Leer Je Liefdesverdriet Te Accepteren En Ga Verder

Hoewel je dacht dat alles goed zou gaan, blijkt je relatie toch niet zo geslaagd als je verwacht had. Er kan van alles geboren die je hart kunnen breken. Zo kan het uitgaan tussen jou en je partner, of kun je nog een relatie hebben maar elkaar veel pijn doen. Eén van de partners kan bijvoorbeeld vreemd zijn gegaan of vreemd blijven gaan. Of misschien zijn jullie gewoon niet goed voor elkaar doordat jullie elkaar met woorden of daden in de weg zitten of pijn doen.

Wanneer het uitgaat tussen jou en je partner, is dit zeker in het begin zeer pijnlijk. Je kunt misschien zo veel ruzie gehad hebben, en misschien waren jij en je partner totaal niet goed voor elkaar, maar op de één of andere manier mis je elkaar toch; je hebt liefdesverdriet.

En liefdesverdriet mag dan wel pijnlijk zijn; het belangrijkste is dat je het accepteert. Als je het niet accepteert, zal het gevoel van gemis en het lege gevoel dat je zonder die persoon hebt altijd blijven bestaan.

Maar liefdesverdriet accepteren is niet altijd even makkelijk. En waarom moet liefdesverdriet zo nodig geaccepteerd worden? Maakt het echt uit of je nu jezelf hebt geconfronteerd met dit verdriet of niet? En als je je liefdesverdriet hebt geaccepteerd, hoe ga je dan verder? Deze vragen worden allemaal beantwoord in het volgende artikel. Dus als je meer wilt weten, lees dan verder.

Waarom is liefdesverdriet zo moeilijk te accepteren?

Wat heb je nu eigenlijk nodig om iets te accepteren? Laten we liefdesverdriet even vergelijken met een verslaving. Dit klinkt vreemd, maar ze hebben opvallend veel met elkaar gemeen. Zo zijn ze allebei niet goed voor je, zijn ze lastig om vanaf te komen, ze zorgen dat je iets of iemand mist. Als je nu naar verslaving kijkt, is het duidelijk dat de eerste stap erkenning en de tweede stap acceptatie van je probleem is. Als je immers niet weet dat je verslaafd bent, is het lastig om te stoppen!

Voor het erkennen van je probleem is een stukje zelfreflectie nodig. Dit is vaak lastig, omdat we de neiging hebben beter over onszelf na te denken en vaak onszelf het gevoel geven dat het beter met ons gaat dan wat eigenlijk het geval is. Maar zelfs als deze erkenning er is, dan is acceptatie nog nodig. Acceptatie gaat een stukje verder dan erkenning. Je ziet niet alleen dat het probleem er is, je bedenkt ook voor jezelf dat dit probleem niet weggaat zonder jouw werk.

Accepteren heeft dus ook te maken met wilskracht. En hoewel dit je misschien normaal zou lukken, is het nu allemaal een stukje lastiger; je lijdt namelijk aan liefdesverdriet. Dit zorgt dat je niet alleen verdrietiger bent, maar ook dat je iemand erg mist en niet zo helder kan denken als normaal. Je moet dus een probleem oplossen, terwijl datzelfde probleem je hiervan afhoudt. Dat is zeer vermoeiend.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Waarom is liefdesverdriet accepteren goed?

Maar, nog steeds is dit vermoeiende accepteren een stuk beter dan je liefdesverdriet te laten hangen. Misschien heb je helemaal geen zin om je liefdesverdriet te accepteren. Dat is erg logisch, en ondanks dat niemand je dwingt per direct je verdriet onder ogen te komen, is het vaak toch handig om in kleine stapjes te werken aan het accepteren van je liefdesverdriet.

Dit heeft verschillende redenen. Ten eerste is liefdesverdriet erg slecht voor je lichaam. Liefdesverdriet zorgt namelijk voor erg veel stress, wat veel problemen omtrent gezondheid veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan gewichtstoename, maar ook aan een te hoge bloeddruk, ademhalingsproblemen of hoofd-, nek-, en rugpijn.

Daarnaast blijkt liefdesverdriet zeker op mentaal niveau zeer veel gevolgen te hebben. Zo kan erg intens verdriet en het gevoel dat je iemand bent kwijtgeraakt voor allerlei mentale problemen zorgen. Dit kan beginnen met bijvoorbeeld een lichte depressie of een milde vorm van bindingsangst. Maar als je je liefdesverdriet niet accepteert en dit van binnen laat groeien, dan kan dit uitgroeien tot intense problemen die je de rest van je leven met je mee kunt dragen.

Ten derde is liefdesverdriet niet alleen pijnlijk voor jou; ook je omgeving is de dupe van liefdesverdriet. Mensen die liefdesverdriet links laten liggen en er niets mee doen, hebben de neiging niet alleen ongelukkiger te zijn of over te komen, maar ook minder vriendelijk naar hun omgeving te zijn. Zo kun je erg chagrijnig doen tegen de mensen om je heen, terwijl je dit zelf niet zo doorhebt. Dit is natuurlijk niet iets wat je voor je vrienden en familie wilt.

Dus, in het kort: ook al is liefdesverdriet accepteren lastig, waarom doen mensen het toch? Heel simpel. Liefdesverdriet accepteren voorkomt problemen in het lichaam, in je hoofd en in je sociale leven.

Wat doe ik nadat ik het hebt geaccepteerd?

Als je je liefdesverdriet hebt geaccepteerd, gefeliciteerd! Je bent nu namelijk één stapje verder wanneer het gaat om het accepteren van je verdriet. Je bent ook een stapje verder op het gebied van over je liefdesverdriet heenkomen.

“Acceptatie is de eerste stap”, wordt vaak gezegd. Als je weet wat het probleem is, en weet dat je eraan moet werken, dan kun je beginnen eraan te werken. Dit begint met een plan. Hoe kom jij van je liefdesverdriet af? Het gaat hier niet om hoe snel, het gaat erom hoe je je liefdesverdriet zo grondig mogelijk aanpakt en de deur wijst.

Zoek daarom naar afleiding. Vaak zijn vrienden een goede afleiding, die je ook steun kunnen bieden wanneer het niet zo goed gaat. Denk bijvoorbeeld aan vrienden die wat met je gaan drinken, en het gat kunnen opvullen dat je ex heeft achtergelaten. Je kunt er ook voor kiezen om te gaan sporten, of juist om nieuwe mensen en dus nieuwe vrienden te ontmoeten.

Maar zoek ook naar iets anders om je tijd aan te besteden. Je hoeft nu niet meer constant te denken aan je ex, je hebt tijd voor jezelf! Je kunt een nieuwe sport proberen, of misschien een tandje harder werken bij je baan. Misschien heb je altijd al echt goed willen leren koken; dan is nu je kans om een kookcursus te doen! Geniet ervan; je verdient het.

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *