Hoe Laat Ik Mijn Ex los? Zo Ga Je met Liefdesverdriet om!

Hoe zorg je dat deze persoon uit je hoofd en uit je hart verdwijnt, zodat je niet meer constant aan ze zit te denken en ze mist? Het is sowieso niet makkelijk om dit te doen, maar het is zeker wel mogelijk. Het is belangrijk dat je het tijd geeft en alle stappen doorloopt.

Maar zodra je over je liefdesverdriet, en dus je ex heen bent, zal je een stuk lekkerder in je vel zitten. Hieronder lees je hoe dit gevoel ontstaat en welke dingen je allemaal kan doen om hier overheen te komen.

De eerste stap om je ex los te laten

Liefdesverdriet kent verschillende fases. De eerste fase is realisatie: je realiseert je dat het de laatste tijd niet zo goed gaat tussen jou en je partner. Dingen zijn niet meer zoals ze eerst waren; je doet steeds minder leuke dingen samen. Je spendeert überhaupt steeds minder tijd met elkaar. Je ontloopt elkaar misschien zelfs wel.

En de tijd die jullie samen doorbrengen, besteden jullie aan ruzie maken, of wachten tot de ander weer iets anders te doen heeft, of tot jij wat anders te doen hebt. En er komt een moment waarop dit fout gaat en het uit gaat.

Deze vorm van ‘realisatie’ is eigenlijk ontkenning, en daar zal je als eerste uit moeten komen. Je zult je moeten realiseren dat het echt voorbij is met deze persoon. Hij of zij zal zich niet zomaar bedenken, er is een reden waarom het uit is tussen jullie.

Je zult je moeten realiseren dat deze persoon uit je leven is gegaan en dat je zal moeten leren om verder te leven zonder hem of haar. Dit doet pijn, en dat is begrijpelijk, afscheid nemen is immers nooit makkelijk. Toch zal je dit moeten doen, hoe moeilijk het ook is.

Dit is de eerste stap om er doorheen te komen, want als je voor jezelf blijft ontkennen dat het definitief voorbij is, stel je misschien de pijn uit, maar het blijft onvermijdelijk. Vroeg of laat moet je er toch doorheen. En dat kan beter snel gebeuren, want dan kun je ook snel weer verder met je leven.

Probeer dus te accepteren dat je relatie over is en dat je weer single bent. Het is waarschijnlijk heel raar om weer single te zijn, en daarom hebben we verderop wat dingen genoemd waardoor je optimaal kan genieten van het weer single zijn.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

De echte realisatie en het afkicken

Zodra je gerealiseerd hebt dat jouw ex niet meer terugkomt, zal de pijn komen. Het gemis. Om dit te begrijpen is het belangrijk dat je weet hoe liefdesverdriet werkt. Tijdens je verliefdheid worden er bepaalde stofjes en hormonen in je hersenen aangemaakt, die zorgen dat jij je gelukkig voelt.

Je gaat jouw geliefde dus associëren met het gelukkige gevoel. Zodra deze persoon dan uit je leven verdwijnt, moet je lichaam letterlijk afkicken van deze stofjes en daarom voel je je zo rot. Afkicken van deze stofjes in je hersenen is zwaar, bijna net zo zwaar als afkicken van een drug.

Maar de beste manier blijft om gewoon in een keer alles af te kappen. Zoek dus niet je ex op, op Facebook, wis de Whatsapp gesprekken die je met hem/haar had en het beste is om zelfs het nummer van je uit je telefoon te verwijderen. Zo kom je niet in de verleiding weer contact met hem/haar te zoeken.

Boosheid

Er komt misschien een moment dat je verdriet zich omzet in boosheid. Je vervloekt je ex met alles wat je maar kan bedenken. Geeft diegene de schuld van alles wat er fout is gegaan in jullie relatie. Want hij of zij deed er toch nooit moeite voor, jij was degene die er alles aan deed.

Ergens weet je dat dit onzin is. Maar je bent gewoon helemaal klaar met het verdriet – je wilt het afreageren. En woede zorgt dat je jezelf niet zo zielig voelt, maar sterk. De woede verdrijft de pijn enigszins.

Boos zijn kan geen kwaad, zolang je je maar realiseert dat het eigenlijk niet terecht is. Natuurlijk mag het als jij je er beter door voelt, maar houd jezelf in de hand. Ga niet echt je ex opzoeken en tegen hem of haar uitvallen. Zij kunnen er ook niets aan doen, waarschijnlijk hebben zij zelf zelfs ook pijn. Uit je boosheid dus in sport of een hobby, zoek iets waar je het in kwijt kan. Maar uit het niet op je ex, daar bereik je heel weinig mee.

Zoek afleiding en begrip

Gelukkig zijn er genoeg manieren om je weer gelukkig te voelen. Pak een hobby op of ga sporten! Op het moment dat je beweegt, wordt er in je hersenen endorfine aangemaakt. Dit stofje zorgt dat de sombere gevoelens minder worden. Ook vermindert de adrenaline, dus je voelt je minder onrustig.

Dit is belangrijk, aangezien liefdesverdriet soms dezelfde symptomen heeft als depressie, dus je hebt van sommige stofjes te veel, en van anderen te weinig. Sporten kan hier wat aan doen. Dus trek die sportkleren en hardloopschoenen onderuit de kast en ga wat doen. Bovendien zal je van sporten een mooier lichaam krijgen, en nu je weer single bent, is dit alleen maar voordelig.

Je kunt ook iemand anders zoeken – als liefde, of gewoon om seks mee te hebben. Een nieuwe liefde zorgt dat je veel sneller over je oude heen bent. Bovendien maakt het lichaam tijdens seks de hormonen oxytocine en vasopressine aan, deze zorgen dat je je gelukkiger voelt. Je zal dan dus steeds minder het gevoel van gelukkig zijn koppelen aan je ex.

Blijf niet in je eentje thuis zitten mokken. Als de afleiding niet naar jou komt, zoek dan zelf de afleiding op. Zorg zelf dat je een leuke avond hebt. Besteedt een avondje aan quality time met vrienden, nu heb je er echter weer tijd voor. Zorg in ieder geval dat je iets leuks doet en niet in je verdriet blijft hangen. Bovendien ben je echt niet de enige – je zal merken dat een heleboel mensen je pijn begrijpen en bereid zijn om je te steunen.

Realiseer je dat het niet voor niets uit is gegaan

Op het moment dat je partner uit je leven verdwijnt of dreigt te verdwijnen, ben je al gauw geneigd om alles wat hij of zij deed wat je eerst irritant vond, goed te praten. Maar realiseer je dat één van jullie niet voor niets de relatie beëindigd heeft. Er zaten waarschijnlijk genoeg dingen fout die niet opgelost konden worden. Waarschijnlijk is het beter zo. En ook al doet het even pijn; uiteindelijk zijn jullie beiden beter af.

Wees geduldig

Waarschijnlijk wil je zo snel mogelijk van dit rottige gevoel af, en dat is logisch. Maar als je rondvraagt zal je ook merken dat liefdesverdriet bij niemand hetzelfde is. Heb dus geduld en laat de tijd het helen. Liefdesverdriet verwerken is een individueel proces waar je zelf doorheen zal moeten.

Vergelijk jezelf dan ook niet met anderen. Ieder mens had weer heel andere lessen te leren dan jij. Blijf aan jezelf werken zodat je inzicht krijgt in deze lessen. En dit kan soms lang duren. Dit is heel vervelend, maar helaas hoort het erbij.

Kijk naar de toekomst

Probeer niet te blijven hangen in je liefdesverdriet. De pijn gaat op den duur over. En nee, je ex zal misschien niet bij je terug komen en je zal misschien niet zo snel weer een nieuwe partner vinden. Maar dit is niet erg: van alleen zijn voor een tijdje leer je juist ook heel veel.

En hé: je hebt alle vrijheid om te doen wat je wilt nu. Je kunt praten met wie je wilt, zelfs slapen met wie je wilt, overal je afwas laten staan, alle slechte films kijken waar je partner altijd over klaagde als hij of zij ze mee moest kijken.

Zeker als je lang een relatie hebt gehad is het waarschijnlijk raar om weer single te zijn. Maar op den duur komt dit wel weer goed, zeker als je genoeg afleiding blijft zoeken. Gun jezelf de tijd om te herstellen en een leven op te pakken waarin je onafhankelijk bent van een ander. Je hebt nu juist weer tijd om dingen voor jezelf te doen en je hoeft met niemand rekening te houden. Dat is toch ook heel fijn?

Ten slotte

Je hebt hier iets van geleerd, je hebt een mooie tijd gehad met iemand. En ook al doet het even  pijn, dat hoort erbij in het leven. Elke relatie heeft waarde, ondanks dat de ze niet voor eeuwig zijn. En als je midden in die verschillende fases van liefdesverdriet zit, dan zie je dit misschien niet, maar onthoud dan altijd dat het vanzelf voorbij gaat. Op een gegeven moment zal je niet meer naar die ene persoon verlangen.

En wie weet, is het ook wel mogelijk om je ex weer terug te krijgen… Lees daarvoor verder op onze site of het ebook ‘Ex Terug Methode’!

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *