Waarheen Op Tweede Date? 18 Beste Ideeën voor een Tweede Date

Je hebt eindelijk iemand gevonden die je leuk vindt en de eerste date was beter dan je ooit van tevoren had durven dromen! De ander vond het even leuk en jullie hebben nu afgesproken nog een keer op een date te gaan. Superleuk natuurlijk, maar je wilt de ander wel verassen en uit eten gaan hebben jullie waarschijnlijk al bij de eerste date gedaan en is wat te basic. Je wilt nu écht uitpakken en de ander veroveren, maar wat is dé ideale, beste tweede date?

Als je al weet waar de persoon met wie je op date gaat van houdt, dan is het natuurlijk een stuk makkelijker. Vaak is echt echter zo dat je na de eerste date nog niet alles weet over de ander. Toch is het van belang dat de tweede date in ieder geval zo goed verloopt als de eerste en het liefst natuurlijk nog vele malen beter!

In dit artikel bespreken we de 18 beste ideeën voor een tweede date zodat jij er niet te veel over na hoeft te denken en zelfverzekerd op stap kunt met je toekomstige lover!

18 Beste Ideeën voor een Tweede Date

1.     Samen koken

Genieten van eten is natuurlijk nooit verkeerd en samen romantisch koken hoort dan ook thuis in dit rijtje van ultieme tweede dates. Als je je tijdens de eerste date verbonden voelde door lekker eten, kan dit een natuurlijke optie zijn voor een tweede ontmoeting. Of je er nu voor kiest om iets eenvoudigs of zeer complexs te maken, dit is een geweldige manier om te zien hoe goed jullie twee bij elkaar passen terwijl je samenwerkt iets lekkers op tafel tovert.

Probeer misschien van tevoren te vragen bij welke restaurants je date het allerliefst eet. Zo weet je van wat voor soort eten hij of zij houdt en kun je ervoor kiezen om dat samen te maken en vervolgens romantisch met een wijntje samen op te peuzelen.

2.     Double date

Het klinkt misschien raar, op een double date gaan, maar het kan de sfeer juist bevorderen. Ook kun je meer te weten komen over de ander en heb je er meteen een wingman (of -woman) bij om te helpen.

Heeft een vriend je aan elkaar voorgesteld? Kook een diner, maak zelfgemaakte cocktails of doe een middagpicknick samen. Het is van interessant en leuk om te zien hoe je date met anderen omgaat en het kan de conversatie een beetje losser maken. Je wilt natuurlijk dat je partner niet alleen aardig is tegen jou, maar ook vriendelijk doet tegen anderen. Op deze manier kom je daar snel achter!

3.     Poolen

Ook hier denk je misschien niet meteen aan als tweede date, maar een beetje rivaliteit en fun kan geen kwaad tijdens zo’n tweede ontmoeting. Ga naar een bar met een pooltafel of beter nog, een poolhal, en daag elkaar uit voor een potje of een aantal rondes. Je krijgt de kans om een beetje competitief en flirterig te doen, allemaal tijdens het kletsen in een omgeving met lage druk.

Misschien kun je een prijs afspreken voor degene die wint; bijvoorbeeld een kus geven of de persoon die verliest betaalt de drankjes. Het is altijd leuk om iets te hebben om voor te strijden tijdens zo’n tweede date.

4.     Zwemmen

Als er een meer of rivier in de buurt is, ga dan samen op pad voor een snelle duik. Als een lokaal openbaar zwembad ook open is in het donker, kan je ervoor kiezen om ’s nachts samen te zwemmen: een van de meer romantische en intieme ideeën voor een tweede date – terwijl het je een totaal onverwachts gevoel geeft.

Zwemmen met z’n tweeën is daarnaast natuurlijk ook ontzettend sexy. Je kunt als het goed gaat lekker knuffelen in het zwembad en een beetje aan elkaar voelen. Tot slot kun je laten zien wat je in huis hebt; een mooie sixpack of een goeie kont. Zowel jij als de ander weten meteen wat er verwacht kan worden in de eventuele toekomst.

5.     Woon een college bij

Het klinkt misschien gek, maar als je iemand wil die een beetje hetzelfde denkt als jou (op verschillende gebieden), dan kan een college bijwonen en er daarna erover discussiëren je meteen een goede indruk geven over hoe de ander denkt.

Het leuke van dit idee is dat het over alles kan gaan. Je krijgt een spreker te horen over een onderwerp dat misschien wel of niet interessant voor je is, maar het creëert wel een focus het gesprek achteraf en je voorkomt dat het enkel blijft bij small talk. Je leert hoe de ander observeert en wat voor meningen hij/zij erop nahoudt.

6.     Dansen

Elke stijl, elke locatie – het maakt niet uit. Zelfs als jullie allebei vreselijk slechte dansers zijn, zal een avondje uit op de dansvloer – of het nu gaat om salsamuziek of hiphop – zeker romantische gevoelens veroorzaken als er een goede chemie is. Samen dansen is altijd leuk en gezellig, daarnaast is er natuurlijk genoeg tijd om te flirten; zeker als jullie beiden al een drankje op hebben.

7.     Galerij-opening

Musea zijn leuk, maar galerijopeningen hebben veel meer de neiging aan te voelen als feestjes, dus je krijgt de kans om je onder de mensen te mengen en een paar drankjes te doen terwijl je geniet van wat cultuur. Al met al is een galerijopening een van de betere ideeën voor een tweede date die je nog meer voor je mogelijke partner opent.

8.     DIY film festival

Films kijken in de bios is natuurlijk leuk, maar je krijgt niet echt de kans om een gesprek te voeren dus je leert elkaar niet echt beter kennen. Een Do It Yourself film festival is daarom een heel goed alternatief voor de bioscoop. Daarnaast zijn de snacks een stuk goedkoper in de supermarkt dan bij de bioscoop en kun je dus zoveel lekkers kopen als je wilt.

Nodig je date uit voor een filmfestival thuis. Dit werkt het best als je het van tevoren al nagedacht hebt over een thema of filmgenre en om beurten kiest wat je vervolgens gaat kijken. Het is onnodig om te zeggen dat samen film kijken gezellig, maar ook heel romantisch kan zijn. Soms kan een ontspannende nacht een van de beste ideeën voor een tweede date worden. Lekker met z’n tweeën in jullie meest comfortabele outfit haalt de druk er onmiddellijk vanaf!

9.     Favoriete bar

Neem nooit een éérste date met je mee naar je ‘echte’ favoriete bar, want als het vreselijk is, zal deze locatie je er maandenlang aan blijven herinneren. Maar op tweede date ben je klaar om deze persoon de plaats te laten zien waar de barmannen je favoriete drankje kennen en je jouw telefoon achter de bar mag opladen.

Het is een eenvoudig uitgangspunt om je date naar je favoriete bar te brengen, maar het wordt vaak over het hoofd gezien. Een cruciaal doel voor de tweede date is namelijk dat je je hier op je gemak voelt en helemaal jezelf kunt zijn. Jouw date maakt zo kennis met wie je echt bent en maakt kennis met de sfeer/setting die helemaal bij jou past.

10.  Een lange wandeling

Lopen wordt door therapeuten aangeraden aan mensen om te helpen zich open te stellen – je gaat letterlijk vooruit en het neemt de druk weg door niet stil te zitten en oogcontact te moeten houden. Dus maak gebruik van deze kleine tip van die therapeuten en gebruik hem op je tweede date om iemand beter te leren kennen.

Dit is een goede suggestie als je op een avond aan het Whatsappen bent en de conversatie wilt voortzetten in het echte leven verder wilt zetten. Stel gewoon voor om een mooie wandeling te maken en je hebt een lage druk en rustige, maar fijne, tweede date.

11.  Een karaokebar

Voordat je meteen afhaakt bij de naam van punt 11, stop niet met lezen! Je kunt namelijk naar een karaokebar gaan en zelf geen karaoke doen. Zoek een plaats met een karaoke-avond, claim een stoel op een ergens achterin en geniet van het gratis entertainment.

Jullie kunnen tijdens deze date kletsen, maar ook vooral lachen. En wil je uiteindelijk (na een paar drankjes) toch meedoen met de karaoke; dan kan dat gewoon! Meerdere opties hebben is belangrijk tweede-date materiaal.

12.  Samen boekshoppen

Er is een reden waarom elke manische pixie-achtige rom-com een soort boekhandelscene heeft, en het is dat boekhandels op de een of andere manier ontzettend romantisch zijn. Misschien is het de geur van al dat papier en die inkt, of de nauwe ruimtes waar je tussen de planken in wordt gedwongen (en misschien even een kus kan stelen van de ander).

Kies een mooie boekwinkel of een winkel die je altijd al eens wilde bezoeken en blader samen door de schappen. Het zal een rustige ruimte zijn waar jullie een beetje privé kunnen praten, en je zult een gevoel krijgen voor wat voor soort dingen je date graag leest; altijd handig voor een toekomstig cadeautje.

13.  Bezoek een museum

Ook al gaf de galerij je een feest gevoel, blijft een museum toch ook wel heel leuk om samen te bezoeken. Mogelijk hebben jij en je date allebei nog een museum wat jullie heel graag willen bezoeken. Het zijn geweldige tweede date spots.

Tussen kunstwerken kun je elkaar leren kennen en, waarschijnlijk omdat ze zo stil en stoïcijns zijn, zijn musea broeinesten van intimiteit. En een laatste toegevoegde bonus? Omdat ze letterlijk zijn ontworpen om kunst te etaleren, hebben musea bijna altijd zeer flatterende verlichting. Dus je ziet er de hele tijd geweldig uit. Waar kun je dat anders krijgen?

14.  Een vlooienmarkt

Terwijl je rondloopt op een vlooienmarkt is er een overvloed aan coole dingen die je in jaren niet hebt gezien of nog nooit bent tegengekomen. Dit biedt een bijna eindeloze bron van gesprekken. Als je eerste date een beetje ongemakkelijk was, is dit een geweldige tweede date.

Ze hebben meestal live muziek (meestal niet heel goede, maar who cares) en hebben vaak verrassend genoeg heerlijk eten!

15.  Ga minigolven

Het is gemakkelijk (genoeg) en niet zo serieus dat het intimiderend is. Het is de perfecte sfeer om te kletsen en flirten zonder dat kletsen en flirten de focus lijkt te zijn. Dit verlicht de druk om een verbinding te moeten forceren tussen jullie twee. Omdat het in wezen een kinderspel is, is er ook de mogelijkheid voor wat gedeelde nostalgie en verhalen over vroeger. Je komt zo snel achter de overeenkomsten en verschillen die jullie hebben.

16.  Bezoek een concert

Voor een tweede date is het beter om een minder bekende act op een kleinere locatie te vinden. Je moet niet zo vroeg €600 uitgeven voor twee Beyoncé tickets. Waar denk je ten slotte dat je meer zult binden; in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam gevuld met tienduizenden mensen of een kleine locatie met een honderdtal mensen?

17.  Volg een les/cursus in iets

En dan bij voorkeur iets dat jullie nog nooit eerder hebben gedaan. Het zal je helpen te bepalen of hij of zij bereid is uit de comfortzone te stappen en nieuwe dingen uit te proberen. Aangezien jullie waarschijnlijk allebei uit je comfortzones stappen, zal een les over een nieuw onderwerp je op een dieper niveau verbinden!

18.  Ga naar een pretpark

Ga naar een pretpark en ga in alle enge ritten. Ga uit je comfortzone terwijl je buiten je datingcomfortzone komt en je creëert herinneringen die een leven lang meegaan. Of je kunt op z’n minst samen lachen. Hoe dan ook; het wordt een fantastische date!

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben je Niks!

Als je geen zelfvertrouwen hebt dan straal je dit altijd uit, in welke sociale situatie dan ook.

dit is onaantrekkelijk en zal een garantie zijn op het niet behalen van succes met het andere geslacht.

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies om jou te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen:

Klik hier voor tips om meer zelfvertrouwen te krijgen

 

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *