3 Voordelen Van Online Daten + 3 Tips

Online daten heeft de laatste jaren een steeds positiever imago gekregen. Toch zijn er nog gemengde ervaringen met online daten. Sommige mensen hebben heel normale en positieve ervaringen met online daten die uiteindelijk in een positieve relatie eindigen. Weer anderen hebben juist een negatieve ervaring met online daten, zoals vervelende situaties en vaak negatieve relaties.

Online daten heeft zoals alles in het leven voor- en nadelen. Zou je willen weten waarom je juist wel aan online daten moet beginnen of juist door moet gaan met online daten, dan ben je bij dit artikel over de voordelen van online daten aan het juiste adres.

“Online daten is helemaal hip en in, en het is zeker het proberen waard!”

Online daten

Online daten is eigenlijk een grote database waarin alle profielen staan van de deelnemers aan het online datingplatform waarvoor jij je hebt aangemeld . Deze database kijkt of je dingen gemeen hebt met andere profielen en kijkt of er profielen zijn die voldoen aan de eisen die jij hebt ingevoerd.

Wat online datingsites en apps doen, is het onderhouden van een database met een heel groot aantal mensen die zich voor hun dienst aanmelden. De meeste datingsites zullen dit tegen betaling doen, waardoor je een abonnement met ze moet afsluiten. Dan kan jij tegen betaling door profielen van anderen kijken, die het platform aan jou voorstelt, en contact zoeken met de personen die je wel leuk lijken.

Het hangt van de datingsite of app af hoeveel informatie je aan hen moet verschaffen om te kunnen matchen met iemand. Dit kan heel eenvoudig zijn, bijvoorbeeld wie je bent, hoe je eruitziet en in welke regio je woont. Ook kan het om specifiekere informatie vragen, zoals je uiterlijk, opleiding en wat je zoekt in een ander.

Je wordt vervolgens op basis van de informatie die je op zo’n platform invult, door middel van de algoritmes die op deze datingsites en apps bestaan, aan verschillende personen voorgesteld die jij misschien wel interessant vindt of als toekomstige partner kan beschouwen. Vaak is het wel zo dat hoe specifieker de informatie is die je in kan vullen bij het online daten, hoe beter zij een specifiek iemand die jij potentieel wel leuk vindt voor je kunnen vinden.

Voordeel nummer 1: Het is makkelijk om aan te beginnen en het is minder beangstigend

Als je het eng vindt om op mensen af te stappen of je hebt nog niet zo veel ervaring met daten en relaties, dan is dit een makkelijke manier om kennis te maken met daten. Online daten is natuurlijk heel anders; het kan allemaal rustig op je gemak zonder dat je alle moed bij elkaar moet verzamelen of echt actief op zoek moet gaan in het dagelijkse leven.

Door goed je tijd te nemen om een datingprofiel te schrijven met wat je wel en niet zoekt, kan je wat meer zekerheid krijgen over het daten en kom je gemakkelijker in de datingscene. Niets is gehaast en je kan bij het invullen goed nadenken hoe je op anderen over wilt komen.

Als je je datingsprofiel en een leuke foto op de site hebt gezet, kan je ook gemakkelijk kijken naar de matches die aan je voorgesteld worden. Je kan hun profielen lezen, naar hun foto’s kijken, enzovoort. Dit is prettig voor mensen die echt iemand willen waarvan ze zeker weten dat die dingen met hen gemeen heeft.

Dit kan je natuurlijk niet doen in het dagelijks leven, want dan kom je er door te daten achter wat de ander leuk vindt en niet leuk vindt, maar kom je er ook veel later pas achter dat jullie misschien helemaal niet voor elkaar bestemd zijn. Veel mensen zijn bang dat dit zal gebeuren als ze op de traditionele manier gaan daten, en dat ze zo hun tijd zullen verspillen door te daten met mensen van wie ze niets af weten.

Ook het benaderen van iemand met wie je gematched hebt of in wie je interesse hebt, is heel laagdrempelig. Je stuurt die persoon gewoon een simpel berichtje en als het na het voeren van een gesprek toch niet goed aanvoelt of je iemand toch niet zo leuk vindt, kan je altijd zeggen dat je het toch niet ziet zitten. Je zit helemaal nergens aan vast.

Voordeel nummer 2: Je hebt een grotere kans om iemand te ontmoeten

Eén van de grootste voordelen aan datingapps en websites is dat je een veel grotere groep van mensen uit de regio, en niet alleen jouw stad, hebt waarin je een partner zou kunnen vinden. Dit is vooral een voordeel voor mensen die in een stad of dorp wonen waarin eigenlijk amper singles zijn, en waarin de singles die er wel zijn niet zo goed bij je passen. Op deze manier heb je toch nog een kans om een leuke partner te vinden.

Het kan ook zijn dat je geen grote sociale kring hebt waarin je potentiële partners kan vinden. Dan is de grote groep mensen op datingsites juist ideaal, want zo kan je toch nog aan een partner komen. Daarnaast is het ook ideaal voor mensen die eigenlijk niet van uitgaan houden en zo dus ook geen partner kunnen vinden, of juist geen partner willen vinden tijdens het uitgaan omdat ze de mensen die ze daar ontmoeten eigenlijk helemaal niet zo leuk vinden.

Voordeel nummer 3: Je kan gerichter zoeken naar een partner

Als je niet online, maar offline zou daten, dan zou je je partner misschien toevallig tegen komen, via een vriend of vriendin of zelfs kennis. Misschien zou je zelfs iemand op een feest tegenkomen, zonder dat je echt iets van de ander weet. Dit is bij datingsites natuurlijk heel anders: hier ben je gericht aan het zoeken naar iemand die bij je past en naar wat jij belangrijk vindt in een persoon.

Op deze manier neem je veel onzekerheid bij het daten weg, die je normaal aan het begin tijdens het daten zou hebben. Je weet eigenlijk niet zo veel van elkaar, zoals elkaars voorkeuren en wat de kijk van de ander is op bepaalde dingen. Deze dingen kom je sneller te weten via online daten, want je wordt op deze dingen gematched. Denk hierbij aan dingen als huwelijk, kinderen en religie.

Dit is veel makkelijker, en zo heb je ook een kleinere kans dat jullie op een aantal belangrijke dingen niet op dezelfde lijn zitten, waardoor jullie eigenlijk niet bij elkaar passen. Je kan dus meteen iemand vinden die aan bepaalde belangrijke eisen in het leven voldoet, zodat je niet voor bepaalde verassingen kom te staan die voor jou een dealbreaker zijn.

Tip nummer 1: Zorg ervoor dat je er klaar voor bent

Het is belangrijk dat je er mentaal klaar voor bent om te gaan daten. Veel mensen onderschatten online daten en zien het niet als echt daten zoals in het echte leven, maar het is wel degelijk daten zoals in het echte leven. Het is belangrijk dat je het gewoon niet doet als je er nog niet klaar voor ben.

Het is veel beter voor jezelf en je mentale gesteldheid om je helemaal klaar en zelfverzekerd genoeg te voelen om iemand te ontmoeten die misschien je potentiële partner kan zijn. Als het mentaal nog niet helemaal goed met je gaat na een aantal relaties, of je merkt dat daten nu niet echt in je leven past, is het beter om even te wachten, voor jezelf en voor de personen met wie je kan daten.

Zorg er dus voor dat je echt openstaat voor, en toegewijd bent aan, het vinden van een serieuze en langdurige relatie. Op deze manier heb je een grotere kans dat je relatie positief begint en dat er geen onnodige problemen in jullie relatie voor zullen komen.

Het is daarnaast ook heel belangrijk dat je niet meteen aan een datingsite begint nadat je relatie uit is gegaan. Dit is niet eerlijk tegenover jezelf en degene met wie je uiteindelijk gaat daten. Je bent er namelijk nog niet helemaal bij; je moet helen van de eerdere relatie en je moet even leren om op jezelf te zijn. Ga niet daten om het daten en om een relatie te hebben. Dan ga je met iemand zodat je een relatie hebt, maar weet je niet of je diegene echt leuk vindt, want je bent de relatie aangegaan toen je nog in je hoofd bezig was met je eerdere relatie.

Tip nummer 2: Kies een datingsite die bij je past

Er zijn veel kwalitatief goede datingsites die verschillende dingen bieden, dus zorg ervoor dat je een datingsite kiest die bij je past. Het kan even duren totdat je een datingsite hebt gevonden die aan jouw specifieke behoeften en wensen voldoet. Er zijn namelijk datingsites voor verschillende leeftijdsgroepen en voor mensen met bepaalde voorkeuren voor bijvoorbeeld opleiding. Besteed echt de nodige tijd aan het vinden van een datingsite die bij je past.

Let ook goed op hoe er op deze sites met je privacy omgegaan wordt, want dit is belangrijk. Je wilt namelijk niet dat je privacy geschonden wordt, of dat er zomaar dingen worden gedaan met foto’s. Zorg er dus voor dat de site volledige privacy biedt wat betreft de berichten en foto’s die je stuurt en uploadt. Dit is ook van belang om te weten dat het soort mens dat zich op deze sites bevindt er echt is om iemand te ontmoeten.

Ook kan je voorkeur hebben voor een datingsite waarop de profielen worden beoordeeld door medewerker voordat ze geaccepteerd worden. Op deze manier kan je fraude of oplichters vermijden. Vaak wordt er ook gekeken of deze mensen om de juiste reden een profiel aanmaken, zodat je niet voor een teleurstelling komt te staan, en iemand ontmoet die helemaal niet op zoek is naar een partner.

Als je iemand bent die op leeftijd is en een datingsite wil gaan gebruiken, vermijd dan de gratis datingsites. Het is namelijk bekend dat veel oplichters op gratis datingsites zitten om ouderen op te kunnen lichten, omdat zij weten dat ouderen wat minder behendig zijn met het internet.

Heb je goed gezocht en een goede datingsite gevonden die bij je past, dan ben je helemaal klaar om te beginnen met daten.

De tops 10 datingsites van 2022 zijn:

  1. Parship
  2. Lexa
  3. Elitedating
  4. 50plusmatch
  5. Metjou
  6. Novamora
  7. GayParship
  8. E-matching
  9. Cupify
  10. Be 2

Tip nummer 3: Zorg ervoor dat je een goed online datingprofiel maakt

Het is belangrijk dat je weet hoe je een goed profiel moet maken voor online dating. Dit is namelijk het eerste wat mensen van je zien. Het is belangrijk dat je een profiel hebt waarop je positieve eigenschappen beschrijft, die je echt hebt en waar mensen naar op zoek zijn, zonder dat het lijkt alsof je aan het opscheppen bent.

Als je de vragen goed en eerlijk beantwoordt, kan je potentiële partners naar je profiel lokken. Als je de vragen niet zo goed en eerlijk beantwoordt, kan je juist weer potentiële partners af te schrikken. Neem je profiel dus serieus en vul het in één keer goed in.

Denk bij je persoonlijke beschrijving vooral goed na over waarom je ervoor hebt gekozen om online te gaan daten. Wat voor personen wil je ontmoeten? Wat voor relatie wil je? Wat zijn jouw waarden en normen in het leven?

Maar pas ook op dat je niet al te veel informatie geeft, want je moet het ook een beetje mysterieus houden. Daarnaast is het ook saai om alles al van je date af te weten als jullie elkaar in het echt gaan ontmoeten, want dan heb je niet veel om te vragen en niets om te weten te komen over de ander. Het is het beste dat je je interesses laat weten, zodat je date in ieder geval iets heeft om naar te vragen.

Je moet een datingprofiel creëren waardoor mensen meer over je willen weten en je dus beter willen leren kennen, zodat ze met je zullen matchen op grond van dingen die jullie gemeen hebben met elkaar. Geef dus niet te veel weg, maar laat wel zien wie je bent en hoe jij in het leven staat, zodat je ook weer niet de verkeerde mensen naar je profiel trekt.

“Zorg ervoor dat mensen meer over je willen komen te weten, maar houd het een beetje mysterieus.”

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben je Niks!

Als je geen zelfvertrouwen hebt dan straal je dit altijd uit, in welke sociale situatie dan ook.

dit is onaantrekkelijk en zal een garantie zijn op het niet behalen van succes met het andere geslacht.

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies om jou te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen:

Klik hier voor tips om meer zelfvertrouwen te krijgen

 

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *