De 10 Meest Gemaakt Fouten bij Vrouwen Versieren

In de afgelopen 6 jaar ben ik dating coach geweest bij verschillende bedrijven. Het was een fantastische ervaring om al die mannen bezig te zien met hun eigen ontwikkeling. Daarnaast echt heel mooi om die mannen hun angsten te zien overwinnen.

Tijdens een dergelijke coaching heb je ook zogenaamde ‘infields’, waar jij samen met de ‘student’ op straat en in de kroeg vrouwen gaat aanspreken.

Er was altijd één ding wat mij altijd het meest verbaasde: het intake formulier. Hierop vulden de heren altijd in: “Ja ik kan al heel goed aanspreken, ik heb alleen moeite met dingen seksueel maken” of, “ja dat flirten gaat al heel goed, ik weet alleen niet wanneer voor het telefoonnummer moet gaan.” Alhoewel ik ze graag geloofde, bakten ze er in de praktijk echt heel erg weinig van. Naast dat veel mannen ‘aanspreekangst hadden’, was er eigenlijk een soort van fundament wat vaak miste.

Ik snap het ergens wel, het is net zoals een vis vragen: ‘Hoe is het water?’. De vis zal antwoorden: ‘Wat is water?’, ook wel genoemd: een blinde vlek. De meeste mannen zijn er namelijk niet bewust van dat ze een dergelijke fout maken.

Er waren 10 fouten die vaak voorkwamen, en deze ga ik in dit artikel behandelen. Fix je deze punten, dan zal het jouw dating leven ernstig verbeteren.

Fout 1: Inleunen

Veel mannen gaan recht tegenover een meisje staan wanneer ze met haar praten. Wanneer ze dan een meisje proberen te verstaan, dan gaan ze naar voren buigen, zoals een giraffe dat zou doen om gras te eten. Omdat ze nu veel meer moeite doet dan zij dat doet, ‘investeren’ ze dus meer dan zij dat doet, en dit is onaantrekkelijk.

Hoe lossen we dit op?

De eerste mogelijkheid is, dat je een plek zoekt waar je tegenaan kan leunen. Een bar, een muur, een paal, wees creatief zou ik zeggen. Vervolgens trek je haar heel losjes naar je toe, als het gesprek heel intiem wordt, dan zou ik je been tegen haar been lightjes drukken.

De tweede mogelijkheid is, vooral wanneer je geen mogelijkheden hebt om te leunen, draai 180 graden en ga schouder aan schouder staan. Je zal merken dat ze zich veel comfortabeler voelt. Daarbij is knuffelen nu veel makkelijker.

Fout 2: Slechte lichaamshouding

Let maar eens op: De meeste mannen lopen krom. Zie jij het verschil tussen mannen die dat niet doen en de mannen die dat wel doen? Uiteraard komt recht lopen veel zelfverzekerder over. Als je dat niet doet, dan komt het over alsof je bang bent voor anderen.   Zodoende gaan mensen je natuurlijk niet vertrouwen. Recht lopen kost ook veel minder spanning in je lichaam.

Het advies wat ik altijd geef. Vraag eens aan een goede vriend: loop ik recht? Ga met je rug tegen de muur aan staan, ga door je knieën. Zorg dat je rug recht is. Zorg vervolgens dat je gewicht op je benen komt, en ga daarna staan. Alhoewel het vreemd aanvoelt: dit is recht lopen. Zo kom je ‘open’ over.

Fout 3: Zichzelf of haar afwijzen, voordat je elkaar gesproken hebt

Hoeveel redenen ze wel niet verzinnen soms om niet even ‘hoi’ te zeggen. Ja ik ben te klein, ik weet niets te zeggen, ze is niet interessant, ze vind me vast niet leuk, ze staat met haar vriendinnen of ze heeft vast een vriendje.

Laat mij je een wedervraag stellen: HEB JE HET AL ONDERZOCHT?

Serieus, je kan vaak niet weten of iemand je interessant vindt, zonder dat je het hebt uitgeprobeerd om met haar te praten, (uiteraard met de overtuiging dat jij helemaal ok bent), en je zal vaker voor verrassingen staan dan je denkt.

Daarbij: Je hoeft niet meteen met haar te trouwen! Het enige wat je hoeft te doen is kijken of je een leuke grap met haar kan maken, moet ze niet lachen? Dan heb je in ieder geval lol met jezelf gehad.

Fout 4: Geen leiding nemen

Vrouwen zijn mensen die meer in het moment leven. Maar ze vinden het ook leuk om afwisseling te hebben. Dus om die afwisseling te bieden, zal er iemand moeten zijn die de gesprekken leidt, de plekken waar jullie heen gaan, en de onderwerpen: jij dus.

Kortom: Als jij geen leiding neemt, dan zal het vlammetje uitgaan. Heel simpel.

Vrouwen voelen zich dan ook meteen veiliger bij iemand die de leiding neemt.

Maar ik snap wel, je bent ook blij met de momenten die je meemaakt, en je geniet er ook zo lekker van, maar bedenk: je moet ook vooruit anders gaat het vlammetje uit.

Voorbeelden van leiding nemen zijn:

 • Spreek haar aan
 • Stel vragen naar haar persoonlijkheid om haar beter te leren kennen
 • Nodig haar uit om wat te gaan doen
 • Doe de deur voor haar open
 • Vraag met wie ze is, wat ze morgen doet, en hoe ze hier is gekomen
 • Zoen haar
 • Duw haar op bed

Alhoewel je natuurlijk moet aanvoelen wanneer je de leiding kan nemen (bijvoorbeeld wanneer er veel energie is), nemen de meeste mannen veel te weinig leiding en verliezen daardoor hun aantrekkingskracht.

Fout 5: Praten voordat de aandacht op hen is gericht

De meeste mannen praten zonder te wachten totdat de aandacht op ze gevestigd is. Vaak gebeurd dit bij het aanspreken: Ze tikken op de schouder, maar beginnen met praten voordat ze omgedraaid is. Of op straat, dat ze praten voordat ze is gestopt. Het meest problematische is de situatie, wanneer ze een verhaal aan het vertellen zijn. Sommige mannen mompelen onverstaanbaar en kijken weg.

De oplossing: Praat langzaam, en maak gebaren, en wacht rustig tot anderen naar je luisteren.

Denk hierbij het volgende: Mensen, luister! Wat ik zeg is belangrijk en dat moeten iedereen horen.

Als je bovenstaande dus niet doet, laat je zien dat je het niet belangrijk vindt dat anderen naar je luisteren, en dat laat onzekerheid zien. Best logisch allemaal.

Fout 6: Te zacht praten

Je zal merken dat wanneer je zelfvertrouwen groeit, je stem ook rustiger wordt en dat je daardoor harder kunt praten. Daarnaast zal je merken dat je zinnen niet altijd vragend meer klinken maar eerder als beweringen. Maar laten we het nu vooral over de luidheid hebben.

Om eens goed te onderzoeken wanneer je echt te hard praat, wil ik je vragen om iemand in vertrouwen te nemen. Bijvoorbeeld een goede vriend of vriendin. Ga eens hard praten en vraag aan die persoon: Is dit te hard? De meeste mannen zullen merken, dat ze veel harder kunnen praten dan ze verwachten.

Fout 7: Te grote kledingmaat

Ik weet dat jij het niet doet, maar de meeste mannen hebben een te grote kledingmaat. Let op: een broek moet aansluiten op je benen wanneer je ze koopt (zeker omdat spijkerbroeken altijd ‘uitlubberen’). En voor shirtjes, overhemden en truien geldt: probeer altijd zo klein mogelijk te gaan, want dat staat mannelijker. Pas als het echt overduidelijk gespannen staat is het overwegen van een grotere maat de moeite waard.

Extra tip: probeer eens een V-neck, zwart shirt, maatje S.

Fout 8: Saaie gesprekken voeren

 ‘Wat voor werk doe je?’, ‘Wat heb je voor hobby’s?’, ‘Waar kom je vandaan?’. De meeste gesprekken lijken meer op een sollicitatiegesprek dan iets anders.

Hoe maak je een gesprek leuk? Hiervoor heb ik de volgende 3 tips:

Tip 1: Maak statements i.p.v. vragen stellen

Het helpt als je de ander een beetje uitdaagt. Door stellingen te maken ipv vragen te stellen, dan stimuleer je de ander om in discussie te treden. Mensen hebben namelijk de neiging om stellingen over zichzelf te weerleggen of te bevestigen.

Bijvoorbeeld:

 • Jij bent 25
 • Jij werkt als lerares
 • Jij komt uit Amsterdam

Tip 2: Hou de grappige bui er in door -soms- ‘over de top te gaan’

In grapjes is iedereen geïnteresseerd en zorgt juist voor die ‘spark’.

Dus een beetje onzin er in gooien, maakt het extra leuk.

Bijvoorbeeld:

 • Volgens mij ben jij 16/45
 • Volgens mij ben jij een stewardess/kapster
 • Volgens mij kijk jij teveel ‘Sex and the City’

Tip 3: Stel leuke vragen of doe leuke voorstellen

Bijvoorbeeld:

 • Weet je wat wij eens moeten doen, we moeten trouwen.
 • Weet je wat wij eens moeten doen, we moeten gaan skippyballen
 • Weet je wat wij eens moeten doen, we moeten aan een cowboy film mee doen.

Nu hoor ik je zeggen: ‘Ja zo voelt het alsof ik nep ben en niet gemeend.’ Als je jezelf bedenkt dat je je beste vrienden plaagt en dat het daarom essentieel is voor enige vorm van vertrouwen, misschien denk je er dan anders over.

Afhankelijk van het meisje en het gesprek, heb ik veel lol of iets minder. Toch gebruiken de meeste mensen te weinig humor.

Belangrijk is uiteraard dat de dingen waar je over praat, leuk en interessant zijn voor jezelf. Je wil namelijk niet zo overkomen alsof je je best doet om indruk op de ander te maken, of dat je probeert om het gesprek gaande te houden zonder geïnteresseerd te zijn in het gesprek zelf. Je eigen grappen en onderwerpen leuk vinden, laat zien dat de ander niet nodig hebt om het gesprek leuk te vinden, maar uiteraard is het leuker met meerdere mensen.

Het opschrijven van vragen of opmerkingen vooraf is er goed om te oefenen, maar op de lange duur gaat dit niet werken. Conversaties gaan nu  eenmaal makkelijker wanneer ze voortkomen uit het huidige gesprek, dat ze ‘geassocieerd worden’ met de huidige situatie. Dit vergt vrije associatie en creativiteit. Gelukkig kan je alles oefenen.

Fout 9: Niet aanraken of ‘creepy’ aanrakingen

Sommige mannen, raken bijna niemand aan. Als je iemand een compliment geeft, dan raak je die ander toch ook aan? Ik geloof dat ik zelf alles wat maar loopt aanraak, gewoon omdat ik iedereen een compliment wil geven. Als je een gevoel van vertrouwen wilt geven, dan raak je dus mensen aan.

Hoe je mensen aanraakt heb ik beschreven in het blog artikel ‘Signalen verliefdheid’.

Aanrakingen, zoals bijvoorbeeld een knuffel, of een high five, zorgt dus voor een prettig gevoel.

Fout 10: Persoonlijke verzorging

Ik begrijp nog steeds altijd niet waarom dit een probleem is. Denken sommige mannen echt dat anderen dit niet zien? Of vergeten zij dit? Ik heb het over: neusharen, een geurtje op doen, of plekken overslaan bij het scheren. Ik snap dat dit ook veel te maken heeft gewoonte. Toch, ik raad je aan om hier gewoon elke dag aandacht aan te besteden. Wie weet kom je je droomvrouw op die dag tegen.

Als je jezelf niet verzorgt, laat dit het volgende zien: Als jij het niet belangrijk vind om aandacht voor jezelf te hebben (en de mensen om jou heen), waarom zouden andere mensen dan aandacht voor jou hebben? Dit wil je uiteraard niet hebben.

Ik heb hierboven een hele waslijst opgenoemd waar je aan kan werken, en ik kan nog veel meer dingen opnoemen. En dan heb ik het nog niet eens over dingen seksueel maken en telefoonnummers scoren gehad. Wees gerust: het heeft mij ook jaren gekost om het allemaal beter op een rijtje te krijgen. Begin dus met één punt, fix dat, en ga door naar het volgende en verwacht ook niet dat je het allemaal in één keer goed moet kunnen. Oefening baart kunst. Ik hoop echt dat jij deze investeringen in jezelf wilt maken, je dating leven zal als een raket omhoog gaan.

Boks.

Lees ook onze dating tips.

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben je Niks!

Als je geen zelfvertrouwen hebt dan straal je dit altijd uit, in welke sociale situatie dan ook.

dit is onaantrekkelijk en zal een garantie zijn op het niet behalen van succes met het andere geslacht.

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies om jou te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen:

Klik hier voor tips om meer zelfvertrouwen te krijgen

 

1 Reactie op "De 10 Meest Gemaakt Fouten bij Vrouwen Versieren"

 1. John

  says:

  Goed artikel, een van de grootste fouten in onze samenleving is dat mannen steeds vrouwen moeten aanspreken / op date vragen.
  Soms is het interessant dat de vrouw het initiatief neemt !

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *