Flirten op het Werk: 6 Tips om Je Collega Subtiel te Versieren

Ooit wel eens geflirt met een van je collega’s? De kans is groot van wel.

Privé en werk gescheiden houden lijkt niet iedereen te lukken. Regelmatig ontstaan er relaties en affaires tussen collega’s op de werkvloer.

Uit een internetpeiling van de Arbo Unie blijkt dat 35% van de werkenden wel eens een affaire heeft gehad met een collega.

Het is ook niet zo gek als je er over nadenkt. Je brengt meer tijd doordeweeks op je werk door dan thuis.

Overal waar mensen elkaar voor een lange tijd en op regelmatige basis ontmoeten, blijken mensen vatbaar te zijn voor elkaars charmes.

Je werkt nauw en intensief samen met mannelijke en vrouwelijke collega’s en dat daarbij soms wel eens een vonk overspringt is statistisch niet aan toeval toe te schrijven.

Iedereen Flirt Op De Werkvloer

Een bekende Nederlandse datingsite hield een enquête onder tweeduizend van haar leden met als onderwerp flirten op de werkvloer.

Hieruit kwamen een aantal opmerkelijke resultaten naar voren:

flirtenwerkgrafiek

 • Ruim 75% van de ondervraagden vond het geen enkel probleem om te flirten op de werkvloer of tijdens een bedrijfsuitje
 • Slechts 25% vindt het ongepast of niet professioneel om te flirten tijdens het werk

Bovenstaande cijfers laten zien dat veel mensen hun charmes in de strijd gooien op de werkvloer, zelfs wanneer ze een partner hebben.

Flirten met je collega’s en baas is hot en niets om voor je schamen.

Er zijn zelfs verschillen tussen waarom mannen en vrouwen flirten op de werkvloer.

Mannen Flirten Uit Verveling

Mannen blijken namelijk vooral te flirten als een manier om verveling op het werk tegen te gaan.

Mannelijke collega’s die niet tevreden zijn over hun werk raken sneller verveeld en zien flirten met vrouwelijke collega’s als een manier om hun werkdag wat aangenamer te maken.

Vrouwen Doen Zakelijk Flirten

Vrouwen doen daarentegen aan strategisch flirten zeggen Amerikaanse onderzoekers.

Zij proberen een goede indruk te maken op mannelijke collega’s om hun mate van succes te beïnvloeden.

Het werpen van een speelse blik richting mannelijke collega’s blijkt het goed te doen in onderhandelingsgesprekken.

Het vrouwelijk flirten levert alleen gunstige resultaten op wanneer het geen overdreven doorzichtige seksuele avances zijn maar authentieke, oprechte complimentjes.

Flirten op het werk doen mensen dus niet alleen omdat ze een oogje op die knappe collega hebben, maar ook om verveling tegen te gaan en meer resultaat te halen uit collegiale en onderhandelingsgesprekken.

In dit artikel vertel ik je een aantal tips hoe je effectief kunt flirten met die aantrekkelijke collega. Opvallend seksueel flirten met één collega is geen goed idee.

Flirten op de verkeerde manier met je collega’s of baas kan je in flinke problemen brengen en in het ergste geval kan het zelfs leiden tot ontslag.

Om dit soort doemscenario’s te vermijden geef ik je nu enkele flirtregels die je op het werk in acht wilt nemen:

Tip #1: Let Op De Flirtsignalen Van Je Collega’s

In plaats van actief op zoek te gaan naar een collega die openstaat voor jou avances kun je ook je ogen open houden en kijken wie er met jou flirt.

Laat je verleiden!

Je merkt snel genoeg of er een flirterig sfeertje hangt en of die ene collega net wat meer tijd aan jou besteed dan aan de rest.

Denk ook aan een collega die je een excuus geeft om hem of haar toe te voegen op Facebook of Whatsapp zodat ze privégesprekken met je kunnen voeren.

Op het moment dat je deze openlijke flirtsignalen begint te herkennen, is het aan jou om daarop in te spelen.

Vindt je hem of haar aantrekkelijk? Ga er dan subtiel op in. Laat merken dat je zijn of haar flirtsignalen waardeert.

Door preselectie toe te passen flirt je op een veilige manier. Het maakt de kansen op succes een stuk groter.

Ben je er echter wel van bewust dat sommige mensen nooit zullen flirten op het werk ‘omdat het niet hoort’.

Door te wachten op flirtsignalen van een ander zul je nooit 100% zeker weten of een collega je leuk vindt of niet.

Tip #2: Gebruik Subtiele Flirtsignalen

Zie je werkomgeving als één groot sociaal netwerk.

Mensen lopen bij elkaar over de kantoor vloer, voeren de hele dag interactie met elkaar over van alles en nog wat en geven signalen af naar mensen die ze interessant of aantrekkelijk vinden.

Er is echter wel een groot verschil. In dit sociaal netwerk verdien jij je brood. Op de verkeerde manier flirten op het werk kan je baan kosten.

Daarom wil je altijd ondergronds te werk gaan.

Je wilt geen jaloezie creëren bij andere collega’s of argwaan bij de baas wekken die begint te denken dat je zijn waardevolle tijd verdoet met flirten.

Maak gebruik van de volgende subtiele flirtsignalen:

Oogcontact

Sterk oogcontact maakt je aantrekkelijker en het laat bovendien zien dat je in iemand geïnteresseerd bent zonder dat de rest van de werkruimte dat te horen krijgt.

Het is een flirtspel die goed werkt als je weet wat je moet doen. Op het moment dat jullie ogen elkaar kruizen hou je zo lang mogelijk oogcontact.

Wanneer er voor de tweede keer oogcontact plaatsvindt binnen enkele minuten dwing je een sterke reactie af.

Lach eens vriendelijk of maak een gebaar met je koffiemok om samen even pauze te houden en thee of koffie te pakken. Hij of zij zal de flirtsignalen snel genoeg opmerken.

Subtiel Aanraken

Aanraken is een hele goede om snel te laten zien dat je hem of haar aantrekkelijk vindt.

Vooral voor de mannen is het belangrijk dat je dit gepast en op de juiste manier doet zodat vrouwen zich niet oncomfortabel voelen, anders heb je kans dat je een klap in je gezicht krijgt of een aanklacht aan je broek hebt hangen.

Denk hierbij aan handen schudden, een schouderklopje of een korte aanraking op plekken waar het niet raar is (elleboog, rug etc.)

Je kunt hem of haar ook aanraken door er naast te gaan staan. Vooral in een drukke ruimte zal niemand dit vreemd vinden.

Subtiel elkaar aanraken is een must om aantrekkingskracht bij iemand op te wekken. Bouw het wel langzaam en natuurlijk op.

Begin met onschuldige aanrakingen tegen de hand, schouder of rug en kijk hoe hij of zij daarop reageert.

Krijg je positieve signalen terug. Dan weet je dat je goed bezig bent en de volgende keer een stapje verder kunt gaan.  Blijf altijd rustig en raak niet gepanikeerd als iemand een negatieve reactie geeft.

Bewaar het zoenen voor het moment dat jullie alleen met elkaar zijn. Zoenen op de werkvloer omringd door je collega’s is simpelweg not done.

Tip #3: Pak Je Kans Op het Juiste Moment

flirtenophetwerk2

Je bent al een tijdje met een collega subtiel aan het flirten. Je bent er van overtuigd dat hij of zij je leuk vindt.

Aankomend weekend is eindelijk dat langverwachte bedrijfsuitje waarbij jij je ‘move’ kunt maken.

De alcohol vloeit ondertussen rijkelijk en je ziet je kans schoon om met je collega de dansvloer op te gaan.

Jullie pakken elkaar vast en kijken elkaar in de ogen aan. De spanning is om te snijden en het liefst zouden jullie beiden nu het bed willen induiken.

Ondanks dat je aardig bent aangeschoten weet je jezelf in bedwang te nemen. De rest van de avond verliezen jullie elkaar niet meer uit het oog.

Op het moment dat het feestje ten einde is en de meeste collega’s naar huis afdruipen stel je voor om nog een ‘afterdrankje’ te doen in zijn of haar appartement.

Eenmaal binnen zie jij je kans schoon en  beleven jullie een spannende nacht.

Let erop dat je toeslaat op het moment dat het kan. Je wilt niet met elkaar flirten wanneer je bijvoorbeeld in een vergadering zit.

Ook is het niet aan te raden om samen een toilethokje op te zoeken tijdens werktijd. Je wilt altijd het juiste moment afwachten om zoveel mogelijk risico’s te vermijden.

De kans is namelijk veel groter dat jullie tijdens een bedrijfsuitje of op een vrijdagmiddagborrel een one night stand beleven dan dat dit zal gebeuren op een maandagochtend.

Tip #4: Hou Het Geheim

roddelen

Het ergste wat er kan gebeuren is dat er over jullie geroddeld wordt op de werkvloer.

Tijdens het bedrijfsuitje konden jullie elkaar door de drank niet meer inhouden en zoenden jullie intens.

De volgende dag is het echter hét gesprek van de dag en loop je met het schaamrood op de kaken naar binnen.

Je hebt de formele rolverdelingen op het werk aangetast wat je reputatie en carrière niet ten goede komt. Vertel daarom nooit je andere collega’s wat je hebt uitgespookt of wat je intenties zijn.

Mensen kunnen namelijk altijd van gedachten veranderen. Misschien worden ze jaloers of gebruiken ze deze informatie als een middel om jou te chanteren.

Vroeg of laat komt de waarheid naar buiten en mag jij de problemen gaan oplossen.

Het dagelijkse werk is al zo hectisch, je staat niet te wachten op nog meer onbenullige zaken die je energie kosten.

Door te ontkennen dat er iets tussen jou en een collega is voorgevallen geef je bovendien ook andere collega’s het signaal af dat je te vertrouwen bent.

Met jou het bed induiken zal namelijk niet meteen leiden tot een nieuw onderwerp in de wekelijkse nieuwsbrief.

Tip #5: Blijf Onvoorspelbaar

ecardflirtenwerk

Ken jij een collega die altijd met iedereen loopt te dollen? Het probleem met zo’n grapjas is dat je nooit weet waar je aan toe bent.

Meent hij of zij het nou serieus of is het een grapje? Omdat je niet weet wanneer het menens is ben je ook eerder geneigd om zijn of haar gedrag maar te accepteren.

Want voor hetzelfde geldt ‘was het maar grapje en had hij of zij het niet zo bedoeld’.

Dit geldt hetzelfde voor het flirten met iedereen: van je secretaresse of baas tot de toiletjuffrouw.

Het voordeel van flirten met iedereen is dat mensen je gaan zien als die extraverte collega die wel houdt van een flirtspelletje. Hierdoor zullen mensen altijd in twijfel blijven of je het daadwerkelijk meent.

Dit is ook ideaal wanneer iemand niet ingaat op je flirtsignalen. Je zal niet overkomen als die wanhopige collega omdat je dit bij iedereen doet en het ook zodanig is geaccepteerd.

En begrijp dat de aanhouder altijd wint. Er komt altijd een moment waarop een collega wél openstaat voor je flirterig gedrag.

Misschien heeft hij of zij wel liefdesverdriet, een dronken avond of een scheiding. Op dat moment kun jij toeslaan en niemand die het in de gaten heeft.

Tip #6: Creëer Een Emotionele Connectie

flirtenophetwerk4

Introduceer jezelf bij nieuwe collega’s.

Vooral als je hem of haar aantrekkelijk vindt dan wil je gebruik maken van deze gelegenheid waarbij je even een praatje met elkaar kunt maken.

Je wilt de aantrekkelijke kanten van jezelf laten zien.

De meeste mensen zijn op het werk enkel gefocust op hun primaire taken, dit biedt jou de mogelijkheid om net wat anders te zijn dan je collega’s.

Dit zorgt ervoor dat hij of zij je eerder zal onthouden en bij je aan zal kloppen op het moment dat er vragen zijn.

Zie het als een zaadje dat je hebt geplant en steeds groter wordt.

Met de tijd bouw je een vriendschap op die flirterig kan zijn. Omdat je elkaar voornamelijk tijdens werktijd ziet heb je genoeg tijd om dingen met elkaar te delen.

Vertel tijdens de pauze eens wat meer over je privéleven en dingen die je belangrijk vindt in het leven.

Laat hem of haar een glimp opvangen van je persoonlijkheid en vertel wat meer over de dingen waar jij voor staat in het leven.

Een emotionele connectie met iemand opbouwen kan handig zijn tijdens het versierproces.

Het creëren van een diepe connectie gaat voornamelijk door gedeelde ervaringen en het ontdekken of jullie dezelfde normen, waarden en overtuigingen hebben.

Als je wilt dat hij of zij zich kwetsbaar opstelt dan is het belangrijk dat je zelf ook iets kwetsbaars vertelt.

Op het moment dat jullie serieus met elkaar in gesprek zijn en gevoelige onderwerpen met elkaar delen, wil je geen grappen maken over de dingen die je net te horen hebt gekregen.

Naast het feit dat dit een ongelooflijke afknapper is, kan je er ook iemand ernstig mee kwetsen.

Hier is Hoe je Jouw Droomman of Vrouw Binnen no-time Versiert & Volledig Voor je Wint

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies om jou te helpen succesvoller te worden met dating en relaties, zelfs als je niet een mooi lichaam of gezicht hebt.

Zo verleid je de man of vrouw met een geweldig uiterlijk en een geweldige persoonlijkheid.

Voor Vrouwen: Dit is Hoe je Een Man’s Hart Verovert en Hem Voor Altijd Aan je Bindt

Voor Mannen: Ontdek Hoe Je Je Droomvrouw Versiert Met Simpel Uit Te Voeren Tips

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben je Niks!

Als je geen zelfvertrouwen hebt dan straal je dit altijd uit, in welke sociale situatie dan ook.

dit is onaantrekkelijk en zal een garantie zijn op het niet behalen van succes met het andere geslacht.

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies om jou te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen:

Klik hier voor tips om meer zelfvertrouwen te krijgen

 

7 Reacties op "Flirten op het Werk: 6 Tips om Je Collega Subtiel te Versieren"

 1. Jeroen

  says:

  Thanks voor de tips, hoop dat ze bevallen op het werk hahahaha

 2. Marina

  says:

  Ik heb een probleempje, ik heb namelijk een zieke crush op mijn baas. Ik flirt wel eens met hem en hij reageert daar ook wel goed op. Hij is ook single gelukkig. Maar het is nog steeds heel ongemakkelijk want hij is en blijft mn baas... Het is toch echt not done om een affaire met je baas te hebben? Straks denken ze dat ik me hogerop probeer te neuken of een salarisverhoging probeer te krijgen of zo...

  Ik weet ook niet zo goed wat hij nou van me vindt. Hij reageert dan wel goed op het flirten maar hij neemt nooit zelf initiatief. Vind hij mij echt leuk of houdt hij gewoon van de aandacht? Ugh, ik word er ook niet gelukkiger van.. Weet jij raad Oscar?

  Groetjes,

  Marina

  • Oscar Oliver

   says:

   Ten eerste moet je je gewoon niets aantrekken van anderen. Als jij je baas leuk vindt, dan zij het zo. Maar ten tweede, als hij niet initiatief toont, kun je zelf een keer zelf peilen. Zorg er dan wel voor dat je hem niet voor het blok zet, maar vraag het hem gewoon een keer.

 3. Peter

  says:

  Hoe zorg je ervoor dat het geheim blijft? Volgens mij komen mensen er heel snel achter als er chemie bestaat tussen twee collega's en verspreid de roddel zich als een lopend vuurtje...

  • Gerda

   says:

   Inderdaad lastig geheim te houden. Het kan zelfs zo zijn dat ieder ander de chemie al heeft gezien. Maar dat jullie het zelf nog niet door hebben.

 4. John

  says:

  Goeiedagallemaal,

  Er is zo’n nieuwe lieve dame op werk,ze werkt op een andere afdeling, maar als ik haar zie dan zeg ik vaak ‘Hey alles goed? En dan reageert ze ook terug met een lachje en stelt ze mij diezelfde vraag.

  Alleen durf ik niet echt verdere stappen te ondernemen, vaak zijner niet alleen, een keer kwam ik haar toevallig tegen bij de ingang van de toiletten, ik vroeg toen aan haar of ze hier uit de buurt kwam, daar antwoorde ze wel op
  Met een lachje, en ik vroeg haar om haar naam, en ze gaf me maar naam en vroeg ook aan mij hoe ik heette, tijdens deze korte gesprekken kijkt me wel aan met een kleine lachje,

  Soms dan loop ik een rondje om te kijken of ik haar kan aanspreken, ik heb zelfs een briefje achter de hand met
  Mijn nr.

  Wat vinden jullie hiervan? Gewoon wanneer ik haar weer zie/spreek een briefje met mijn nt in haar hand drukken? Of zeggen jullie van nee doe het zo?
  Ik wil namelijk ook wel weten of ze interesse heeft, dat is dan ook
  Mijn angst, straks vraag ik om haar nr of wat dan ook en blijft dat ze geen interesse heeft😅,

  Enige tips zijn welkom😅

 5. Lizzy

  says:

  Dag,
  Ik heb ook een crush op of voor mijn baas. Ik heb alleen echt geen idee wat hij van me vindt. En ik geef best wat signalen. Ik vind het op.de man af vragen ook zo wat. Ik heb wel aantal keer voorgesteld om te borrelen met een smoes dan reageerde hij positief maar hetbging steeds toch niet door. ( beide kanten,l. Nog een tip?? Lizzy

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *