Gebroken Hart Helen? 7 Tips Tegen Liefdesverdriet en Gebroken Hart

Iedereen heeft het wel eens gehad, een gebroken hart. Je vriend(in) heeft het uitgemaakt of misschien jij wel. Je ex-partner is vreemdgegaan of het werkte gewoon niet meer tussen jullie. De bekende ‘het ligt niet aan jou, het ligt aan mij’ was er uiteraard ook bij, heel leuk allemaal, maar hier heb je natuurlijk niets aan.

Het gebeurt vaak dat je na een breuk in een dipje valt en dit is volkomen normaal. Maar dit wil je eigenlijk niet ook al kun je hier simpelweg niets aan doen. Of toch wel? Want ook tegen liefdesverdriet en een gebroken hart zijn er geneesmiddelen!

Gebroken hart en liefdesverdriet

gebroken-hart1Voor dat je je gebroken hart kunt helen, moet je uiteraard eerst weten wat het is en waarom je je zo voelt. Wanneer je namelijk aan een gebroken hart denkt, zie je waarschijnlijk een hart met een barst erin voor je. Natuurlijk ken je ook de pijn die bij een gebroken hart hoort, maar wat is een gebroken hart nu precies?

Een gebroken hart of liefdesverdriet is wanneer je erachter komt dat diegene voor wie jij gevoelens hebt of van wie jij houdt, niet hetzelfde gevoel heeft voor jou. Dit kan op verschillende manieren voorkomen. Jij kunt verliefd zijn op iemand, maar diegene is niet verliefd op jou.

Ook kan het zijn er vanuit jouw kant liefde getoond wordt, maar dit wordt nooit beantwoord vanuit de andere persoon. Misschien is je partner wel vreemdgegaan, ook dit zorgt natuurlijk voor liefdesverdriet en zo zijn er nog een aantal dingen die kunnen zorgen voor een gebroken hart.

Liefdesverdriet is niet alleen een mentale aandoening, in sommige gevallen is het zelfs fysiek. Met andere woorden, het zit dus niet alleen tussen je oren!

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Is een gebroken hart gevaarlijk?

Ja! Sinds een aantal jaar weten we namelijk dat je het ‘broken heart syndrome’ kunt hebben. Dit syndroom kan zelfs toeslaan wanneer je kerngezond bent, belangrijk om hier dus even naar te kijken.

Hoewel het syndroom vaker voorkomt bij vrouwen dan mannen, is het voor beide gevaarlijk wanneer het toeslaat.

Bij het ‘broken heart syndrome’ voel je een intense pijn in je borst, wat een reactie is op stress die je ervaart.

Deze stress ervaar je door een emotionele en/of stressvolle gebeurtenis. Het kan de dood zijn van een geliefde, een scheiding, een afwijzing of dus een break-up. Het ‘broken heart syndrome’, kan uiteindelijk tot best ernstige, kortdurende hartspieruitval zorgen. Gelukkig is er ook goed nieuws, het is erg makkelijk behandelbaar!

gebroken-hart2

Hoogstwaarschijnlijk heb je het ‘broken heart syndrome’ nog niet, en gelukkig maar! Tijd om dus zelf actie te ondernemen voordat het zo ver is. Met de tips verderop in het artikel kun je alvast een beginnetje maken aan het helen van je hart.

Symptomen van liefdesverdriet

#1 Lusteloosheid

Je hebt geen zin meer om je bed uit te komen, werk en school interesseren je niets en een gezellig avondje met vrienden of vriendinnen hoeft voor jou even niet meer. Netflix is je nieuwe grote liefde, want die is er altijd voor je en zou je nooit pijn doen. De enige reden om nog op te staan is de afstandsbediening of een nieuwe bak met ijs pakken.

#2 Last van je maag en hoofdpijn

Je denkt continu aan de breuk, telkens hoor je een liedje wat je doet denken aan je nu ex-lover en van die kleffe stelletjes overal heb je nu ook wel genoeg. Je krijgt er letterlijk hoofdpijn van. Er zit een knoop in je maag, omdat je maar niet kunt stoppen met denken aan die verschrikkelijke heartbreak die je net hebt doorgemaakt en die je nog steeds door en door voelt.

#3 Niet kunnen slapen

gebroken-hart3Ook ’s nachts gaat het gepieker door. Had ik niet dit of dat kunnen doen? Dan was het nu eventueel niet uit geweest. En wat mis je hem of haar, wat zou het fijn zijn als je ex nu naast je lag. Wat zou je ex-lover nu aan het doen zijn, heeft hij of zij al een nieuw iemand op het oog, het zal toch niet?!

#4 Geen zelfvertrouwen meer

Het ligt aan jou, dat kan toch bijna niet anders? Jij hebt vast iets verkeerds gedaan of misschien ben je wat kilo’s aangekomen. Hij of zij vond je vast niet meer aantrekkelijk genoeg, dat zal het zijn.

Je haalt jezelf enorm naar beneden en voelt jezelf niet meer comfortabel in je eigen vel.

Als je deze symptomen herkent, heb je vermoedelijk liefdesverdriet en kun je hier het beste wat aan gaan doen! Ontdek hier nog meer symptomen van liefdesverdriet.

7 tips tegen liefdesverdriet en een gebroken hart!

Tip 1: Accepteer de pijn

De eerste stap bij het helen van je hart is de pijn accepteren. Het is nou eenmaal vervelend en pijnlijk wanneer je een gebroken hart hebt en hier kun je niet omheen. Wanneer je iets hebt verloren wat belangrijk voor je was, dan is het normaal dat je hier verdriet van hebt en hier moet je dan ook mee omgaan.

Het moet desondanks niet zo worden dat je de pijn blijft herleven. Onbewust is het vaak zo dat mensen met een gebroken hart, alles koppelen aan het hebben van dat gebroken hart. Dit is juist wat we natuurlijk niet willen. De pijn accepteren en erdoorheen gaan is goed, maar niet voor een té lange tijd.

Wanneer je door deze pijn heen bent, is het tijd om door te gaan en weer ‘happy thoughts’ te hebben!

Tip 2: Ga wat leuks doen

gebroken-hart4Nadat je door de pijn heen bent gegaan en je je weer een stuk beter voelt, is het natuurlijk de bedoeling dat je dit volhoudt! Tijd om wat leuks te gaan doen dus. Die vrienden en vriendinnen die je door je relatie en je dipje misschien wat minder hebt gezien, kun je nu weer gaan opzoeken. Ga lekker shoppen met je vrienden of vriendinnen, ga uit eten, bezoek een avondje de bioscoop. Of doe héél gek en boek een vakantie!

Doordat je met andere dingen bezig bent, vergeet je tijdens die activiteiten het liefdesverdriet wat je hebt. Natuurlijk zal je gebroken hart niet meteen weer geheeld zijn, maar er is een grote kans dat je je een stuk beter voelt. Misschien kom je er wel achter dat je even geen behoefte hebt aan een liefde, dat het met jezelf, je familie en je vrienden op dit moment leuk genoeg is!

Tip 3: Verder gaan met je leven

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen wanneer je liefdesverdriet hebt, is verder gaan met je leven. Je moet niet blijven hangen in een sleur van verdriet, daar heeft niemand iets aan.

Ga lekker naar je werk of naar school en blijf vooral niet thuis! Hier wordt je namelijk alleen maar verdrietiger van, thuisblijven geeft je zeeën van tijd om na te denken over het verdriet wat je hebt.

Als je druk bezig bent, krijg je haast niet de kans om over de liefde te denken en dit is juist wat je wilt!

Ook is het zo dat je je beter zal voelen over jezelf wanneer je dit doet. Want hoe knap is het, dat je gewoon door gaat met waar je mee bezig was, ook al voel je je nog zo rot. Waarschijnlijk zal je ook veel complimentjes ontvangen van de mensen die weten hoe heftig het allemaal voor je is. Je zelfvertrouwen gaat omhoog en je trots ook!

Tip 4: Bekijk je relatie vanuit een ander oogpunt

Geen enkele relatie is perfect, dat is simpelweg onmogelijk. Hoewel je in het verleden misschien dacht dat die van jou dat wel was, is het nu tijd om dit vanuit een ander oogpunt te bekijken.

Aan wat ergerde jij je enorm in de relatie? Wat was er minder goed aan de relatie die je had en de persoon met wie je in deze relatie zat? Als je dit soort vragen stelt, kom je er na je breuk vaak achter dat de relatie toch minder geweldig was als eerst gedacht. De trekjes van je voormalige vriend of vriendin en de dingen die hij of zij deed waren toch niet altijd even leuk.

Wanneer je je relatie op deze manier gaat bekijken, kom je er langzamerhand misschien wel achter dat het beter was dat de relatie nu voorbij is. Ook weet je dan vaak wat je in een volgende relatie niet meer wil en zorg je ervoor die relatie beter wordt!

Tip 5: Verwijder je ex (overal!)

gebroken-hart5Als je heftig liefdesverdriet hebt, wil je niet ook nog eens je ex overal terugzien. Probeer dit dan ook te vermijden. In het begin zal het lastig zijn, want stiekem wil je nog kijken naar en weten wat hij of zij doet. Maar dit is niet meer nodig. Je hoeft je ex nu niet meer in de gaten te houden, maak jezelf los van hem of haar!

Met het ‘verwijderen van je ex’ wordt niet alleen het telefoonnummer verwijderen en het niet meer naar de plekken toegaan waar je ex te vinden is bedoeld. Ook op alle sociale media is het beter om deze persoon te verwijderen. Dat je voormalige vriend of vriendin lekker aan het stappen is of allemaal andere leuke dingen doet, aan die informatie heb jij nu niets meer.

Het zal je alleen maar meer pijn doen, wanneer je ziet dat je ex sneller over de relatie heen is dan jij.

Tegenwoordig kun je zonder een vriend te verwijderen, de persoon vaak ook alleen even niet meer volgen. Als je dan over je liefdesverdriet heen bent, kun je (als je het dan nog wil) de persoon dus gewoon weer gaan volgen!

Tip 6: Geloof dat je ooit weer verliefd zult zijn

gebroken-hart6Het is misschien nu nog ongelooflijk, maar je zult ooit weer opnieuw verliefd worden en dezelfde kriebels (of misschien zelfs sterkere) voelen die je voorheen voelde! Denk dus vooral niet dat het nooit meer goed komt, want dit is zeker niet het geval.

Doordat je die leuke dingen doet en naar school en je werk gaat is er een grote kans dat je een nieuw persoon zal ontmoeten die het helemaal is voor jou! Het zal misschien even duren, maar liefde moet je absoluut niet haasten. Als je gelooft dat je ooit weer hetzelfde heerlijke gevoel van verliefd zijn zult voelen, kom je sneller over je liefdesverdriet heen.

Op ieder potje past een dekseltje, dus ook op die van jou, je moet de goede alleen nog even vinden!

Tip 7: Zorg goed voor jezelf

Ook al zit je momenteel niet lekker in je vel, moet je er zelf voor zorgen dat dit wel weer gaat gebeuren. Jezelf goed verzorgen zal je hierbij erg helpen.

Koop een lekker geurtje of een heerlijke crème die je goed laat voelen. Ga sporten, je zal er beter uit gaan zien en je zelfvertrouwen zal een boost krijgen. Zoek dingen waar je om kunt lachen en ga nieuwe dingen doen en beleven. Misschien geeft een nieuwe look je wel het gevoel wat je nu even nodig hebt. Als je je zelfverzekerd en goed voelt over jezelf, valt andere mensen dit ook op en voor je het weet vliegen de complimentjes weer rond je oren!

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *