8 Beste Gratis Datingapps (Getest)

Online daten is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Verschillende datingapps bieden je talloze mogelijkheden om een date te scoren en nieuwe mensen te leren kennen. De voordelen van datingapps zijn talrijk. Online dating is heel handig om je bloot te stellen aan een enorme verscheidenheid aan potentiële partners, waar je ook maar wilt!

Online daten kan je wellicht helpen om onzekerheden weg te nemen en makkelijker mensen te ontmoeten. Maar hoe weet je nou, met al die datingapps, welke app eigenlijk het beste is voor jou? We zoeken het hier uit. Maak dus snel kennis met onze selectie van de 8 beste datingapps die geheel gratis te gebruiken zijn en je direct kunt inzetten om nieuwe, leuke mensen te leren kennen!

1.  Tinder

Tinder behoeft verreweg de minste uitleg; deze applicatie heeft het concept van de datingapp op de kaart gezet en staat wereldwijd bekend als hét hulpmiddel voor het krijgen van een afspraakje. Tinder is zowel populair om vrienden te maken, als om de ware liefde te vinden of gewoon te gaan voor casual seks. Vanwege de eenvoudige maar aantrekkelijke functies kun je Tinder gebruiken om overal leuke mensen te ontmoeten.

Tinder is voornamelijk populair vanwege zijn ongelooflijke interface en grote hoeveelheden gebruikers. De online datingdienst biedt je tevens de mogelijkheid van een desktopversie, wat de bruikbaarheid enorm verhoogt. Tinder kent een gratis en betaalde versie, hoewel de gratis versie je vrijwel alle functies geeft om van start te gaan.

De betaalde versie geeft je onder andere de mogelijkheid om direct te zien wie je profiel leuk vindt, onbeperkt naar rechts te swipen, berichten te sturen voordat je een match maakt en wereldwijd op locatie te specificeren. Hoewel niet iedereen hierin geïnteresseerd zal zijn, maakt de betaalde versie het een stuk gemakkelijker om mensen op reis te ontmoeten en te matchen voordat je jouw bestemming hebt bereikt!

2. Bumble

Bumble is een op vrouwen gerichte datingapp die is gemaakt door Whitney Wolfe, de ex-vicepresident van Tinder. Whitney was vastbesloten om de online datingwereld te herdefiniëren en te veranderen hoe mannen en vrouwen elkaar zien. Bumble is hiervan het resultaat, een datingapp die vrouwen de eerste stap laat zetten.

Wat maakt Bumble eigenlijk zo geweldig? Deze datingapp biedt je een gebruikersvriendelijke ervaring, kent vrijwel geen spam en laat het aan de vrouwen over om de eerste interactie aan te gaan. Bumble geeft de dames namelijk 24 uur de tijd om het contact aan te gaan nadat er een match is ontstaan. Hierdoor kunnen ze gemakkelijker beslissen met wie ze willen praten en de kans op vervelende ervaringen minimaliseren.

Dit maakt Bumble erg populair; het is een online datingdienst waarbij de vrouw doelgerichter aan de slag kan gaan om dat leuke afspraakje voor elkaar te krijgen. Rondom Bumble bestaat een positieve buzz, en het platform heeft zowel vrouwen als mannen over de hele wereld enthousiast gemaakt. Door vrouwen de controle te geven, zal het aannemelijker zijn dat ze willen chatten met iemand die ze op het eerste gezicht leuk vinden.

“Ook voor mannen kan het best relaxed zijn om niet elke keer opnieuw een originele openingszin te hoeven bedenken!”

Het team achter Bumble heeft een bewuste poging gedaan om zich te profileren als een datingapp gemaakt voor “connecties” in plaats van hookups. Dit maakt deze datingapp geschikter als je nieuwe vrienden wilt maken of op zoek bent naar een innige relatie. Bumble geeft je uiteraard de optie om andere mensen te laten weten waar je precies naar op zoek bent.

3. OKCupid

Deze datingapp valt op vanwege de manier waarop jij je profiel aantrekkelijk kunt maken en kan laten doorschijnen wie jij écht bent. OkCupid staat erom bekend dat je je profiel meer uitstraling te geven aan de hand van leuke vragenlijsten, die het voordeel hebben dat ze je iemand van tevoren alvast een beetje beter doen leren kennen.

Dit maakt een profiel aanmaken op OkCupid ook echt leuk. Zo worden er dingen gevraagd als “Zou je liever naar een muziekfestival of een sportevenement gaan?” of “Zou je liever een kus delen in een tent of een kus in Parijs?”. Dit zijn vragen die handige inkoppers kunnen zijn om tot meer interessante gespreksstof te komen met elkaar.

OkCupid blinkt uit door zowel de oppervlakkige als de diepe aspecten van een relatie te onderzoeken, zonder cliché te zijn of mensen te dwingen tot diepe zelfevaluatie. Tevens biedt de app een mogelijkheid om gedeelde waarden en persoonlijkheidskenmerken mee te nemen. Hierdoor is het algoritme beter in staat om de compatibiliteit tussen jou en een andere gebruiker te berekenen.

Deze online datingdienst is geheel gratis te gebruiken, hoewel er ook premium mogelijkheden zijn. Deze bieden je onder meer te mogelijkheid om onbeperkt te swipen en advertenties te blokkeren. Daarnaast kun je ook zien wie jou leuk heeft gevonden voordat je hen leuk vindt.

4. Facebook Dating

Facebook Dating is een nieuwe bekende in de online datingwereld . Facebook heeft sinds kort de dating scene betreden en geeft je de mogelijkheid om met je Facebook-profiel aan de slag te gaan om nieuwe mensen te ontmoeten. Op Facebook.com/dating kan je een datingprofiel aanmaken zonder dat je vrienden en familie kunnen zien dat je lid bent van Facebook Dating.

“Meer dan een derde van de wereldbevolking zit op Facebook, dus ook op Facebook Dating kun je een flinke hoeveelheid potentiële matches verwachten!”

Deze datingdienst is helemaal gratis en werkt met de vertrouwde veeg-links-of-veeg-rechts-interface om tot een match te komen. Dit maakt het gehele proces rechttoe rechtaan. Hoewel Facebook Dating niet bekend staat om originele opties, laat het je gemakkelijk de dating scene betreden. Dit komt omdat je geen nieuw profiel hoeft aan te maken; Facebook gebruikt namelijk de informatie van je huidige profiel om interessante personen voor te dragen op basis van je gedeelde interesses.

Facebook Dating maakt het mogelijk om berichten te sturen naar wederzijdse matches en  kent geen karakterlimieten of tijdslimieten om te chatten. Het geeft je echter geen mogelijkheid om eindeloos te swipen. Na een bepaalde hoeveelheid swipes zal Facebook Dating je een herinnering sturen om een pauze te nemen van de app en om 24 uur later terug te komen. Dit zorgt ervoor dat overmatig gebruik wordt geminimaliseerd.

5. Hinge

Hinge is een datingapp die zichzelf ziet als een plek die de nadruk legt op langetermijnconnecties tussen gebruikers. De app dwingt je om bedachtzaam en selectief om te gaan met je likes; elke gebruiker heeft slechts 10 likes per dag wanneer de gratis versie wordt gebruikt. Voor onbeperkte likes moet je betalen voor een premium abonnement.

De manier waarop Hinge zich onderscheidt van de concurrenten is door een platform te creëren voor mensen die een echte relatie willen, maar zich liever niet willen binden aan uitgebreide vragenlijsten. De slogan van de app luidt daarom “designed to be deleted”, met de bedoeling om te stoppen met het gebruik van de app zodra je een relatie hebt gevonden.

De relatiementaliteit zorgt ervoor dat iedereen weet dat deze app niet voor slechts casual seks is bedoelt. Er is uiteraard ook geen druk om overhaast te trouwen! Deze datingapp focust zich op het faciliteren van een chille en legitieme omgeving om je nieuwe liefje te vinden. Hinge wil weg van de hersenloze swipecultuur door matches te creëren op basis van een “bewuste swipe” die op interesses en voorkeuren wordt gebaseerd.

Wat ons betreft, is Hinge een favoriet voor mensen die naar meer op zoek zijn dan hookup-apps. Hinge legt de nadruk op het vinden van mensen die zich in je sociale netwerk bevinden, door je te proberen te matchen met mensen met wie je Facebookvrienden deelt. Dit maakt Hinge selectiever, en zo snijdt de app door de willekeur van apps als Tinder.

6. Grindr

Als je valt op hetzelfde geslacht, transgender of queer mensen, dan heb je vast en zeker wel eens gehoord van Grindr. Deze app wordt vooral gebruikt door mannen en kent een stuk minder vrouwelijke gebruikers dan de andere datingdiensten. Dat heeft echter weinig invloed op de razende populariteit van Grindr; met maar liefst 3,6 miljoen dagelijkse unieke gebruikers kan je gerust stellen dat er voldoende potentie is voor een leuke match.

Grindr wordt doorgaans bestempeld als een hookup-app, alhoewel dat niet hoeft te zeggen dat het vinden van een duurzame relatie onmogelijk is. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat veel mensen op zoek zijn naar casual seks, in plaats van iets serieus. Dit is hét paradijs voor homo’s die op zoek naar een friends with benefits-relatie!

“Laten we eerlijk zijn: met casual seks is toch helemaal niks mis?”

In plaats van de gewoonlijke swipe-links-swipe-rechts-interface, maakt Grindr gebruik van een ontelbare collage van mensen die op basis van locatie in de buurt van elkaar zijn. Dit maakt Grindr op het eerste gezicht wellicht ietwat overweldigend, hoewel het perfect geschikt is voor mensen die simpelweg op zoek zijn naar een hookup.

Met voornamelijk mannen onder hen, moet je er echter rekening mee houden dat je met enige regelmaat ongevraagde naaktfoto’s of freaky berichten naar je toegeworpen zal krijgen. De meeste gebruikers verspillen geen tijd voor ze aan hun trekken proberen te komen en zijn doorgaans niet in de mood om ellenlange gesprekken te voeren via de app.

Kortom, Grindr is voornamelijk een uitstekende keuze voor homoseksuele mannen die op zoek zijn naar een snelle date en casual seks. Hierbij willen we uiteraard benadrukken dat het helemaal niet onmogelijk is om een vaste relatie te vinden, hoewel je hiervoor wel bereid moet zijn om een speld in een hooiberg te zoeken!

7. Happn

Happn is een mobiele datingapplicatie die je verbindt met de mensen die je dagelijks tegenkomt onderweg naar je werk, sportschool of universiteit. Deze app zorgt ervoor dat je potentiële matches kunt maken met mensen die al deel uitmaken van je routine zonder dat je het doorhebt! Aan de hand van de locatie van je telefoon, zorgt Happn ervoor dat je wordt gekoppeld met degene die je pad kruist.

Wanneer die ene leuke dame of jongeman je zojuist voorbij wandelde en toevallig ook gebruik maakt van Happn, dan heb je kans dat het profiel van deze persoon wordt toegevoegd aan je datinglijstje. Dit maakt deze datingapp uniek onder de concurrenten en het zorgt voor enorm veel personalisatie van mogelijke matches. Happn is dus gebaseerd op het echte leven in plaats van een algoritme dat mensen met elkaar probeert te koppelen.

Hoewel Happn overduidelijke overeenkomsten kent met andere datingapps, is het een vreemde eend in de bijt. De gebruikerservaring van Happn baseert zich op het echte leven en geeft je een mogelijke tweede kans om die topper te ontmoeten die zojuist langs je liep. In het drukke dagelijkse leven heb je het wellicht te druk om even snel een praatje te maken. Hier biedt Happn dus een oplossing voor!

8. Badoo

De laatste datingapp van dit lijstje gaat al een tijdje mee. Sinds 2006 maken mensen van over de hele wereld gebruik van Badoo. Deze online datingdienst is vooral geschikt voor singles die op zoek zijn naar een casual datingervaring op basis van fysieke aantrekkingskracht en mensen willen benaderen vanuit een speelse invalshoek.

In veel gevallen doet Badoo niets nieuws, hoewel het een gevestigde datingapp is. Badoo kent wereldwijde populariteit en heeft maar liefst 318 miljoen geregistreerde accounts. Dit maakt het een onmisbare app voor deze lijst, aangezien het een aangename interface met eenvoudige bruikbaarheid biedt en in staat is om je te koppelen met een groot aantal gebruikers.

Badoo is een beveiligd platform met een profielverificatiesysteem en heeft een speciale feed om mensen te vinden die extra dichtbij je zijn. Deze applicatie biedt gratis berichten met talloze stickers om te sturen en zo je bericht op te fleuren. We raden Badoo voornamelijk aan als je op zoek bent een casual datingapp.

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben je Niks!

Als je geen zelfvertrouwen hebt dan straal je dit altijd uit, in welke sociale situatie dan ook.

dit is onaantrekkelijk en zal een garantie zijn op het niet behalen van succes met het andere geslacht.

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies om jou te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen:

Klik hier voor tips om meer zelfvertrouwen te krijgen

 

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *