Over Liefdesverdriet Heenkomen Doe Je zó: 5 Tips

Een leeg gevoel van binnen, geen zin hebben om te eten, te drinken of te slapen. Een hekel hebben aan alle mensen die een relatie hebben om je heen. Wat je ook doet, je kan die ene persoon maar niet uit je hoofd zetten. Dat heet het fenomeen liefdesverdriet. We hebben het bijna allemaal wel eens ervaren, en er zijn duizenden liedjes, gedichten en verhalen over geschreven. Maar hoe kom je van dit vervelende gevoel af?

De verschillende fases van liefdesverdriet

Liefdesverdriet kent verschillende fases. En deze fases doorloop je sowieso. De ene persoon doorloopt ze misschien sneller of minder snel dan de andere, maar om er doorheen te komen moet je het emotioneel verwerken.

De eerst fase is de ontkenning. Je ontkent dat er iets mis is in je relatie, ook al weet je ergens wel dat het waarschijnlijk niet lang meer gaat duren. Daarna, nadat het uit is gegaan, komt de realisatie, je beseft dat het uit is. Dat je relatie nu echt voorbij is. Dit is het moment waarop de twijfel toeslaat, is dit wel juist? Kan je je partner wel missen? Zelfs al is er opluchting, dan nog is er grote kans dat je deze twijfels in zekere mate zal hebben.

En dan pas, in fase 3, komt het daadwerkelijke liefdesverdriet. En dit gedeelte doet pijn. Dit is het gedeelte waar het voelt alsof de wereld stopt met draaien. Dit is het moeilijkste gedeelte om overheen te komen. Hierop volgt vaak een fase woede, omdat je de pijn wil verdrijven.

De vijfde fase is de acceptatie. Het doet nog steeds wel pijn, maar je snapt dat je met boos zijn niets gaat bereiken en dat je verder moet met je leven. En ten slotte is er vrijheid. Je zit weer lekker in je vel, en je ogen gaan open voor eventuele nieuwe partners.

Voor sommige mensen duren bepaalde fases langer dan anderen, en het kan ook verschillen per beëindigde relatie. Dit is niet zo vreemd, maar als je heel lang in de derde en/of vierde fase blijft hangen, kan dit heel vervelend zijn. Daarom is het belangrijk om je te realiseren dat deze fases niet voor eeuwig duren en dat ze normaal zijn. Je komt hier overheen écht. En de volgende stap is; hoe ga je dat doen?

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Maar hoe kom je door deze fases heen?

Het van ontkenning, naar realisatie, naar liefdesverdriet gaan gaat meestal vanzelf. Maar dan blijven een heleboel mensen hangen. Ze voelen zich eenzaam en kunnen die ene persoon niet loslaten. Het lijkt alsof de hele wereld grauw is geworden nu hij of zij weg is, en ze dus niet zonder deze persoon kunnen leven.

Gelukkig kun je door middel van afleiding er uiteindelijk echt wel overheen komen. Natuurlijk moet je ook de tijd de kans geven haar werk te doen voordat het gevoel helemaal weg is. Maar als je bezig bent, het liefst met dingen die je leuk vindt, is er in ieder geval minder ruimte in je hoofd voor je ex. Hieronder hebben we een lijstje gemaakt met tips om zo snel mogelijk je gebroken hart weer te laten helen.

Ga sporten

Op het moment dat je beweegt, wordt er in je hersenen endorfine aangemaakt. Dit stofje zorgt dat de sombere gevoelens minder worden. Ook vermindert de andrealine, dus je voelt je minder onrustig. Dit is belangrijk, aangezien liefdesverdriet soms dezelfde symptomen heeft als depressie, dus je hebt een tekort aan bepaalde stofjes en een overvloed aan anderen.

Sporten kan hier dus wat aan doen. Dus trek die sportkleren en hardloopschoenen uit de kast en ga wat doen. Bovendien zal je van sporten een mooier lichaam krijgen, en nu je weer single bent is dit alleen maar voordelig.

Afkicken

Bij liefdesverdriet moet je eigenlijk ‘afkicken’ van bepaalde stofjes die je lichaam steeds aanmaakte als je bij die persoon was en waardoor je je blij voelde. Je bent dus waarschijnlijk onbewust deze persoon gaan associëren met gelukkig zijn. Nu deze persoon uit je leven is, is je lichaam uit balans en mis je de persoon die deze blije gevoelens bij je opriep.

Afkicken van deze stofjes in je hersenen is zwaar, bijna net zo zwaar als afkicken van een drug. Maar de beste manier blijft om gewoon in een keer alles af te kappen. Benader je ex dus niet op Facebook, wis de Whatsapp gesprekken die je met hem/haar had en het beste is om zelfs zijn/haar nummer uit je telefoon te verwijderen, zodat je niet in de verleiding komt weer contact met je ex te zoeken.

Ga uit en spreek af met vrienden

Blijf niet in je eentje thuis zitten mokken. Als de afleiding niet naar jou komt, ga dan zelf naar de afleiding. Ga stappen, zorg dat je een leuke avond hebt. Spendeer een avondje quality time met vrienden, nu heb je er weer tijd voor. Zorg in ieder geval dat je iets leuks doet af en toe en niet in je verdriet blijft hangen.

Zoek een nieuwe liefde

Of heb gewoon seks, omdat het kan. Een nieuwe liefde zorgt dat je veel sneller over je oude heen bent. Bovendien maakt het lichaam tijdens de seks de hormonen oxytocine en vasopressine aan, deze zorgen dat je je gelukkiger voelt. Je zal dan dus steeds minder het gevoel van gelukkig zijn koppelen aan je ex.

Wees geduldig

Waarschijnlijk wil je zo snel mogelijk van dit rottige gevoel af, en dat is logisch. Maar als je rondvraagt, zal je ook merken dat liefdesverdriet bij niemand hetzelfde is. Heb dus geduld en laat de tijd het helen. Liefdesverdriet verwerken is een individueel proces waar je zelf doorheen zal moeten.

Vergelijk jezelf dan ook niet met anderen. Ieder mens had weer heel andere lessen te leren dan jij. Blijf aan jezelf werken zodat je inzicht krijgt in deze lessen. En dit kan soms lang duren. Dit is heel vervelend, maar helaas hoort het erbij.

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *