Je Relatie Terug? Hoe Je Herenigt na een Relatiebreuk

Er bestaat geen perfecte relatie, iedere relatie heeft problemen… Toch denken koppels vaak dat ze in een unieke situatie zitten wanneer ze relatieproblemen hebben, ook bij een relatiebreuk. Ondertussen hebben duizenden koppels exact dezelfde problemen.

Een bekende uitspraak van psychologen is dan ook: hoe persoonlijk jij denkt dat je probleem is, hoe meer mensen deze ook hebben! (je bent dus nooit alleen, een geruststelling vind je niet?)

In dit artikel zal ik ingaan op twee veel voorkomende redenen waarom jou relatie waarschijnlijk verbroken is, en wat je nu het beste kunt doen om het contact met je ex partner te herstellen en je relatie terug te winnen.

Lees direct verder om alle geheimen te ontdekken!

In dit artikel leer je onder andere:

 • De 3 meest voorkomende redenen voor het ontstaan van een relatiebreuk
 • Hoe je jouw relatie een nieuwe impuls kunt geven (dit is cruciaal voor een gezonde relatie)
 • Het antwoord op de vraag ‘kan een verbroken relatie weer goed komen?’
 • En nog veel en veel meer…

Waarom ontstond de relatiebreuk?

Ik zal twee van de meest voorkomende redenen bespreken voor het eindigen van je relatie.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Reden #1: de sleur

De sleur in een relatie ontstaat meestal na iets van 2 jaar. De seks wordt minder, je uit misschien minder waardering voor je partner én je steekt misschien ook minder energie en tijd in de relatie…. en alles waar je minder tijd aan besteed, zal slechter worden.

Een sleur is vaak onvermijdelijk in relaties, met name bij langdurige relaties. De vraag is dus niet of het in je relatie gaat gebeuren of niet: het gaat erom hoe je de relatiesleur kunt doorbreken.

Je kunt het vergelijken met een huis. Na verloop van tijd worden de muren grijzer, op de vloer komen krassen en ga zo maar door. Wanneer je nooit iets vernieuwd of vervangt, is je huis binnen enkele jaren al in een stuk slechtere staat dan toen je hem aankocht. Voor een relatie gelden dezelfde regels.

Om de sleur uit jullie relatie te halen, is de basis regel om samen wat NIEUWS te gaan doen.

Bijvoorbeeld:

 • Organiseer een uniek uitje of een weekendje weg
 • Probeer wat nieuws in de slaapkamer
 • Doe een spel met elkaar, zoals een bordspel (in plaats van tv kijken)
 • Verken een nieuwe stad samen
 • Ga op wereldreis
 • Etc.

Zoals je ziet is de oplossing dichterbij dan je denkt. Doe samen nieuwe en spannende dingen! Misschien betekent dit dat jullie samen een reis rond de wereld gaan maken of samen danslessen gaan volgen.

Het punt is dat je nieuwe dingen wilt ondernemen met je partner. Doe dingen samen die jullie nog nooit eerder hebben gedaan. Het maakt niet uit of je gaat bungee jumpen of sushi eten. Het gaat erom dat je samen nieuwe dingen doet.

liefde quote

Reden #2: vrouwen zeuren en mannen hebben intimiteitsproblemen?

Je hoort vaak van mannen dat ze vinden dat hun vriendin zeurt… van vrouwen hoor je regelmatig dat hun vriend niet kan luisteren en intimiteitsproblemen heeft. Beiden zijn niet geheel waar. Het probleem zijn de verschillen die mannen en vrouwen hebben.

Ik denk dat je de situatie in het volgende verhaal wel herkent:

“Karel is gek op Christien en Christien ook op Karel. Toch vindt Christien het heel vervelend als Karel weer eens helemaal van de aardbodem verdwenen is. Hij is dan een hele middag aan het vissen en onbereikbaar via de telefoon. Ze voelt zich dan altijd aan de kant gezet. Karel vindt op zijn beurt dat Christien zeurt. Als ik me ook maar even terugtrek en ga vissen gaat ze me meerdere keren bellen of sms’en waar ik dan amper op reageer. Als ik thuiskom is ze geïrriteerd dat ik niets in het huishouden doe, terwijl dat echt niet zo is. Ze zeurt gewoon te veel aan me hoofd soms…”

Herkenbaar verhaal??

Ik heb dit bekende proces waarbij vaak ruzies ontstaan en relaties verbroken worden in een schematische weergave gezet.

viceuze-relatieruzie-cirkel

Figuur 1: de vicieuze relatie ruzie cirkel

Uitleg vicieuze relatie ruzie cirkel

De man trekt zich regelmatig terug om zijn “eigen ding” te gaan doen. Dit kan een hobby zijn, passie, stappen met vrienden en ga zo maar door. Tijdens die activiteiten, misschien wel enkele uren of een dag, is hij amper bereikbaar voor zijn partner.

Voor vrouwen kan dit voelen als afwijzing, omdat vrouwen onder elkaar veel regelmatiger contact met elkaar kunnen hebben. Als vrouwen elkaar wel enkele uren of dagen negeren, betekent dat voor hen dat de ander boos is of iemand afwijst.

Voor mannen is dit helemaal niet zo. Voor hen is het heel normaal om een tijdje geen contact te hebben met vrienden. Dat is iets waar ze ook niet direct conclusies uit trekken omdat ze het zelf ook doen en er niets slechts mee bedoelen.

De vrouw is van nature onzeker en zal altijd zoeken naar (her)bevestiging van de interesse die de man in de vrouw heeft.

Er is overigens niets mis met het idee dat vrouwen meer onzeker zijn dan mannen in een relatie (over het algemeen). Ik denk dat dit te maken heeft met de aard van de vrouw.

Een vrouw bindt zich namelijk sneller aan een man, en vanuit evolutionair perspectief is het ook heel vervelend als een vrouw een kind heeft met een man en de man haar daarna verlaat.

Het proces van de vrouw dat ze op zoek is naar (her)bevestiging in interesse signalen, kan voor de man overkomen als ‘zeuren’.

Het proces van de man dat hij zich soms terugtrekt in zijn eigen wereld kan voor de vrouw overkomen als ‘afwijzing’. Je snapt waarschijnlijk nu ook dat die twee processen elkaar kunnen versterken. De man wil namelijk niet gestoord worden als hij zijn ‘eigen ding’ doet waardoor de vrouw nog meer het idee krijgt van afwijzing.

Gevolg: een veel voorkomende vicieuze cirkel die bij veel koppels tot flink wat ruzies leidt.

 • Tip voor de vrouw: heb meer vertrouwen in jullie relatie en geef je man de ruimte
 • Tip voor de man: geef meer interesse signalen en geef aan dat ze het niet persoonlijk moet nemen als jij ruimte wilt

Reden #3: Jij of je partner is jaloers

Jaloezie in een relatie is een sluipmoordenaar. Het is dan ook niet zo gek dat relaties vaak eindigen vanwege jaloerse conflicten.

Stel je eens voor…

Je bent op een feestje en geniet van de muziek. Iemand komt voorbijlopen en lacht vriendelijk naar je. Opeens krijg je een tik van je partner in je rug. Je partner vraagt waarom je zo zit te kijken. Jij kijkt hem/haar verbaasd aan en zegt dat je niets verkeerd doet. Je partner wordt nog kwader en loopt geïrriteerd weg. Je snapt er niets van en besluit het er maar bij te laten.

Het kan natuurlijk ook andersom zijn. Je partner vertelt tegen andere mensen een grappig verhaal over een oude liefde en je voelt je meteen bedreigd.  Je voelt de woede en angst in je opkomen en weet niet wat je moet doen.

Jaloezie kan afkomstig zijn van één persoon. Maar in de meeste gevallen is het een dynamiek waar jullie beide bij betrokken.

De een maakt zich zorgen als de ander teveel met andere mensen praat. Een relatie bestaat uit twee mensen, maar alleen jij bent verantwoordelijk voor je eigen handelen.

Als we jaloers zijn dan maken we ons zorgen dat onze partner iemand anders aantrekkelijker vindt. Omdat we ons bedreigd voelen krijgen emoties van jaloezie en frustratie de boventoon. Als je jaloers bent is het belangrijk om jezelf af te vragen wat je hoopt te krijgen door jaloezie.

Net als bij bezorgdheid, zorgt jaloezie ervoor dat we ons alleen op dingen negatieve dingen gaan concentreren. We interpreteren het gedrag van onze partner als een teken van desinteresse of een groeide interesse van iemand anders.

De oplossing?

Leer om comfortabeler te worden met jezelf. De oorzaak van jaloezie is bijna altijd terug te herleiden naar onzekerheid. Dit betekent dat de enige manier waarop je het kunt stoppen is om comfortabel te zijn met jezelf. Stop me het projecteren van je eigen onzekerheden op de andere persoon.

In plaats daarvan is het veel beter om je te richten op de goede dingen in je relatie. Denk niet dat je iemand zijn gedachten kunt lezen, dat is in de geschiedenis van de mensheid nog nooit gelukt.

Zolang er geen gegronde redenen zijn voor jaloezie, is het beter om je op de goede dingen te richten.  Geef het goede voorbeeld aan je partner.

Terug bij elkaar na een verbroken relatie

Een verbroken relatie kan aanvoelen als het einde van de wereld, vooral als je het niet hebt zien aankomen. Hoewel het normaal is om je af te vragen ‘wat heb ik verkeerd gedaan?’, wil je niet jezelf de schuld van alles geven.

Als er van beide kanten genoeg inspanningen waren geweest, dan zou er nooit een relatiebreuk zijn ontstaan. Door te begrijpen waarom de relatie is geëindigd, staan we onszelf toe om ons hart te helen.

Er verandert niets in een nieuwe relatie als je besluit om weer bij elkaar te komen en de oude relatieproblemen niet worden aangepakt. Mensen komen zo vaak weer samen om de verkeerde redenen. Ze beginnen zich eenzaam te voelen en missen hun ex-partner. Ze vrezen dat ze voor eeuwig alleen zullen blijven. Dit zijn geen goede redenen om het opnieuw te proberen met je ex.

Door open met elkaar te communiceren kunnen conflicten worden opgelost. Als je met iemand gebroken hebt en weer bij elkaar bent, moet je een aantal dingen kunnen veranderen. Tenslotte zou je relatie niet zijn geëindigd als de dingen tussen jullie zo perfect verliepen. Het terugkrijgen van vertrouwen zal voor jullie beide een dagelijks proces worden.

Wil je weten of je ex nog steeds verliefd op je is? Doe de ‘is hij verliefd op mij’ test.

Edwin’s mening over waarom je relatie mogelijk uit is:

Bekijk risicovrij de Ex Terug Methode op exterugmethode.nl

Je relatie terug: 4 stappen voor de hereniging

Nu we een tweetal redenen hebben behandeld waardoor je relatie mogelijk verbroken is, gaan we het nu hebben over het herenigingsproces. Om de kansen zo groot mogelijk te maken dat je je relatie terug krijgt, is het noodzakelijk om een aantal belangrijke stappen te doorlopen. Ik zal de 4 belangrijkste behandelen.

Stap #1: de 30-dagen-geen-contact regel

De kans is groot dat wanneer we onze exen op social media begluren, we dingen zullen zien die we eigenlijk niet willen zien. Jaloezie en frustratie zijn niet bevorderlijk voor het overwinnen van je liefdesverdriet en het terugkrijgen van je ex. Constant social media in de gaten vanwege je ex kan het alleen maar moeilijker maken.

Is je relatie pas net beëindigd? Dan is het belangrijk om afstand te nemen. Veel mensen gaan hun ex stalken en smeken hun terug te namen. Dit werkt eigenlijk altijd averechts. Ze gaan bijvoorbeeld:

 • Continu zijn/haar facebook checken
 • Continu sms’en en whatsapp berichten sturen
 • De hele dag aan je ex denken etc.

Ga in plaats van deze zaken de dingen doen die je misschien al een tijdje niet hebt kunnen doen omdat je er weinig tijd voor had. Die ene hobby, passie, uitje, tentoonstelling, museum, film, boek, plek, sauna, massagesalon etc.

Maar ik heb kinderen, dan kan ik toch geen contact uitsluiten?

Dat klopt! Probeer in dit geval je ex in ieder geval in de eerste 30 dagen na je relatiebreuk toch zo veel mogelijk op afstand te houden.

Je kunt dus wel elkaar ontmoeten als de één bij de ander de kinderen ophaalt, maar je gaat geen uitgebreid gesprek aan. Je houdt het dus een beetje kortaf. Niet kortaf op een beledigende manier maar op een manier dat je communiceert die ander niet nodig te hebben.

Pas na de 30 dagen ga je weer langere gesprekken aan en de (positieve) spanning tussen jullie weer proberen op te bouwen.

Waarom werkt de 30-dagen-geen-contact regel?

Dat is eigenlijk vrij simpel. Door niet wanhopig en té gretig over te komen, geef je je ex ook rust en de gelegenheid om te gaan denken dat hij/zij misschien wel een fout heeft gemaakt. Je ex gaat dan dingen denken als:

 • Heeft m’n ex geen interesse meer in me of iets? Waarom niet eigenlijk?
 • Hoezo praten we soms niet even? Heeft me ex soms al een ander ontmoet? (lijkt negatief maar creëert uiteraard jaloezie)
 • Wat was er eigenlijk nou zo vervelend aan mijn ex…

En daar gaan alle gedachtes van je ex… precies waar je hem of haar wilt hebben.

Edwin Edinga video: Wat als je (denkt dat je) ex een ander heeft?

Stap #2: een nieuwe verschijning

In de 30 dagen tijd ga jij aan jezelf werken. Ga winkelen en koop wat nieuwe setjes kleding. Hiermee maak je weer een nieuwe en positieve indruk op je ex. Wanneer je relatie helaas wel definitief eindigt, kun je deze nieuwe verschijning zien als een nieuwe start.

Ga ook eens lekker een avond stappen en probeer wat contacten te maken. Misschien ga je wel gewoon al snel op date… niet om direct een relatie te beginnen maar gewoon weer om even te voelen hoe dat ook alweer is. Je doet dit allemaal maar het idee dat als je je ex nooit terugkrijgt jij toch nog een gelukkig en leuk leven kan leiden.

Wanneer je je ex weer ziet, straal je die zelfverzekerdheid waarschijnlijk onbewust uit. Jij hebt namelijk al een nieuw contact, dus je hoeft echt niet alleen te zijn wanneer je ex je niet meer wilt. Je ex zal jou misschien weer woest aantrekkelijk kunnen gaan vinden.

je-relatie-terug

Stap #3: afspreken als vrienden

Na een tijdje geen contact te hebben en jezelf verbeterd te hebben, wordt het tijd voor een afspraakje. Een belangrijke regel is om geen druk te zetten op het afspraakje.

Dus in plaats van ook echt de woorden ‘afspraakje’ of ‘date’ te gebruiken, praat jij meer in termen die vrienden met elkaar gebruiken. Je komt dus met voorstellen als:

 • Even wat bijpraten
 • Drankje drinken in de stad
 • Potje poolen
 • Etc.

Stap #4: spanning opbouwen tijdens het afspreken

Uiteraard zijn er een aantal do’s and don’t bij het afspreken met je ex… Deze worden uitgebreid behandeld in de methode van Edwin Edinga. Hij is dé expert in Nederland op het gebied van relaties herstellen. Ik raad je daarom ook zeker aan om zijn informatiepagina te bekijken, want met zijn methode kan je niet alleen je relatie terugwinnen maar deze kan sterker en gezonder worden dan ooit tevoren!

Spanning opbouwen man en vrouw

Ontdek de meest eenvoudig methode om je relatie terug te krijgen

Om je relatie terug te winnen, moet je een aantal simpele stappen doorlopen. In dit artikel heb ik er 4 benoemd. In werkelijkheid zijn er nog een heel aantal tussenstappen. Voer je deze allemaal goed uit dan zal je ex smeken om je terug te krijgen… ook als de situatie toch zo hopeloos lijkt. De relatie-expert Edwin zal je exact begeleiden door al deze stappen, zonder dat je voor verassingen komt te staan.

In de methode van Edwin leer je onder andere het volgende:

 • De verschillen tussen mannen en vrouwen
 • De manieren om weer aantrekkingskracht op te wekken bij je ex
 • De geheimen van een succesvolle relatie
 • Verschillende effectieve technieken die je in verschillende situaties kunt gebruiken

En uiteraard… het volledige stappenplan voor volledige hereniging

Leer de methode van Edwin en krijg weer alle touwtjes in handen van je verbroken relatie:

Dé Methode Om Je Relatie Terug Te Winnen – Risicovrij Uitproberen

5 Reacties op "Je Relatie Terug? Hoe Je Herenigt na een Relatiebreuk"

 1. Ali

  says:

  Die 30-dagen regel werkt inderdaad erg goed, daarvoor bedankt :)

 2. Hilda

  says:

  Zo die viece relatie cirkel klopt echt helemaal!! Als ik mn man vraag waar hij telkens maar is s avonds dan zegtie in de kroeg en gaat ie alleen maar vaker. Word ik hartstikke nerveus van maar nu snap ik hoe het werkt!!

 3. Peter

  says:

  Dank je voor de tips Oscar

 4. Kees Kortemans

  says:

  Het klinkt allemaal heel logisch zo.. bedankt dat je me het licht hebt laten zien Edwin! Ik hoop dat ik mijn ex ook kan terug krijgen

 5. Floris

  says:

  Weet je wat volgens mij het belangrijkste is? Dat je de fouten en problemen uit je vorige relatie kent en bereid bent daar wat aan te doen. Dat is namelijk waar het altijd misgaat. Mensen komen uit wanhoop en verdriet weer samen in de hoop dat alles weer net zoals vroeger zal zijn - of zelfs beter. Maar dat komt niet vanzelf; met jullie breuk zijn niet opeens de oude gedachte- en gedragspatronen weg en jullie problemen als sneeuw voor de zon verdwenen.

  Dus: zorg dat je ALLEBEI weet waar het misging en dat jullie daar wat aan gedaan hebben. Het schiet niet op als jullie dat niet doen want dan gaat het net zo snel weer verkeerd. Geloof me, ik heb het zelf meegemaakt dus ik weet waar ik het over heb. Luister dus naar mij en succes met alles!

  Floris

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *