Kun Je Je Ex Nog Terugkrijgen als deze Je Compleet Negeert?

Uit elkaar gaan is een pijnlijke ervaring. Het enige dat het nog erger kan maken is wanneer je ex je compleet negeert.

Je ex doet plotseling alsof je niet meer voor hem of haar bestaat. Dit veroorzaakt paniek en verdriet, vooral als je had gehoopt je ex terug te krijgen.

Er zijn veel redenen waarom je ex het contact verbreekt en je moet ze allemaal voor jezelf nagaan voordat je boos wordt.

Sommige mensen zijn beter in het negeren dan anderen. Als jouw ex zo’n persoon is en jou compleet negeert, kan dat ontzettend lastig voor jou zijn.

Dit is helemaal zo wanneer jij nog gevoelens hebt voor je ex. Je gaat je dan afvragen: kan ik mijn ex nog wel terugkrijgen, als hij/zij me zo negeert? Gelukkig biedt dit artikel je steun en toeverlaat!

Wat je leert in dit artikel:

 • De belangrijkste stappen om het contact met je ex te herstellen
 • Verschillende redenen waarom je ex je compleet negeert
 • Wat je wilt doen tijdens de periode dat jullie niet meer communiceren
 • Wat het beste moment is om contact met je ex op te nemen (waarschijnlijk doe jij dit fout)
 • En nog veel en veel meer…

Stap 1: Ontdek waarom jouw ex je negeert

negeert1

Soms weet je niet of ze je bewust negeren of niet. Het kan je gek maken. Het is ongelooflijk pijnlijk om door iemand genegeerd te worden. Het is de angst om iemand definitief te verliezen.

Er kunnen letterlijk tientallen reden zijn waarom je ex je negeert.

Dat jouw ex je compleet negeert, kan verschillende oorzaken hebben en hoeft ook niet per se slecht te zijn! Het hangt er heel erg vanaf hoe jullie uit elkaar zijn gegaan en wat je na de breuk hebt gedaan.

In sommige gevallen is het namelijk best logisch dat jouw ex je negeert, en kun je het juist gebruiken om hem/haar later terug te krijgen!

Allereerst de break-up. Zijn jullie met veel ruzie en gedoe uit elkaar gegaan? Dan is het niet gek dat jouw ex je even niet meer wil spreken.

Jullie hebben allebei een heftige, emotionele periode achter de rug – en bovendien een punt achter jullie relatie gezet. Jouw ex heeft tijd voor zichzelf nodig en wil niet meer al die emoties oprakelen door contact te hebben met jou.

negeert2

Als jullie daarentegen vreedzaam en zonder ruzie uit elkaar zijn gegaan, kan de vork anders in de steel zitten. Sommige ex-stellen hebben dan nog contact met elkaar, omdat ze in principe nog op goede voet met elkaar omgaan.

De relatie is dan wel voorbij, maar ze zijn nog steeds vrienden. Negeert jouw ex je in deze situatie? Dan ligt dat er misschien aan hoe je met de break-up bent omgegaan.

De grootste fout die je kunt maken nadat je relatie uitgegaan is, is namelijk je ex stalken. Dit bedoel ik niet heel letterlijk, dus dat je in de bosjes voor het huis van je ex diegene gaat opwachten, maar een beetje figuurlijk.

Wat denk je dat er gebeurt als je iemand negeert die met je wilt praten? Die persoon wordt waarschijnlijk super wanhopig en verandert in een stalker om je maar te kunnen bereiken.

In dit geval is jullie relatie uitgegaan, maar je blijft jouw ex regelmatig berichtjes sturen. Hij of zij reageert daar niet of nauwelijks op, maar jij geeft daar geen gehoor aan en blijft maar dingen sturen. Je vraagt je af ‘waarom blokkeert mijn ex mij niet?’ of ‘is hij nog wel verliefd op mij?‘ Je weet uit wanhoop niet meer wat je nu moet doen.

Als iemand je negeert, dan zou je die persoon niet moeten blijven achtervolgen. Het beste wat je kunt doen is verder gaan, hoe moeilijk dit ook is.

Jezelf op de eerste plaats zetten is de beste houding om met mensen om te gaan. Je wilt anderen nooit op de eerste plaats zetten en doen alsof ze belangrijker zijn dan jij bent.

Je ex wordt hier op een gegeven moment gek van. Hij/zij wil gewoon even niet of minder met je te maken hebben. Jullie zijn niet voor niets uit elkaar gegaan.

Grote kans dat je ex nog gevoelens voor jou heeft (net als jij voor je ex), maar dat hij/zij van binnen weet dat het beter is om uit elkaar te gaan. In die lastige periode helpt het niet als jij telkens maar contact wilt opnemen.

Nu terug naar de redenen waarom je ex je mogelijk negeert. Het probleem met negeren is dat we ALTIJD uitgaan van het ergste. Maar dat betekent niet meteen dat het ook zo is.

Je ex kan je negeren om verschillende redenen:

 • Hij/zij nog steeds van je houdt
 • Hij/zij spelletjes met je speelt
 • Hij/zij heeft een nieuwe relatie
 • Hij/zij heeft wat ruimte nodig
 • Etc.

Kortom, de redenen waarom je ex je compleet negeert kunnen eindeloos zijn. Maar één ding is wel duidelijk: je ex wilt op dit moment geen contact. Toon daarom innerlijke kracht en het vermogen om deze beslissing te accepteren.

Lees snel verder en ontdek waarom een radiostilte met je ex mogelijk wel eens de oplossing zou kunnen zijn om het contact met je ex uiteindelijk weer te herstellen.

negeert6

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Stap 2: Las een periode zonder contact in

Vaak is het zo dat mensen die net uit een relatie zijn gestapt de nodige ruimte voor zichzelf nodig hebben om uit te zoeken wat ze willen in het leven. Door je ex voortdurend lastig te vallen, ontneem je hem of haar die ruimte die hij/zij zo hard nodig heeft.

Dit creëert alleen maar meer afstand tussen jullie, omdat je ex het gevoel heeft dat je geen aandacht schenkt aan zijn verzoek om even met rust te worden gelaten.

Dus wat je kun je het beste doen als je ex je negeert en je de verbroken relatie terug wilt? Geef je ex de ruimte! Op die manier voelt je ex zich gerespecteerd. Het geeft jou ook de tijd om aan jezelf te gaan werken.

Dit is misschien heel moeilijk, maar het is de beste oplossing. Je houdt nog van je ex, je wilt hem/haar terug, maar diegene negeert jou compleet.

Het is duidelijk dat je ex tijdelijk geen contact met je wilt. Ik zeg tijdelijk, omdat dit echt niet betekent dat jouw ex je nooit meer hoeft te spreken. Hij/zij heeft nu even tijd voor zichzelf nodig, zonder jou om de gevoelens in de war te schoppen.

En weet je wat? Die tijd heb jij ook nodig! Draai het namelijk eens om. Een break-up is een periode vol met tegenstrijdige, heftige emoties.

Eerst ben je weer boos op je ex omdat het uit is, dan weer heel verdrietig, en op een ander moment heb je gewoon ontzettend heimwee naar de goede momenten met je ex. Contact hebben met je ex maakt deze gevoelens alleen maar erger. Het is dus beter om ongeveer een maand niets met je hem/haar van doen te hebben.

negeert3

In deze periode kun je eens goed nadenken over je ex, jullie relatie, maar ook over jezelf. Wil je echt nog terug naar je ex? Of is het gewoon het gevoel van geliefd zijn en bemind worden dat je nu mist, in plaats van je ex zelf?

Net na de break-up is het lastig om dit onderscheid te kunnen maken, zeker als je gedachten verstoord worden door contact met je ex.

Tenzij je het echt compleet verknald hebt, heeft jouw ex namelijk dezelfde gevoelens als jij. Ook al is hij/zij misschien degene die het heeft uitgemaakt, betekent dat niet dat de gevoelens bij jouw ex gelijk weg zijn.

Misschien denkt jouw ex ook wel na over het terugkomen bij elkaar, of mist jouw ex je ook heel erg. In deze status gaan jullie echter niet je problemen kunnen oplossen; dat heeft tijd nodig.

In dit artikel  leer je wat je het beste kunt doen als je ex meteen een nieuwe relatie heeft.

Stap 3: Ga niet op de zelfdestructieve tour

Iedereen weet dat een relatiebreuk ongelooflijk pijnlijk is. Nog pijnlijker is het als jij niet degene bent die het eindigt. Sommige mensen worden zelfdestructief als ze hun ex willen terugkrijgen.

Er zijn veel dingen die je kunt doen om je ex terug te krijgen, maar er zijn helaas net zoveel dingen die je kansen voorgoed kunnen verpesten. Daarom is het belangrijk dat je leert wat deze fouten zijn.

Ik heb je al duidelijk gemaakt dat je ex voortdurend lastig vallen een stomme fout is die je wilt vermijden. Je maakt je ex alleen maar van streek door hem of haar geen onvoldoende ruimte te geven.

En als je eindelijk hebt besloten om je ex te negeren, ga dan niet op de zelfdestructieve tour.  In plaats van dingen te ondernemen gaan sommige mensen helemaal los met drank en andere ongezonde dingen.

Alcohol wordt door sommige gezien als een goede manier om je gebroken hart te herstellen, maar dit is het alle slechtste wat je kunt doen. Het is niet alleen ongezond, het vergroot ook de kansen dat je de geen contact regel met je ex verbreekt.

Mensen zijn eerder geneigd om stomme fouten te maken als ze gedronken hebben en van streek zijn. Wanneer we drinken verliezen we ons gezond verstand. We laten onze emoties de vrije loop en maken domme beslissingen. Je schrikt je ex alleen maar af als jij je van je meest slechte kant laat zien.

Gelukkig geldt dit niet voor iedereen, maar als je een emotionele drinker bent dan raad ik je aan om van alcohol weg te blijven. Je ex terugkrijgen wordt een steeds gemakkelijker wanneer je je niet hoeft te verontschuldigen voor je dronken praat. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor alcohol maar voor alle soorten drugs.

Stap 4: Maak jezelf een gelukkig mens

Een break-up is een van de vervelendste dingen in het leven. Daar mag je ook best even verdrietig over zijn; met nadruk op even. Het heeft geen zin om weken achter elkaar in bed zielige films te kijken terwijl je bakken Ben & Jerry’s naar binnen werkt. Daar ga je je ex niet mee terugkrijgen en word je zelf ook niet gelukkiger van!

Je overgeven aan gevoelens die je zelf beschadigen is nooit goed. Zet je relatieproblemen in het juiste perspectief. Dat je teleurgesteld bent is begrijpelijk, maar je leven is nog niet voorbij.

Kijk naar de toekomst en kijk wat je kunt doen om het beter te maken. Zie het zo: elke teleurstelling is een leermoment.

Geef jezelf een dag of twee om even stevig uit te huilen en alle emoties uit je lichaam te laten stromen. Dat kan heel erg opluchten, en is zelfs goed voor je – als je het dus niet te lang doet.

Daarna wordt het tijd om je leven weer op te pakken. Het wegvallen van je relatie geeft je zeeën van tijd. Maar wat moet je met die tijd doen?

negeert4

Het beste is om op zoek te gaan naar dingen die jou weer gelukkig maken, zonder je ex. Dat kan van alles zijn! Misschien vind jij het geweldig om te sporten, en ga je nu vaker naar de sportschool of de sportvereniging.

Andere mensen worden weer gelukkig door veel met anderen (vrienden/familie) af te spreken en met hen leuke dingen te doen. Het gaat er vooral om dat je afgeleid wordt.

Door afleiding ben je minder bezig met je ex en de break-up en word je vanzelf gelukkiger. Het gelukkig zijn is in dit geval heel belangrijk. Stel je voor: je ontmoet na een maand of twee je ex weer.

In de ene situatie heb je alleen maar gehuild en zelfmedelijden gehad in die twee maanden, in de andere situatie ben je bezig geweest met dingen die je leuk vond en voel je je goed. Welke versie van jezelf maakt een betere indruk op je ex?

Juist, dat is de persoon die bezig is geweest met toffe dingen. Als jij aan je ex laat zien dat je niet bij de pakken neer hebt gezeten na de break-up, maar juist weer gelukkig bent, geeft dat een goede indruk.

Misschien denk je dat het beter is om ongelukkiger te zijn, zodat je ex ziet dat je hem/haar nodig hebt. Dat staat juist heel zwak en wanhopig; niet bepaald aantrekkelijke eigenschappen…

Lees in het volgende artikel meer tips over je ex terugkrijgen.

Stap 5: Weer contact opnemen met je ex

Het is nu een aantal weken of maanden na de break-up. Als het goed is, heb je jezelf goed beziggehouden en zit je lekker in je vel. Maar je hebt ook even geen contact meer met je ex gehad… Je weet dus ook niet of hij/zij jou liever nog steeds negeert. Je wilt ook niet telkens met smart wachten op een antwoord van je ex, dat misschien wel uitblijft.

Kortom, hoe moet je weer contact opnemen met je ex? Dit kun je het beste doen door een veilig sms’je/appje te sturen met een kleine aanleiding.

Denk aan iets als: “Hey, hoe gaat het nu met je? Ik kwam tijdens het opruimen [je colbertje] tegen. Neem aan dat je die niet meer hoeft;)”

negeert5

Waarom is dit een goed berichtje? Allereerst toon je interesse in je ex met een open vraag. Dat nodigt uit tot een gesprek. Bovendien lok je je ex uit om over zichzelf te praten – en dat vinden mensen vaak het prettigst.

Daarnaast is dit een heel onschuldig bericht. Je wilt gewoon na lange tijd weten hoe het met je ex gaat, dat is toch heel normaal? Grote kans dat je ex er niets achter zoekt.

Dan moet je wachten op een antwoord van je ex. Misschien is dit heel lastig, omdat jouw ex je eerder al genegeerd heeft. Maar na een lange periode zonder contact en een onschuldig bericht als dit, heeft je ex eigenlijk geen reden om geen contact op te nemen. Het antwoord van je ex kan heel veelzeggend zijn.

Te volhardend zijn kan het alleen maar moeilijker maken om je ex terug te krijgen. Het kan er zelfs toe leiden dat je ex je helemaal wilt vermijden.

In dat geval is het beter om de dingen gewoon hun gang te laten gaan. Zou jij willen dat er constant iemand opduikt, belt of appt op ieder moment van de dag? Natuurlijk niet! Iemand keer op keer bellen als ze niet reageren komt heel wanhopig over. Je ex reageert vanzelf wel wanneer hij/zij die behoefte voelt.

In het beste scenario geeft je ex uitgebreid antwoord en vraagt hij/zij ook hoe het met jou gaat. Super, in dat geval is je ex weer bereid om met je te praten en misschien zelfs af te spreken!

Is jouw ex juist heel kortaf? Dan kan het zijn dat hem/haar iets dwars zit, maar dat hoeft niet per se met jou te maken te hebben. Blijf het gesprek voortzetten en interesse tonen, misschien antwoordt je ex later wel meer.

Reageert jouw ex helemaal niet? Dan is het heel jammer, maar dan moet je ook iets accepteren: jouw ex hoeft echt geen contact meer met je.

Ga dan niet nog meer berichten sturen, of zelfs bellen, daar maak je het alleen maar erger mee. Accepteer dat je ex er niet meer is en ga door met het leven. Misschien reageert jouw ex later toch nog – of kom je een veel leuker iemand tegen!

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

2 Reacties op "Kun Je Je Ex Nog Terugkrijgen als deze Je Compleet Negeert?"

 1. Anna

  says:

  Mijn ex heeft het 3 maanden geleden uitgemaakt na een relatie van 6 jaar. Niet met ruzie maar omdat hij bepaalde dingen anders wilde zien in de relatie. Dat is in zijn ogen niet veranderd. Ik was tevreden met de relatie zoals deze was maar mijn ex niet. Hij wilde samenwonen maar ik niet. Hij heeft drie kinderen en ik zag dat niet zitten. Hij had bepaalde verwachtingen die ik hem niet heb gegeven. Hij houdt nog steeds van me en mist me ook. Hij zocht iedere keer het contact me me op, ik heb aangegeven dat ik dit niet meer wil omdat ik het daar moeilijk mee heb.
  Wat belangrijk is om te vertellen, is dat hij eigenlijk meteen in een nieuwe relatie is gestapt. Dat doet me erg veel pijn. Hij wil graag vrienden blijven maar dat is voor mij niet mogelijk omdat hij met een ander is en ik mezelf niet ga kwellen. Ik heb hem drie weken niet gesproken. Ik stalk hem niet, ik app niet en ik volg hem niet op social media. Ik heb alle foto's weggehaald, alles gedaan wat je eigenlijk moet doen. Ik heb hem een paar weken geleden wel een brief geschreven en ook van hem daar antwoord op gekregen. Ik zou hem heel graag terug willen maar weet nu even niet meer wat ik moet doen.

 2. Sjakie

  says:

  Persoonlijk heb ik de meest lastige jaar ooit achter de rug. Mijn oude werkgever heeft mij compleet afgebroken op ieder aspect van het leven. Ben mijzelf verloren en wist geen houding meer aan te nemen. Zo onzeker gemaakt in eigen kunnen. Durfde niet te solliciteren dus lang werkloos geweest.

  Met mijn zussen had ik geen contact meer sinds 2 jaar en toen de keuze gemaakt van het contact verbreken. Domme keuze maar laten leiden door info van anderen waaronder ex.

  Het moment dat ik mijzelf kwijt was heb ik nooit steun ervaren van haar en werd ik nog meer in een onveilige situatie gedrukt. Leefde in haar huis waar ik haar huis de uitbouwde en financierde. Laatste jaar meermaals bedreigt werd eruit gegooid te worden. Heb door mijn jeugd al een verstoorde hechting en dit zorgde voor vluchten van de dreigementen. Sliep in de auto, bankstel, etc.

  Ik was een gebroken man met geen zelf vertrouwen. Ik heb overwogen om mijzelf op te hangen en gelukkig bracht drugs mij net genoeg kracht dit niet te ondernemen.

  Nu ben ik van de drugs af en mijn baan gevonden die ik jarenlang graag wilde. Heb eindelijk innerlijke rust gevonden door alternatieve therapie, maar wel mijn vriendin verloren. Zij viel mij continue aan om van alles en nog wat.

  Ben spoor bijster

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *