Geen Contact met Ex? 5 Manieren om Contact te Leggen

Na het verbreken van een relatie kun je geestelijk in een diepe dip terecht komen. Zonder je ex voelt het leven niet meer compleet aan. Een deel van jouw leven is weggevallen en toekomstplannen zijn vervlogen. Om de klap te verwerken heb je het liefst zoveel mogelijk contact met je ex, maar hoe kom je weer in contact met je ex?

Een beëindigde relatie houdt vaak ook in het beëindigen van het contact. Bij het verbreken van een relatie wordt er vaak afgesproken om als vrienden verder te gaan, maar in de praktijk werkt het vaak anders. In eerste instantie doe je er verstandig aan om afstand te nemen om het verdriet te verwerken. Na een paar weken kun je weer contact met je ex opnemen. Wij lichten 5 manieren toe hoe jij contact kunt blijven houden met je ex. Het uiteindelijke doel is om de breuk weer te herstellen.

Is een vriendschappelijke relatie met je ex mogelijk?

Als vrienden met je ex omgaan klinkt eenvoudig, maar de praktijk wijst vaak anders uit. Het is namelijk geen gewone vriendschappelijke relatie. Jullie zijn namelijk meer geweest dan vrienden. Voor beide ex-partners is een eerste vereiste dat er geen wensen meer zijn om de vriendschap om te zetten naar een liefdesrelatie. Als één van beide dit wel heeft, is de basis niet goed. Op de lange duur gaan de verschillende inzichten over de onderlinge relatie jullie tegen staan. Wil jij jouw ex het liefst nog terug? Een vriendschappelijke relatie zal in dat geval niet lukken maar je kunt het wel proberen met als doel om je ex terug te krijgen.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Wat is de reden van de breuk?

De reden van de breuk kan bepalend zijn om de kans op het herstellen van de breuk in te schatten. Indien de relatie verbroken is omdat je iets geflikt hebt bij je ex, zul je voorzichtig moeten zijn met het contact leggen. Beter is het om in dat geval direct na de breuk al aan te geven dat je veel spijt hebt. Vervolgens is het een kwestie van op de blaren zitten. Het kan verstandig zijn om eerst een langere periode geen contact te zoeken om de wonden te laten helen.

Indien jou in principe niets te verwijten valt kun je al sneller het initiatief nemen om weer in contact te komen.

Leg in de eerste weken geen contact met je ex

Het verbreken van een relatie lukt vaak niet binnen één gesprek. Direct na het verbreken zullen er nog veel vragen zijn die in je hoofd blijven zitten. Zorg dat je antwoord krijgt op deze vragen, anders gaat het jou niet lukken om de breuk een plekje te geven. Zodra alles besproken is, moet je jezelf en je ex ook weer eerst rust gunnen. Neem de eerste 30 dagen na de breuk geen contact op met je ex. Dit geeft jou de tijd om tot rust te komen en de breuk te accepteren. Je hebt namelijk geen keuze. Met geen contact bedoelen we het volledig verbreken van het contact. Dus ook via social media geen contact met hem/haar opzoeken. Dit geeft je ex ook de kans om jou te missen.

geen contact met ex - 1

Zorg dat je je ex geen haatgevoelens geeft

Met een gebroken hart kun je gekke dingen doen. De kans om serieus weer in contact te komen met je ex kun je tot nul reduceren in de eerste weken na de breuk. Dit is de reden waarom wij adviseren om 30 dagen geen contact met hem/haar te hebben. Haatgevoelens kun je oproepen door over je ex te roddelen of geheimen door te vertellen. Wat ook tegen je werkt is bedreigen, smeken en via social media met modder gooien.

Ook als je niet de wens hebt om je ex nog weer terug te krijgen moet je dit soort gedrag achterwege laten. Het helpt jou niet om over de breuk heen te komen en je kunt er alleen maar slechte gevoelens en gedachten mee oproepen bij je ex.

Hoe kun je weer met je ex in contact komen? 5 manieren

Met het weer in contact komen met je ex, heb je waarschijnlijk een onderliggend doel! Namelijk een hereniging met je ex. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar niet alle manieren zijn verstandig. Je moet het met beleid aanpakken. Wij helpen jou door 5 tips te geven hoe je de grootste kans maakt om weer goed contact te krijgen met je ex. Als het een beetje meezit is het lijmen van de breuk mogelijk. Hij of zij is namelijk al een keer voor jou gevallen.

Manier # 1: Onderhoud voorzichtig contact via social media

Nadat je jouw ex een tijdje volledig hebt genegeerd, is het nu weer tijd om contact te leggen. Je kunt het in eerste instantie op een laagdrempelige manier doen. Je ex zal blij zijn om eindelijk weer eens iets van jou te horen. De deuren worden nu weer opengezet om weer intensiever contact te hebben. Dit doe je bijvoorbeeld door een korte reactie te geven of door iets op social media te liken. Het zal hem/haar zeker opvallen dat jij weer een teken van leven geeft. Door deze subtiele manier om weer contact te leggen, nodig je hem/haar eigenlijk weer uit om contact te houden. Na een paar dagen geen reactie? Probeer het nog een keer.

Manier # 2: Werk aan de reden van de breuk en laat het hem/haar weten

Er kunnen diverse redenen zijn voor de breuk, maar sommige redenen kun je iets mee doen om toch te proberen om weer bij je ex terug te komen. Neem de verwijten serieus en bepaal of je hier iets aan kunt veranderen. Vond hij/zij jou saai? Laat zien dat jij zeker niet saai bent. Ben jij volgens je ex niet ondernemend genoeg? Laat zien dat het tegengestelde waar is. Je ex moet het opvallen dat jij in positieve zin veranderd bent. Deel het dus vooral via social media waar je mee bezig bent.

Manier # 3: Zoek een aannemelijke reden om weer contact te leggen

Als een kort berichtje via social media niet werkt, kun je proberen om je ex persoonlijk weer te benaderen. Het beste is om een afspraak te maken. Het is even zoeken naar de reden waarom jij weer contact zoek. Dit werkt het beste door vergeten spullen bij jou thuis nog aan hem/haar te overhandigen. Denk hierbij aan vergeten kledingstukken of een oplader van de telefoon. Bied aan om het persoonlijk bij hem/haar langs te brengen. Dit geeft jou ook de kans om weer bij te praten met je ex. Probeer het niet te laten bij het droppen van de spullen bij je ex.

Manier # 4: Leef met je ex mee op moeilijke of juist feestelijke momenten

Wees attent door op voor hem/haar moeilijke dagen of juist feestelijke momenten een berichtje te sturen dat je aan hem/haar denkt. Doe dit vooral op speciale momenten. Denk hierbij aan de sterfdag van een naaste. Of stuur je felicitatie bij heugelijke momenten. Op deze manier laat je merken dat je hem/haar nog niet vergeten bent. Door attent te zijn op speciale data, laat je eigenlijk merken dat je hem/haar als geen ander kent. Dit zal een warm gevoel bij je ex oproepen.

Manier # 5: Nodig hem/haar uit voor een etentje

Je kunt op een omslachtige manier proberen om weer met je ex in contact te komen, maar je kunt ook gewoon recht op je doel af gaan. Bel hem/haar gewoon en probeer een afspraakje in te plannen. Je kunt het brengen als een vriendschappelijke afspraak om even weer bij te praten. Je kunt het ook laagdrempeliger maken door er een lunchafspraak van te maken. Dat komt namelijk iets minder over als een date. Leg niet teveel druk op de afspraak. Je kunt ook gewoon tijdens een toevallige ontmoeting voorstellen om verderop iets te gaan drinken. Dit is bijna niet te weigeren.

geen contact met ex - 2

Bouw het contact langzaam uit naar een relatie

Waarschijnlijk wil jij meer dan alleen maar contact met je ex. Zodra de  contacten weer zijn gelegd, liggen er mogelijkheden om een stapje verder te gaan. Laat het niet bij oppervlakkig contact en probeer in kleine stapjes het contact weer intensiever te maken. Let hierbij goed op de reacties van je ex. Respecteer zijn/haar gevoelens en probeer niet te hard van stapel te lopen. Je ex moet niet het gevoel krijgen dat jij zit te pushen om er weer een relatie van te maken.

 

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

2 Reacties op "Geen Contact met Ex? 5 Manieren om Contact te Leggen"

  1. paulien

    says:

    Hallo, ik had ongeveer anderhalf jaar een verkering relatie met mijn ex vriend het ging uit tussen ons vanwege geen vertrouwen meer in hem en discussies en gezeur met elkaar en we zeiden tegen elkaar we blijven gewoon vrienden stiekem wilde ik hem weer terug ik heb het niet handig aangepakt ik bleef hem na de breuk WhatsApp berichten sturen en ook hem vertellen dat het zijn schuld was dat het ut was en ik heb hem hard aangepakt nu is het zo dat hij met zijn ouders familie heeft overlegd en besloten is dat hij geen vrienden meer wil zijn met mij ik zit hier heel erg mee en heb het er vreselijk moeilijk mee we hebben ook gezamenlijke vrienden en hij woont in dezelfde plaats als mij ik had graag vrienden willen blijven met hem maar er wordt nu helaas anders beslist wat moet ik nu doen? Het is nu ongeveer dik 6 weken uit tussen ons Groetjes Paulien

  2. Sony

    says:

    Ik krijg geen contak ik weet niks ik zit er erg mee ik heb nu hulp om dat ik niet met de ka. Praten ze blijf me negeren ik be. Van de alcohol af en ga zo 4maanden weg op genomen voor me gevoelens ben kapot ik wil heb me spijt betuig maar niks help ze blijf zeggen je Bend te laat toen was er niks echt erg be, kapot

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *