7 Tips Voor Een Geweldige Eerste Indruk

Het volgende zal de meeste mensen wel eens overkomen zijn. Je loopt ergens binnen, en je ziet iemand die je enorm aantrekkelijk vindt. Je stapt op die persoon af om een praatje met hem of haar te maken, maar je wordt al afgewezen voor je goed en wel een zin uit je mond hebt weten te krijgen. Als dit jou vaker gebeurt, dan ben je waarschijnlijk niet zo goed in het maken van de juiste eerste indruk.

Een eerste indruk is enorm belangrijk, en je hebt maar één keer de kans om een goede eerste indruk op iemand te maken. Als jij meer geluk in de liefde zou willen hebben, kan het dus een heel goed idee zijn om hier beter in te worden. In dit artikel help ik je daarmee, aan de hand van de volgende zeven tips:

  1. Besteed aandacht aan je uiterlijk
  2. Zorg dat je opvalt
  3. Kleed je met stijl
  4. Kom niet met ingeblikte pick-up lines aanzetten
  5. Denk na over gespreksonderwerpen voor je iemand aanspreekt
  6. Werk aan je lichaam
  7. Kom zelfverzekerd over

Tip 1: Besteed aandacht aan je uiterlijk

Als jij iemand wil overtuigen om met jou naar bed te gaan, en al helemaal als je op zoek bent naar een vaste relatie, dan helpt een leuke persoonlijkheid je enorm daarbij. Wanneer het echter gaat om een eerste indruk, dan zul je wat oppervlakkiger moeten nadenken. Het allereerste wat iemand van je ziet is je uiterlijk. Als het daar al misgaat, dan zit een goede eerste indruk er gelijk al niet meer in.

Natuurlijk hebben sommige mensen meer geluk dan anderen als het op hun uiterlijk aankomt, dus voor gedeeltelijk zal je genoegen moeten nemen met de genen die je hebt. Je kan gelukkig wel meer zorg aan je uiterlijk besteden, en op die manier een betere eerste indruk maken. Je hoeft er niet uit te zien als George Clooney of Angelina Jolie om er aantrekkelijk uit te zien.

“Dat sommige mensen een voorsprong hebben, wil niet zeggen dat je niet alsnog kan winnen!”

Voor vrouwen is het ‘t makkelijkst om de natuur een handje te helpen om zich aantrekkelijker te maken. Make-up is een machtig wapen om er precies zo uit te zien als jij wil. Let er echter wel op dat je niet te veel make-up draagt. Als iedereen kan zien dat jij een enorme laag schmink op je gezicht hebt zitten, vinden de meeste mensen dat niet bepaald aantrekkelijk.

Als man is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je je gezichtsbeharing afscheert of goed bijhoudt, want zo’n half, slecht bijgehouden baardje vindt niemand aantrekkelijk. Voor zowel mannen als vrouwen geldt dat je kapsel ook zeer belangrijk is. Als je haar niet goed zit, dan zul je op weinig mensen een positieve eerste indruk maken.

Tip 2: Zorg dat je opvalt

In de praktijk zijn er een heleboel mensen die eigenlijk heel goed begrijpen dat een slechte eerste indruk funest is voor je kansen op het liefdespad. Als gevolg hiervan, passen ze zich heel erg aan naar wat mensen om hen heen doen. Als zij er maar voor zorgen dat ze er net zo uitzien als iedere andere man of vrouw, en dus niet opvallen, kunnen ze ook geen slechte eerste indruk maken.

Het gevolg hiervan is helaas dat je op het eerste gezicht overkomt als saai, of dat je zelfs totaal over het hoofd wordt gezien. Om een goede eerste indruk te maken, moet je wel ‘een’ indruk maken. Hoewel ik dus goed snap dat dat een beetje eng kan zijn, is het belangrijk om te zorgen dat je op één of andere manier opvalt.

Als jij er opvallend uitziet, dan geeft dit het signaal af dat je zelfverzekerd bent, en je eigen persoonlijkheid hebt. Dit zijn zeer aantrekkelijke eigenschappen, die je enorm helpen om meer mensen te versieren. Het zal er wellicht ook toe leiden dat je op bepaalde mensen juist precies de verkeerde indruk maakt, maar het is nu eenmaal onmogelijk om op iedereen een goed over te komen.

“Wanneer je op iedereen een goede indruk wil maken, maak je op niemand écht een positieve indruk.”

Overigens moet je hier ook weer niet te ver in gaan. Ik heb ook wel eens mensen gezien die in een volledige cowboy-outfit de kroeg in gaan, omdat ze daarmee dachten op te vallen. Dit heeft er vooral toe geleid dat deze mensen keihard werden uitgelachen. Ik zou je aanraden om het op één opvallend kledingstuk te houden, en voor de rest te gaan voor een tamelijk standaard outfit.

Tip 3: Kleed je met stijl

Kledingstijl is iets wat sommige mensen enorm belangrijk vinden, en andere mensen werkelijk niks kan schelen. Sommigen durven pas de deur uit als ze urenlang over hun outfit hebben nagedacht, terwijl anderen elke dag simpelweg de eerste paar kledingstukken pakken die ze in de kast zien hangen. In je persoonlijke leven is dat natuurlijk helemaal prima, maar voor een goede eerste indruk is stijl wel degelijk van belang.

Misschien ben jij zelf wel iemand die elke dag in een grijs sweatshirt en een spijkerbroek de deur uit gaat, en kun je je daarom slecht voorstellen dat dit zoveel uitmaakt. Je moet je echter bedenken dat iemand bij een eerste indruk nog helemaal geen andere informatie over jou heeft. Je kleding is daarom een belangrijk onderdeel van het beeld dat iemand over je vormt.

“Als jij het niet de moeite waard vindt om na te denken over je look, geef je het signaal af dat jij ook niet de moeite waard bent.”

Hoe onzinnig je het dus ook vindt, het is écht belangrijk om tijd en moeite te besteden om je stijlvol te kleden. Stijl is natuurlijk behoorlijk subjectief, en bovendien heb jij hier misschien wel totaal geen gevoel voor. In dat geval zou ik zeggen: beter goed gejat dan slecht bedacht. Kijk eens op het internet wat tegenwoordig als stijlvol wordt gezien, en aap dat na.

Met het oog op de vorige tip moet je natuurlijk wel een beetje een eigen draai aan je look geven. Je kan nog zo stijlvol gekleed zijn, maar als er in de kroeg tien mensen met dezelfde look rondlopen, val je natuurlijk niet op. Daarom herhaal ik nog maar eens wat ik al eerder zei: zorg dat je in elk geval één opvallend, afwijkend kledingstuk draagt.

Tip 4: Kom niet met ingeblikte pick-up lines aanzetten

Een belangrijk deel van een eerste indruk is natuurlijk hoe je er uitziet, maar minstens net zo belangrijk is de eerste interactie die je met iemand hebt. Als jij het gesprek met iemand op de verkeerde manier begint, dan is de kans groot dat die persoon je al meteen niet meer ziet zitten. Dit kan lastig zijn voor mensen die niet goed uit hun woorden komen.

Die mensen denken vaak dat het de oplossing is om pick-up lines uit hun hoofd te leren. Op internet zijn tal van dat soort one-liners te vinden, waarvan wordt beweerd dat iedereen ervoor zal vallen. Vooral mannen geloven dit net iets te vaak, en vallen vrouwen daarom keer op keer lastig met de meest flauwe grappen en smakeloze opmerkingen, in een poging ze te versieren.

Het belangrijkste probleem met een pick-up line, is dat zo’n zinnetje heel ingestudeerd overkomt. Je geeft eigenlijk aan dat je hier alleen bent om mensen op te pikken, en daarmee kom je een beetje zielig of zelfs wanhopig over. Een goede eerste indruk is er eentje waarbij je spontaan overkomt, en met een pick-up line bereik je helaas vaak precies het tegenovergestelde.

“Hoe creatief je ook denkt te zijn, waarschijnlijk heeft hij of zij deze pick-up line al tienduizend keer gehoord.”

Misschien vind je dit vervelend om te horen, omdat je zelf niet zo goed bent in het beginnen van gesprekken. Als dat het geval is, begrijp me dan niet verkeerd: er is helemaal niks mis mee om jezelf voor te bereiden op dit soort gesprekken. Hierover vertel ik je bij volgende tip meer.

Tip 5: Denk na over gespreksonderwerpen voor je iemand aanspreekt

Ik heb je zojuist uitgelegd dat pick-up lines geen goed idee zijn als je mensen wil versieren. Maar, zoals ik net al zei, betekent dat niet dat je je niet op een gesprek mag voorbereiden. Als jij iemand aanspreekt en vervolgens binnen een paar minuten al geen gespreksstof meer hebt, dan kom je natuurlijk ook niet zo goed over. Ik zou je daarom aanraden om na te denken over gespreksonderwerpen voordat je iemand aanspreekt.

“Ongemak is niet bepaald een aantrekkelijke emotie.”

Je moet daarbij natuurlijk wel een beetje de persoon in kwestie in gedachten houden. Jij kan wel enorm fan zijn van modeltreintjes of het verzamelen van postzegels, maar de meeste mensen zullen dat geen interessant gespreksonderwerp vinden. Het is natuurlijk wel belangrijk dat ook de andere persoon het een leuk gespreksonderwerp vindt.

Bij het kiezen van zo’n onderwerp kan het helpen om de persoon in kwestie eerst te observeren. Door eens goed naar iemand te kijken en luisteren, kun je waarschijnlijk al een hoop afleiden over de interesses van die persoon. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat je dit niet te opzichtig doet, want als die persoon doorheeft dat je hem of haar zit te observeren, kan dit stalkerig overkomen.

Overigens is het nog steeds belangrijk dat jij een onderwerp zelf ook interessant vindt. Je kan wel een gesprek beginnen over hockey als je opvangt dat die persoon dat een leuke sport vindt, maar als jij helemaal niets weet over hockey, dan zal je snel door de mand vallen. Kies dus een onderwerp waar je goed over mee kan praten.

Tip 6: Werk aan je lichaam

Voor de zesde tip in dit artikel gaan we weer terug naar de wat oppervlakkige aspecten. Een goede eerste indruk op het gebied van de liefde betekent natuurlijk ook dat je er aantrekkelijk uitziet. Dit heb ik deels al besproken bij de tip over je uiterlijk, maar hier valt natuurlijk ook onder dat je een mooi lichaam hebt.

Het voordeel hiervan is dat je aan je lichaam kan werken om het mooier te maken. Natuurlijk zul je het deels moeten doen met het lichaam dat je van nature hebt, maar het is voor iedereen mogelijk om wat meer spieren te kweken in de sportschool, of om eindelijk dat buikje te verliezen door af te vallen.

“Aantrekkingskracht bevat nu eenmaal ook heel oppervlakkige elementen.”

Natuurlijk verschilt het van persoon tot persoon wat zij een aantrekkelijk lichaam vinden, maar het zal je in ieder geval helpen om ervoor te zorgen dat je in goede conditie bent. Niet alleen zal je daarmee op de meeste mensen een goede eerste indruk maken, maar het is ook goed voor je gezondheid, waardoor je je dus ook simpelweg beter voelt in je dagelijkse leven.

Aan mannen wil ik meegeven dat ze niet te veel spieren moeten kweken. Veel mannen denken dat vrouwen een stereotiep sportschoollichaam het meest aantrekkelijk vinden, maar in veel gevallen is dat helemaal niet waar. Ik zou het daarom op safe spelen. Een beetje gespierd valt bijna altijd wel in de smaak, maar veel vrouwen zitten totaal niet te wachten op een man die twee meter breed is.

Tip 7: Kom zelfverzekerd over

Als jij een goede eerste indruk wil maken op iemand, dan wil je dus eigenlijk dat iemand meteen al kan zien dat jij de moeite waard bent. Je moet jezelf dus verkopen, en daarbij helpt het dat je zelfverzekerd overkomt. Als je laat zien dat jij jezelf de moeite waard vindt, dan is het ook makkelijker om een ander daarvan te overtuigen.

Zelfvertrouwen is natuurlijk niet iets wat zomaar uit de lucht komt vallen. Als je niet heel zelfverzekerd bent, kun je echter wel doen alsof. Door rechtop te staan en het initiatief te nemen om iemand aan te spreken, kom je waarschijnlijk al een stuk zelfverzekerder over dan je je misschien voelt.

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben je Niks!

Als je geen zelfvertrouwen hebt dan straal je dit altijd uit, in welke sociale situatie dan ook.

dit is onaantrekkelijk en zal een garantie zijn op het niet behalen van succes met het andere geslacht.

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies om jou te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen:

Klik hier voor tips om meer zelfvertrouwen te krijgen

 

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *