6 Tips Wanneer Je Ex Meteen een Andere Relatie Heeft

Je zit op de bank en scrolt nietsvermoedend door het nieuwsoverzicht op Facebook. Plotseling zie je iets dat je hart sneller doet kloppen. Je ex staat in een innige pose gefotografeerd met een ander.

Je schrikt en vraagt je af of het zijn/haar nieuwe vlam is. Je relatie is weliswaar geëindigd, maar dit voelt gewoon vreselijk. Hoe kan je voormalige partner zo snel verliefd zijn op een ander?

Het kan ontzettend moeilijk zijn om de nieuwe relatie van je ex te accepteren. Vooral als je nog steeds gevoelens voor je ex koestert. Je zit vast in het verleden en dat brengt obsessieve gedachtes met zich mee.

Gelukkig zijn er een aantal maatregelen die je kan treffen om ervoor te zorgen dat je er zelf niet aan onderdoor gaat en er sterker uitkomt.

In dit artikel leer je wat je het beste kunt doen als je ex meteen een andere relatie heeft.

In dit artikel ontdek je:

 • Welke fouten je nooit wilt maken als je ex verliefd is op een ander
 • 6 tips die helpen om je ex los te laten (of juist terug te krijgen)
 • Waarom de nieuwe relatie van je ex niet altijd beter is (dit werkt in jouw voordeel)
 • Waar je onmiddellijk mee wilt beginnen als je ex een ander heeft ontmoet
 • En nog veel en veel meer…

Help mijn ex is verliefd op een ander!

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

nieuw1

Hoe vaak heb je je vrienden niet beloofd dat je verder gaat met je leven en dat je niet meer aan je ex zult denken?

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 75% van de volwassenen hun ex heeft bespioneerd om social media. Het ergste is dat het alleen maar meer pijn veroorzaakt. Herkenbaar?

Onbewust denken we vrij vaak aan onze oude relatie. Soms kunnen we er simpelweg niets aan doen. We zien een foto of komen op een locatie waardoor oude herinneringen worden opgehaald. Over je ex heen komen is makkelijker gezegd dan gedaan, vooral wanneer je ex alweer een ander heeft.

Je denkt onbewust “dat is de mijne” ondanks dat je je ervan bewust bent dat je niet eens meer samen bent. Je hoop dat je ex zijn/haar nieuwe liefde vroeg of laat zal dumpen en dat jullie weer samenkomen.

Diep van binnen weet je dat je niet met deze onzekerheid kunt verder leven. Als je blijft stilstaan bij je ex, zul je jezelf de kans ontnemen om ook een nieuwe partner te vinden.

Wat kun je het beste doen als je ex een ander heeft? De tips hieronder kunnen jou gaan helpen.

Tip #1: Een nieuwe relatie is niet altijd beter

Een reden waarom we het moeilijk vinden om onze ex met een nieuwe liefde te zien, is omdat het onszelf een rot gevoel geeft. Je hebt het gevoel alsof je ex vrolijk verder gaat en jij achterblijft met een hoop emotionele ellende.

Je vraagt je af waarom je ex nu opeens wel gelukkig is. Het voelt alsof deze persoon in alle opzichten beter is dan jij. Maar deze gedachten moet je onmiddellijk van je afzetten. Deze nieuwe persoon in het leven van je ex is niet per se aantrekkelijker, mooier of slimmer dan jij bent.

Voordat je helemaal flipt over het feit dat je ex zo snel al weer iemand anders gevonden heeft, moet je een ding goed in je oren knopen: het kan slechts tijdelijk zijn. Het gebeurt namelijk vaker dat een van de twee personen in de relatie (of zelfs allebei) al heel snel na het eindigen van de relatie een nieuwe scharrel schijnt te hebben.

Dat is waarschijnlijk een impulsieve reactie op het missen van de intimiteit die je met je ex-partner had. Dat lege gevoel wat je misschien ervaart als de relatie voorbij is? Er is een kans dat je ex dat dus ook gewoon heeft en dat logischerwijs wilt vullen.

Het is gemakkelijk om te denken dat de nieuwe relatie, vooral als de relatiebreuk nog vers is, alle mooie momenten wist die jij ooit met je ex hebt gedeeld. De nieuwe relatie van je ex maakt je niet tot een verliezer. Niemand is vervangbaar, ook jij niet! De relatie die je met je ex had was uniek en speciaal, daar kan niemand wat aan veranderen.

Wanneer je ex zich na een tijdje realiseert dat hij of zij veel te snel iemand gevonden heeft, of dat de relatie toch niets wordt, kapt hij/zij de relatie toch wel af. Hoe jij in dat plaatje past, hangt weer af van hoe jij ermee omgaat.

Tip #2: Heb geduld en blijf respectvol

Als onze ex-vriendin(in) een nieuwe relatie aangaat, dan voelen we ons vaak depressief en gekwetst omdat we niet hadden verwacht dat het zo snel zou gebeuren.

Het gekke is dat het dan ook niet meer uitmaakt wie de relatie heeft beëindigd. Het blijft pijn doen, ook al heb jij de beslissing genomen om van je ex weg te gaan. Onthoud dat mensen op verschillende manieren met een gebroken relatie omgaan. De een geneest sneller van liefdesverdriet dan de ander. Het beste is om je te concentreren op jezelf.

Het geheim is om een positieve manier van denken te ontwikkelen en een actieve levensstijl te hebben. Doe de dingen die je gelukkig maken en ga in je eigen tempo verder.

Het laatste, ik herhaal, LAATSTE wat je moet doen is de partner van de ex gaan uitschelden, en je ex belagen met je veel te overhaaste en debiele gedrag. De kans is groot dat je alles erger maakt in plaats van beter. Ook al wil je je ex niet terug, is het beter om te wachten totdat de situatie een beetje gekalmeerd is.

Wanneer je ex met iemand anders gaat daten, zal je ongetwijfeld in paniek raken. De kans is groot dat je stomme fouten zult maken die je ex alleen maar verder weg duwen. Wees je daarvan bewust en doe geen domme dingen in opwelling.

Als je jouw ex probeert te vertellen hoe slecht de nieuwe persoon voor hem of haar is, zul je jouw ex alleen maar verder weg duwen en in de armen van de nieuwe persoon laten vallen. Probeer je ex niet te overtuigen haar/zijn nieuwe vriend(in) te verlaten.

Zoals net al gezegd, het heeft even tijd nodig voordat alles weer wat normaler wordt, en in deze tijd zijn zowel jij als je ex geneigd impulsieve en overhaaste beslissingen te maken.

Dus wacht gewoon even een paar weken en zorg er ook niet voor dat je in die tijd te veel bezig bent met je ex en zijn of haar relatie.

Als jullie er bijvoorbeeld ineens achter komen dat jullie allebei nog gevoelens hebben voor elkaar en realiseren dat de relatie misschien te snel beëindigd is, kunnen jullie stappen zetten om het misschien nog eens te proberen.

nieuw2

Tip #3: Denk aan wat het beste voor jou is

Een valkuil waar mensen vaak in trappen is dat ze te veel blijven denken aan hun ex en de nieuwe relatie. Ze maken keuzes waarin dat een belangrijke factor is. Denk bijvoorbeeld aan niet naar een feestje van een vriend(in) gaan omdat ze weten dat de ex en waarschijnlijk hun partner daar ook aanwezig zullen zijn.

Ondertussen vergeten ze dat het een feestje is van een vriend(in) die ze al 15 jaar kennen. Door niet te gaan omdat ze contact met de ex willen vermijden, zetten ze zichzelf juist in een raar licht. Dus zorg ervoor dat bij een beslissing waar je ex ook een rol in kan spelen, dus zoals een feestje van een gemeenschappelijke vriend(in), je de beslissing voor jezelf maakt en dus ook alleen nadenkt over wat het beste voor jezelf is.

Wat je in deze tijd dus ook vooral kunt doen, is veel tijd aan jezelf besteden. Ga maar eens goed de vrijgezel uithangen, leef je een beetje uit. Doe dingen die je ex nooit wilde doen maar jij juist heel graag, ga veel op stap met vrienden. Want de hele tijd aan je ex denken is het tegenovergestelde van wat je moet doen.

Het heeft geen zin om je zorgen te maken over iets waar je geen controle over hebt. Van onze gevoelens kunnen we niet altijd afstand nemen, maar op een bepaald moment moeten we ons beseffen dat we onze energie en tijd verspillen aan iets dat het niet waard is.

Wat je kunt doen is je ex ontvolgen op Facebook of Instagram, in de tussentijd aan jezelf werken en alleen focussen op de dingen die je kunt controleren.

Blokkeer je ex overal als je niet kunt stoppen met geobsedeerd te zijn over haar/hem en zijn/haar nieuwe vlam. Dit is de enige oplossing als je jouw ex maar niet uit je hoofd kan raken.

Een bijkomend effect wat je misschien bevalt als je je ex terug wilt: als hij/zij door heeft dat jij het erg leuk hebt tijdens je ‘’vrijgezelmarathon’’ is er een kans dat je ex de leuke dingen aan jou weer vooral gaat zien.

En mocht je hem of haar helemaal niet terug willen? Door andere mensen te daten kan je je ex op een leuke manier vergeten. Je hoeft je dan ook niet meer druk te maken of je bij je ex wilt blijven of van hem/haar gaat scheiden.

Tip #4: Ga aan de slag met jezelf

Je hebt het gevoel nu definitief je ex-partner te zijn kwijtgeraakt. Je bent je maatje kwijtgeraakt. Verwacht nu niet dat je je opeens heel goed gaat voelen. Je gaat je rot voelen, en dat is begrijpelijk. Accepteer je verdriet en gooi je emoties eruit.

Liefdesverdriet is moeilijk en pijnlijk. Accepteer het. Het wordt alleen maar beter over tijd. Hoe moeilijk het ook lijkt, maar probeer het verdriet te onderdrukken door positieve en constructieve dingen te doen.

Zelfs als je geduld hebt gehad en jullie weer op een normale manier contact met elkaar hebben, is het geen goed plan te denken dat je de keuzes van je ex voor hem of haar wel even kunt maken. Dat betekent dus: ga je ex niet overtuigen de relatie te beëindigen.

Daar moet je ex zelf achter komen. Sterker nog, als je ineens een offensief opent om de relatie te beëindigen, sta jij er juist alleen maar door voor paal.

Je kunt de emoties van je ex niet ombuigen met rationele argumenten. Zo werkt verliefdheid nu eenmaal niet. Dan kom je wanhopig over, en is waarschijnlijk alle voortgang die je met je ex geboekt hebt weer door het putje.

Zoek je goede manieren om contact met je ex te leggen? Gebruik hiervoor mijn artikel over hoe je toch contact kunt blijven houden met je ex.

Gebruik deze tijd om een betere versie van jezelf te worden. Herstellen van liefdesverdriet alleen zal niet genoeg zijn om je ex terug te krijgen. Je moet een beter persoon worden.

Een paar dingen waar je aan wilt werken als je jouw ex terug wilt winnen:

 • Zelfvertrouwen: de aantrekkelijkste eigenschap die iemand kan hebben. Gelukkig is zelfvertrouwen iets dat ook kan worden aangeleerd.

De eenvoudigste manier is om eerlijk te zijn tegen jezelf en tegen andere mensen. Stop met het verbergen van je gevoelens, ga je schaamte en angsten tegemoet! Stel nieuwe doelen in je leven, en doe de dingen waar je gepassioneerd over bent.

 • Lichamelijke aantrekkelijkheid: sporten is een geweldige manier om je beter te voelen over jezelf en meer zelfvertrouwen te krijgen.

Je ex was al fysiek ooit tot je aangetrokken, dus daar hoef je je weinig zorgen over te maken. Maar misschien heb je de laatste jaren weinig aan sport gedaan. Je hebt een klein buikje en daar wil je vanaf. Neem een fitness abonnement en ga aan de slag! Dit is ook een heerlijke manier om je hoofd even leeg te maken.

Ontdek hier nog meer belangrijke tips om je ex weer verliefd op jou te laten worden.

nieuw3

Tip #5: Begin zelf een scharrelrelatie

Deze tip kan worden gebruikt voor de mensen die graag hun ex terug willen, maar ook voor degenen die een geheel nieuwe start willen maken. Zoals al gezegd, een relatie zo snel na het beëindigen is vaak om een emotioneel (of seksueel) gat op te vullen. Dit noemen we ook wel een ‘rebound relatie’.

In veel gevallen zal het snel duidelijk worden of je ex in een rebound-relatie zit. Maar maak niet de fout door voortdurend op zoek te gaan naar signalen die aangeven dat je ex een rebound relatie heeft. Als je niet zeker weet of je ex in een rebound zit, beschouw het dan als een rebound.

Helaas kun je je ex op geen enkele manier tegenhouden als hij/zij besluit om met iemand anders te slapen. Ik weet dat het geen fijne gedachte is om je ex met iemand anders in bed te zien.

Maar als je ex besluit om met iemand anders seks te hebben, besef dan dat hij/zij niets verkeerd doet. Jullie relatie is over en je ex bedriegt jou niet door met een ander te slapen.

Als je ex zo’n relatie begint kan je hetzelfde doen om tijdelijk dat gat op te vullen. Maar wees dus erg voorzichtig hiermee, en realiseer je dat het waarschijnlijk tijdelijk is.

Sterker nog, als je niet erg vriendelijk uit elkaar bent gegaan, is het misschien niet zo handig aangezien een nieuwe tijdelijke relatie dus een tweede split betekent. Wees je hier dus van bewust. De reden waarom ik het er hier toch bij heb gezet, is vooral omdat het ervoor kan zorgen dat je je ex sneller terugkrijgt.

Als jij laat zien dat je er ook overheen bent, kan je ex zich realiseren wat hij/zij mist aan jullie oude relatie, en dat kan ervoor zorgen dat je ex sneller weer contact met je wil hebben.

Ook hier moet ik weer zeggen dat je ermee uit moet kijken, want het kan er ook voor zorgen dat je ex zich juist van je af keert. Ken je ex dus goed.

Lees hier meer tips om je ex weer terug te krijgen.

Tip #6: Blijf realistisch en koester geen wrok

Nu kan het zijn alsof ik met wat hierboven staat geschreven het idee heb gewekt dat de relatie geheel fout is, de ex ook gewoon fout bezig is en dat het beste is als alles weer terug gaat naar de status quo. Maar dat is dus echt niet zo, en daarom is deze tip ook zo belangrijk.

Heel veel mensen krijgen een soort vendetta tegen de nieuwe relatie en zitten dag en nacht te wachten totdat het uit is. Niet zozeer zodat ze dan weer stappen kunnen zetten om de ex weer voor hen terug te winnen, maar gewoon zodat de scharrelrelatie voorbij is. Maar kom op, je ex is ook gewoon een normaal mens. Wees blij dat hij/zij weer lol en een nieuw maatje heeft.

Van alle negativiteit komt toch niets, de kans is zelfs groot dat je ex zich daar ook niets van aantrekt. Dus, wees gewoon blij voor hem of haar en je zult merken dat je je zelf ook beter gaat voelen. Tenzij de scharrelrelatie puur is om je jaloers te maken, in dat geval moet je deze les compleet negeren. Maar goed, zulk soort relaties zie je echt zelden. Met de nadruk op zelden.

En dat zijn de belangrijkste tips die jou erbovenop gaan helpen. Belangrijk is ook dat je niet alles groter maakt dan het is, het is maar een scharrelrelatie, zo sterk zijn die toch niet.

Na een tijdje zal je vanzelf merken dat het weer beter gaat tussen jij en je ex, mits je deze lessen toepast en je überhaupt niet een ongelooflijke hekel aan elkaar had toen jullie uit elkaar gingen natuurlijk. Maar goed, hou je aan deze belangrijke tips en blijf rationeel, dan komt het in de meeste gevallen weer goed.

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

3 Reacties op "6 Tips Wanneer Je Ex Meteen een Andere Relatie Heeft"

 1. Steven

  says:

  Ik en mijn vriendin zijn uit elkaar al bijna vier maanden onder tussen heb ik iemand leren kennen maar denk nog heel veel aan mijn ex en zou zeggen dat ik haar wel zou weer willen zou dit weer kunnen groeten

 2. Patrick

  says:

  Mis mijn ex zou fel heb al van alles geprobeerd niks helpt ze wild geen kantackt met mij ze heeft weer een andere man help mij mis haar ?

 3. D.

  says:

  Mijn ex heeft ook een nieuwe relatie met iemand die ook pas gescheiden is.
  Dat 2 maanden nadat ze zei dat ze niet meer verder wou met mij.
  In 1.5 maanden waren we in het echt gescheiden.
  Dat na 12 jaar samen te zijn en samen een kind te hebben.
  Alle tekenen zijn er dat ze hem al eerder kende , mij zegt ze dat de relatie pril is.
  Ze heeft mij dingen verweten om het maar kunnen gedaan te maken
  tussen ons.
  Ik wil haar niet terug , maar zal ook niet snel meer in een andere relatie stappen.
  Het doet veel pijn , ik had voor ogen dat wat we hadden voor altijd zou zijn.
  Daar heb ik me diep in vergist.
  Het doet pijn als je wederhelft voor een ander kiest en doet alsof
  het allemaal voor niks is geweest wat we hadden.
  Ik zal wel niet de enige zijn die dit zo aanvoelt .
  Het zal zijn tijd wel duren om dit te verwerken , dat is zeker.
  Of ik ooit nog iemand vol zal kunnen vertrouwen dat weet ik nog niet.
  Daarvoor is het nog te vroeg...

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *