7 Tips om Succesvol te Daten Tijdens Corona

Het afgelopen jaar is er een nieuwe term in het leven geroepen: coronadaten. We weten vast en zeker allemaal wel wat dit is, maar hoe werkt dit eigenlijk? Wanneer de samenleving wordt gedwongen om zichzelf te isoleren, hebben we vanzelfsprekend minder mogelijkheden om nieuwe mensen te leren kennen. Hierdoor kan het zomaar gebeuren dat je liefdesleven op een laag pitje komt te staan.

In plaats van de traditionele after-work borrel en het bezoeken van andere uitgaansgelegenheden om een leuk iemand te ontmoeten, zijn singles alsmaar meer aan de slag gegaan met virtuele dates. Om je wegwijs te maken met de huidige coronasituatie, hebben we in dit artikel de beste tips samengesteld om je voor te bereiden om te daten tijdens deze rare tijden.

1. Zorg ervoor dat jij je op je best voelt

Het is begrijpelijk dat je tijdens corona even achter je oren hebt moeten krabben om je leven op orde te krijgen. Voor veel mensen hebben de angst voor een virus en de drastische lockdownmaatregelen het normale leven flink op stelten gezet. Hoe je het ook wendt of keert, wanneer je erop uitgaat om nieuwe mensen te ontmoeten, moet je je klaarmaken op een manier waardoor je je mentaal zelfverzekerd en voorbereid voelt.

Laat de jezelf aangeprate angst achterwege en probeer je geen zorgen te maken over het aangaan van nieuwe sociale interacties die voor de pandemie zo gewoon waren. Voor sommige mensen kan dit wellicht betekenen dat ze een nieuwe outfit moeten dragen waarin ze zich goed voelen of dat ze een ander kapsel moeten uitproberen.

Voor anderen kan het juist betekenen dat ze een zelfzorgritueel moeten uitvoeren, om zich meer ontspannen te voelen en minder nerveus te zijn over het idee dat ze zichzelf bloot moeten stellen aan een nieuw persoon.

“Ik snap dat het weer even wennen is om op nieuwe mensen af te stappen, maar mensen zijn van nature sociale wezens, dus voor je het weet voelt het weer 100% natuurlijk!”

2. Ga na wat je echt wilt

Misschien wel de belangrijkste tip van deze lijst: begin erachter te komen wat je echt wilt! In een tijd waarin virtueel daten het makkelijker dan ooit heeft gemaakt om nieuwe mensen te ontmoeten, heeft dat tegelijkertijd ook voor veel ruis gezorgd en een cultuur waar mensen gemakkelijk overstappen van het ene naar het andere.

Veel mensen zijn zo gewend geraakt aan ‘vervanging’ voor een nieuwe scharrel of partner,  dat er veel kortetermijnrelaties ontstaan met weinig diepgang, die eigenlijk niets meer voorstellen dan simpele hookups. Als dit is wat je zoekt, is dat natuurlijk helemaal niet erg. Maar voordat je begint te swipen, kan het misschien handig zijn om eerst even stil te staan en jezelf af te vragen wat je écht wilt.

De huidige coronasituatie heeft veel mensen laten nadenken over vragen zoals: is fysieke aantrekkingskracht of kameraadschap belangrijker? Wil je liever iemand daten met dezelfde leefstijl, politieke opvattingen, aspiraties, enzovoort? Wanneer je begint met het doordenken van dit soort vragen, zul je waarschijnlijk merken dat je een beter gevoel krijgt van wat je nodig hebt.

Ben je bereid om met iedereen het bed te delen en op de oppervlakte blijven, óf ben je meer geïnteresseerd in het vinden van vriendschappelijke en liefdevolle relaties die jouw persoonlijke ontwikkeling naar een hoger niveau tillen? Bovendien is de tijd van isolatie juist perfect om meer zelfliefde te creëren door meer de focus te leggen op jezelf!

Op deze manier zorg je ervoor dat je prioriteiten kan stellen en doet wat goed voelt, in plaats van je teveel bloot te stellen aan je emotionele behoeften die uiteindelijk de lakens uitdelen. Met de constante stimulatie van feestjes, gelegenheden en online dating werd je misschien teveel afgeleid om erachter te komen wat echt bij je past. Maak dus dankbaar gebruik van dit moment en zorg ervoor dat je doet wat goed voelt, en reflecteert op jouw eigen functioneren.

“Weinig mensen zullen genieten van de stilte van zelfisolatie, maar zoals een groot spreker ooit zei: elk nadeel heb z’n voordeel!”

3. Omarm authenticiteit en verbinding

Zoals we in de eerste tip al aangaven, benadrukt de moderne datingcultuur vaak meer casual interacties en weinig verantwoording. We kunnen ons sneller onder druk gezet voelen om mee te doen met de rages en de kans te minimaliseren dat we nagaan wat we écht willen hebben. Uiteindelijk kunnen deze datingnormen en -verwachtingen alleen maar leiden tot meer angst en onzekerheid in onze relaties.

“Er mag dan een scherm tussen jullie in zitten, maar dat neemt niet weg dat je nog steeds met een ander mens van vlees en bloed te maken hebt.”

In de coronasituatie is het handig dat je goed weet om te gaan met online dating. Dit kun je doen door authenticiteit en verbinding te omarmen. Zorg dus voor een profiel dat weergeeft wie je werkelijk bent en wees vooral niet bang om je persoonlijkheid te laten zien middels je geüploade foto’s, vragenlijsten of bio.

Wanneer je weet trouw blijven aan je authentieke zelf, is het trouwens een stuk gemakkelijker om open te staan voor het maken van zinvolle connecties. Hierdoor zul je het makkelijker vinden om nieuwe mensen te ontmoeten die dezelfde interesses als jij hebben, degenen die je eigenaardigheden waarderen en die jou jezelf laten zijn. Maak je trouwens vooral geen zorgen om de tijd te nemen. Waardeer dat daten tijdens corona een langzame dans kan zijn en probeer daarvan te genieten!

4. Werk aan gezonde gewoontes

De huidige situatie is ongetwijfeld de makkelijkste en de slechtste tijd om aan ongezonde gewoontes te wennen. Omdat we als samenleving worden opgejaagd om sociale contacten zoveel mogelijk te vermijden en binnenshuis te blijven, is de digitale wereld erop afgestemd om ons betekenis te geven met webshops, bingewatching, het digitaal ontmoeten van mensen, het aanbidden van beroemdheden, instant gebruik, direct plezier en oppervlakkige betekenis.

In de digitale wereld kun je misschien zoveel plezier hebben als je wilt en doen wat je wilt, maar dit alles heeft zijn prijs: het verlies van echtheid. We zijn inmiddels een cultuur die verscheurd wordt door de gelukzaligheidsmachine in onze broekzakken. We hebben meer en meer te maken met een dopaminecultuur waarbij we het geloof in onszelf aan het verliezen zijn en authenticiteit, gemeenschap en familie mijden in een streven naar razendsnel consumentisme en escapisme.

Het gevoel van isolatie door de pandemie heeft deze slechte gewoontes alleen maar aangescherpt, omdat het ingewikkelder wordt gemaakt om erop uit te gaan in de echte wereld. Zorg er dus voor dat online dating zich niet beperkt tot de virtuele ruimte of alleen bij elkaar thuis om te Netflixen. Ga voor een afspraakje juist naar buiten en probeer van de frisse lucht te genieten door een wandeling in het park te maken of een fietsrit te organiseren!

Zorg er tijdens je date ook voor dat je niet afgeleid wordt. Als je constant op je telefoon aan het kijken bent, kan je jouw date de indruk geven dat je er eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Het is dus aan te raden om je telefoon op stil te zetten en vooral uit het zicht te leggen, zodat je minder snel in de verleiding komt om notificaties te checken.

“Als je date nu al ziet dat jij je niet tien minuten op hem of haar kan focussen, dan gaat je date er natuurlijk ook geen moeite meer in stoppen…”

Mochten jullie toch van plan zijn om binnen af te spreken, probeer dan andere dingen te verzinnen om samen te doen, zoals iets artistieks, het samen lezen van een goed boek, of het uitproberen van gezonde recepten. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw afspraakje meer is dan alleen frivole pleziertjes en jullie juist worden uitgedaagd om je op persoonlijk vlak te ontwikkelen en beter met elkaar te binden!

5. Doe een ontmoeting op afstand

Deze tip klinkt wellicht tegenstrijdig met het voorgaande advies, maar het met mate gebruiken van de digitale mogelijkheden hoeft helemaal geen slecht idee te zijn! Sterker nog, videodating kan een effectieve manier zijn om elkaar te leren kennen en je tijd spaarzaam in te zetten. Als je iemand online ontmoet, kun je immers vanuit het comfort van je eigen huis kennismaken met de persoon die je op het oog hebt en achterhalen of deze persoon iets voor je is om beter te leren kennen in het echt.

Videodating is handig om meer over elkaar te weten te komen. Neem de moeite om de ander echt te leren kennen voordat je fysiek wordt. Dit kan dat op de lange termijn een goede zaak zijn, aangezien het meer emotionele bescherming biedt. Te snel intiem worden en direct het bed induiken kan de kennismakingszaken nogal verstoren.

“Je kunt van het videogesprek altijd een interessante ervaring maken. Het stelt je namelijk volledig in staat om je te focussen op spraak en boeiende dingen over elkaar te weten te komen.”

Misschien is videodating niet de meest romantische manier om elkaar te ontmoeten, maar het is een uitstekende manier om iemand op persoonlijk vlak wat meer te leren kennen. Het terugbrengen van de interactie tot de basis kan namelijk heel informatief en nuttig zijn. Een goed gesprek voeren kan immers ook over de telefoon!

6. Stel belangrijke vragen

Wanneer je gaat daten, is het altijd handig om een aantal belangrijke vragen te stellen. Heb je iets specifieks dat belangrijk voor je is? Zorg er dan voor dat je dit in een vroeg stadium navraagt. Met een arsenaal aan goede vragen kun je namelijk zo snel mogelijk te weten komen wie iemand echt is. Wees daarom niet bang en stel gerust vragen voordat je iemand persoonlijk ontmoet.

Een videotelefoontje werkt goed om de belangrijkste vragen te stellen. Je kunt denken aan vragen zoals: Wat wil je in het leven? Hoe was je langste relatie en waarom eindigde die? Wat zoek je het meeste in een relatie? Waar ben je het meest trotst op? Kun je jouw persoonlijkheid beschrijven? Wat is jouw levensstijl? Wat vind je van de coronaviruspandemie? Dat laatste is vooral handig om rekening te houden met eventuele methodes om zo veilig mogelijk af te spreken.

Dit zijn de vragen die kunnen leiden tot een boel spraakstof en een goed beeld kunnen geven over de vraag of degene met wie je praat, interessant en fascinerend genoeg is om beter te leren kennen. Op deze manier verspil je geen tijd aan personen die helemaal niet bij je passen en weet je dus de juiste prioriteiten te stellen!

7. Onthoud dat daten een proces is

Wanneer je een aantal belangrijke vragen hebt gesteld tijdens een online meeting en je het eerste afspraakje achter de rug hebt, onthoud dan dat afspraakjes een proces zijn, een marathon in plaats van een sprint. Beetje bij beetje leer je elkaar beter kennen en kunnen meer persoonlijke ontmoetingen ervoor zorgen dat jullie je samen alsmaar meer op jullie gemak zullen voelen.

Eén van de beste manieren om je meer op jullie gemak te voelen, is door het rustig aan te doen. Zo kunnen jullie zowel een fysieke als emotionele band met elkaar opbouwen in een ontspannen tempo dat vrij is van druk. Mocht je het hier helemaal mee eens zijn, probeer dit dan duidelijk te maken aan de ander, zodat jullie op dezelfde lijn zitten.

Tenslotte willen we afsluiten met het volgende: onthoud dat stress niet aan de orde hoeft te zijn bij het leren kennen van een nieuw persoon in je leven. Bovenal, de coronatijd is hét moment om alles in een nieuw perspectief te zien en meer in jezelf te vertrouwen. Deze periode is voor zelfreflectie en het zoeken van meer rust in jezelf. Daarbij kan het leren kennen van een nieuw persoon, aan de hand van de voorgaande tips, helpen om deze persoonlijke ontwikkeling zowel samen als alleen te beleven!

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben je Niks!

Als je geen zelfvertrouwen hebt dan straal je dit altijd uit, in welke sociale situatie dan ook.

dit is onaantrekkelijk en zal een garantie zijn op het niet behalen van succes met het andere geslacht.

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies om jou te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen:

Klik hier voor tips om meer zelfvertrouwen te krijgen

 

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *