Facebook Dating: Leer De Ins en Outs van Dit Platform

Daten via Facebook is één van de vele opties die we tegenwoordig hebben als het gaat om online daten. Als je een Facebook-account hebt en geen zin hebt om een heel nieuw datingprofiel aan te maken via een ander platform, is Facebook Dating misschien wel iets voor jou.

In dit artikel geven we je alle ins en outs van Facebook Dating.

Wat is Facebook Dating?

Facebook Dating maakt het gemakkelijker om liefde te vinden door middel van de dingen die je leuk vindt.

Het helpt je, volgens de makers, om zinvolle relaties op te bouwen aan de hand van de dingen die je gemeen hebt met een ander. Hierbij kun je denken aan interesses, evenementen en groepen. Het neemt het werk van het maken van een datingprofiel weg en geeft je een meer authentieke kijk op wie de ander is.

Het vinden van een romantische partner is zeer persoonlijk en daarom heeft Facebook Facebook Dating ontwikkeld om veilig en inclusief te zijn. Veiligheid, beveiliging en privacy staan bij dit product voorop. Ze hebben met een verscheidenheid aan experts op deze gebieden samengewerkt om vanaf het begin bescherming in Facebook Dating in te bouwen. Dat betekent ook de mogelijkheid om iedereen te rapporteren en te blokkeren, mensen te verbieden om foto’s, links, betalingen of video’s in berichten te verzenden, en gemakkelijke toegang tot veiligheidstips.

Deze en andere functies van Facebook Dating geven je meer controle en gemoedsrust.

Hoe meld ik mij aan voor Facebook Dating

Je kunt ervoor kiezen om je aan te melden voor Facebook Dating en een Dating-profiel te maken (los van je normale Facebookprofiel) als je 18 jaar of ouder bent en de meest recente versie van Facebook hebt gedownload op je telefoon (het is nu namelijk alleen nog een app en geen website).

Je wordt voorgesteld aan anderen die zich ook hebben aangemeld. Mensen worden voorgesteld op basis van je voorkeuren, interesses en andere dingen die je op Facebook doet en die je leuk schijnt te vinden.

Facebook Dating gaat niet over swipen (zoals andere datingapps als Tinder, Badoo, et cetera) of moeten wachten tot iemand je leuk vindt om een kans te krijgen om contact op te nemen met deze persoon.

Als je interesse hebt in iemand, kun je rechtstreeks op zijn of haar profiel reageren of op de Like-knop klikken om deze persoon op de hoogte te brengen van je interesse. Als je geen interesse hebt, kun het ze laten voor wat het is.

Met Facebook Dating kun je matchen met vrienden van vrienden en/of mensen die zich helemaal niet in je vriendenkring bevinden. Facebook Dating zal je niet matchen met vrienden, tenzij je ervoor kiest om “Secret Crush” te gebruiken en jullie elkaar allebei aan je lijst toevoegen. Al je datingactiviteiten blijven op Facebook Dating. Het wordt niet gedeeld met de rest van Facebook of op je normale Facebookprofiel geplaatst. Hier hoef je je dus geen zorgen over te maken.

Facebook Dating is geen aparte app die je hoeft te downloaden, het is rechtstreeks in de site van Facebook ingebouwd. Als je een Facebook-account hebt, is dat voordelig, want je hebt er natuurlijk één nodig om toegang te krijgen tot Facebook Dating.

Hoewel je Datingprofiel wel apart is van je normale Facebook-account (niet iedereen hoeft al je business te weten), haalt Facebook Dating wel een deel van de informatie uit je reguliere Facebookprofiel.

Hoe gebruik ik Facebook Dating?

Om gebruik te kunnen maken van Facebook Dating ga je eerst naar de Facebook-app, klik je op het menupictogram rechtsboven in het scherm en tik op “Dating”. (Als je de datingoptie niet direct ziet, moet je waarschijnlijk op de optie “Meer zien” tikken.)

Daarna word je vanzelf naar het datinggedeelte van Facebook geleid. Klik dan op “Aan de slag” en volg vervolgens de instructies die worden gegeven op het scherm om een profiel aan te maken.

Net als bij andere datingapps of -websites moet je het geslacht specificeren waarnaar je op zoek bent, je locatie instellen en een leuke foto van jezelf kiezen die weergegeven wordt op je profiel. Van daaruit genereert Facebook automatisch een datingprofiel voor jou door je niet-datingprofiel (normale Facebookprofiel) te skimmen.

Je kunt het profiel vervolgens precies aanpassen zoals jij dat wilt door bepaalde aspecten bijvoorbeeld te verwijderen, nog meer foto’s toe te voegen en berichten van je Instagram toe te voegen (altijd makkelijk, want daar staan in de meeste gevallen al aardig wat foto’s op) door op de optie “Voorbeeldprofiel” te tikken.

Als je tevreden bent met je profiel, klik je op Gereed. Nu begint Facebook je matches te sturen. Dit proces kan enkele dagen duren. Maak je geen zorgen, Facebook zal je huidige Facebookvrienden niet aanbevelen en niemand zal je datinginformatie zien buiten het datinggedeelte van Facebook.

Als je een match met iemand hebt, ontvang je een melding. Als je de persoon met wie je de match hebt leuk vindt, tik je op het hartpictogram op hun datingfeed. Op die manier is het voor jullie beide duidelijk.

Om een gesprek te beginnen met één van je matches, tik je simpelweg op hun profielfoto en verschijnt de optie om een bericht te typen. Als je klaar bent met het typen van je bericht, klik je op het pijlpictogram om het bericht te verzenden. Berichten zijn te bekijken door boven aan het scherm op de knop “Gesprekken” te klikken.

Wil je matchen met mensen die dezelfde interesses hebben als jij? Ga naar het menu en tik op “Suggesties uit je groepen” of “Suggesties uit je evenementen”, tik vervolgens op een evenement of groep, slide de knop ernaast en tik op “Zie voorgestelde matches”.

Belangrijkste features van Facebook Dating

Facebook Dating Stories

Mensen kunnen verbinding maken en dingen delen met Facebook- en Instagramverhalen. Tegenwoordig wordt mensen gevraagd om op basis van een best statisch profiel te beslissen of ze iemand leuk vinden of niet.

Om je te helpen om te laten zien wie je bent, in plaats van dit te vertellen, brengt Facebook Stories naar Facebook Dating.

Met je Stories kun je authentiek zijn op een manier die nog niet eerder gezien is bij een ander datingprofiel.

Het helpt je iemand te leren kennen voor en na je match. Je kunt al iemands stem horen, kijken naar iemands gezichtsuitdrukkingen, hoe iemand beweegt et cetera. Dit zijn vaak dingen die we pas kunnen beoordelen als we iemand in het echt ontmoeten. Via Facebook Dating Stories kun je dit dus al doen voordat je iemand hebt ontmoet! Je krijgt een beter beeld van de persoon met wie je contact hebt.

Secret Crush

Met Secret Crush kun je matchen met mensen die je al kent op Facebook en/of Instagram. Facebook Dating zal je uit zichzelf niet matchen met de vrienden die je hebt op Facebook, maar er zijn natuurlijk mensen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van potentiële romantische relaties binnen hun vriendenkringen, zoals bijvoorbeeld hun Facebookvriendenlijst en Instagramvolgers.

De populaire Secret Crush-functie geeft je die mogelijkheid. Als je ervoor kiest om Secret Crush te gebruiken, kun je maximaal negen van je Facebookvrienden of Instagram-volgers selecteren waarin je geïnteresseerd bent op romantisch gebied. (Om Instagramvolgers toe te voegen, moet je je Instagramaccount ook verbinden met Facebook Dating.)

Via Facebook Dating krijgt de ander een bericht dat je een “crush” op hem of haar hebt. Als je vlam jou ook aan zijn of haar Secret Crush-lijst toevoegt, is het een natuurlijk een perfect match! Als je vlam niet op dating staat, geen geheime crush-lijst maakt of je niet op zijn of haar lijst zet, zal voor de rest niemand weten dat je zijn of haar naam hebt ingevoerd.

De Secret Crush is dus echt secret. Alleen de ander zal het weten en het komt voor de rest niet openbaar te staan of zowel Facebook als Facebook Dating. Mocht je interesse hebben in iemand die je al kent, dan is Secret Crush dus echt je kans.

Instagramberichten

Je kunt ook je Instagramberichten toevoegen aan je profiel in Facebook Dating. Door Instagramberichten aan je profiel toe te voegen, wordt het gemakkelijker om een ​​beter en vollediger datingprofiel op te bouwen, aspecten van je leven aan anderen te laten zien en gedeelde connecties te vinden die een gesprek op gang brengen bij Facebook Dating.

Meld je aan voor evenementen (waar je ook daadwerkelijk interesse in hebt) en groepen die je leuk vindt om mensen met vergelijkbare interesses te kunnen zien en ontmoeten. Je kunt ervoor kiezen om andere mensen te zien die Facebook Dating gebruiken die passen bij je voorkeuren binnen de groepen waar je een deel van uitmaakt en de evenementen die je hebt bijgewoond of in de toekomst gaat/wil bijwonen.

Als je ervoor kiest om deze mensen te zien, ben je ook voor hen zichtbaar. Dus ook mensen die jou interessant vinden en zien dat je dezelfde interesses hebt als hen, kunnen je dan benaderen.

Deze optie is natuurlijk fantastisch en een slimme actie van Facebook. Je bent immers toch al lid van die groepen, dus waarom zou je die groepen en evenementen niet inzetten om de potentiële ware te vinden?

Ook dit aspect is weer iets wat Facebook Dating bijzonder maakt en wat je niet zo snel bij andere datingapps/-websites zult vinden.

Locatie delen

“Locatie delen?” horen we je denken. Natuurlijk hoef je niet je locatie te delen met een wildvreemde, maar je kunt je gegevens wel met iemand anders delen, zodat die persoon je een beetje in de gaten kan houden mocht je met iemand afspreken via Facebook Dating.

Voel je veilig door details van je date te delen met mensen die je kent. Mensen die Facebook Dating gebruiken, kunnen via Messenger de details van hun aanstaande date en/of live locatie delen met iemand die ze vertrouwen (ouders, broers/zussen, beste vrienden).

Dit wordt niet automatisch gedaan. Dus als je dat wil, moet je zelf deze functie instellen en de gegevens doorgeven aan je vertrouwenspersoon. Als ze dat doen, hebben ze de controle over met wie ze deze informatie delen.

Het maken van je Datingprofiel is eenvoudiger dan ooit. Op basis van feedback van mensen die Dating in andere landen gebruiken, heeft Facebook het gemakkelijker gemaakt om een ​​Facebook Datingprofiel te maken. Met één tik stelt Facebook Dating foto’s en informatie van je Facebookprofiel voor, die je kunt bewerken of verwijderen. Je kunt ook je eigen Datingprofiel helemaal opnieuw maken, mocht je het niet eens zijn met hoe Facebook dit voor je heeft gedaan.

 Virtuele dates

Nu met de coronacrisis speelt Facebook ook hier weer heel goed op in. Je kunt via Facebook Dating namelijk virtuele dates hebben met elkaar. Ook na de coronacrisis zal dit voor velen nog altijd heel fijn blijven. Je kunt iemand eerst online ontmoeten, wat vaak minder spannend is dan in het echt.

Als je dus met iemand hebt gematcht op Facebook Dating en je klaar bent om met elkaar te gaan videochatten, dan kan dat.

Facebook Dating introduceert een functie waarmee je een videochat met je match kunt starten door op het videopictogram in de chat te tikken.

Als je het gesprek start, wordt een uitnodiging verzonden en zodra ze het hebben geaccepteerd, nemen ze deel aan je videogesprek en kun je elkaar beter leren kennen. Je voornaam en Datingprofielfoto worden weergegeven wanneer je het gesprek begint.

Facebook Dating maakt alles ontzettend gemakkelijk voor je. Ook online kun je tegenwoordig een hartstikke leuke date hebben met elkaar. Maak er dus het beste van door Facebook Dating te gebruiken!

Conclusie

In dit artikel gaven we je alle ins en outs van Facebook Dating. Je kunt gebruik maken van Stories, de Secret Crush-optie, Instagramberichten en virtuele dates. Daarnaast kun je je locatie delen met iemand die je vertrouwt zodat je een veilig gevoel kunt hebben, mocht je gaan daten.

Als je gebruik wilt maken van Facebook Dating kun je de app downloaden in de App Store of Play Store.

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben je Niks!

Als je geen zelfvertrouwen hebt dan straal je dit altijd uit, in welke sociale situatie dan ook.

dit is onaantrekkelijk en zal een garantie zijn op het niet behalen van succes met het andere geslacht.

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies om jou te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen:

Klik hier voor tips om meer zelfvertrouwen te krijgen

 

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *