de situatie. Dit is een hele moeilijke stap, maar hierna voel je je wel heel erg opgelucht. Dit betekent namelijk dat je weer verder kunt!

Het is eigenlijk gewoon een kwestie van een mindswitch. Je zegt op een gegeven moment tegen jezelf: “oké, de tijd die we hadden was mooi, en ik koester die ook, maar nu is het tijd om verder te gaan.” Niets meer dan dat.

Nu kun je weer aan het werk om iets moois van je leven te maken. Bijvoorbeeld met een nieuwe relatie… of lopen we nu op de zaken vooruit? In ieder geval; veel succes met de rest van je leven nu je over je liefdesverdriet na een lange relatie heen bent!

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *