Nog Geen Ware Liefde? Een Relatiebemiddelingsbureau Helpt!

Je hebt het allemaal voor elkaar; je bent gesetteld, je hebt een goede baan en je zit op het goede pad om je dromen waar te maken. Het enige wat hier eigenlijk nog in mist is een partner. Je zou het fijn vinden om iemand te hebben om deze dingen mee te delen.

Je verlangt naar een paar armen om je op te vangen als je thuiskomt na een lange dag. Misschien ben je zelfs wel op een leeftijd dat je binnenkort toe bent aan kinderen. Het probleem is alleen; je komt de ware maar niet tegen. Misschien kan een relatiebemiddelingsbureau jou helpen!

samenwerking-tussen-Listen-to-Lis-en-Date-Match

Tips voor online daten

Natuurlijk is dit een eerste stap die je kan maken. Eigenlijk is dit ook een vorm van een relatiebemiddelingsbureau, met als tussenpersoon een website. Als je echter op zoek bent naar een serieuze relatie, zorg dan dat je je ook inschrijft op een website die daarop gericht is. Je kunt wel Tinder installeren op je telefoon, maar de kans is dan groter dat je eerder een onenightstand hebt dan een relatie.

Maak een profiel voor jezelf aan en vraag desnoods aan een goede vriend of vriendin om te helpen. Vaak weten zij goed wat je goede en slechte kwaliteiten zijn. Lieg niet, dit komt toch uit als je eenmaal iemand gaat daten. Ben je een ramp in de keuken, zeg dan niet dat je van koken houdt. Heb je een hekel aan sport? Dat maakt niet uit, maar benoem het gewoon niet. Benoem vooral de dingen waar je wel goed in bent.

Zorg dat je profiel humor heeft. Niemand vindt het leuk als iemand zichzelf te serieus neemt op een datingwebsite. Je kunt ook juist een beetje sarcastisch doen. Bijvoorbeeld: “Ik ben … Ik ben zo oud en ik ben fantastisch in het maken van zwartgeblakerde muffins.” Neem jezelf niet te serieus en zorg dat je om jezelf kan lachen. Als jij om jezelf kan lachen, kunnen anderen dat ook en dan maak je al meteen een veel spontanere en leukere indruk.

tinder-profile

Kies een aantal foto’s waar je mooi op staat. Let wel op dat dit niet allemaal selfies zijn waar je hetzelfde opstaat. Eentje kan, maar aan tien heeft niemand iets. Zorg juist dat je foto’s hebt die laten zien wie jij bent, waar je dingen aan het doen bent die jij leuk vindt. Ben je gek op je huisdier? Post er dan een met je huisdier.

Zet er ook een op van die ene vakantie waar je op een gave plek stond, ook al was je toen bezweet en had je een rood hoofd. Let wel op dat je geen foto’s plaatst waar je op staat met iemand van het andere geslacht, ook al is het je broer of zus, dat schrikt alleen maar af.

Een relatiebemiddelingsbureau opzoeken

Als online daten nou echt niets voor jou is, of het wil gewoon niet lukken, dan kan je er altijd nog voor kiezen om je in te schrijven bij een relatiebemiddelingsbureau. Zo’n bureau is niet voor het bemiddelen in een relatie, zoals de naam lijkt te zeggen. Het is om twee potentiële partners aan elkaar te koppelen.

Relatiebemiddelingsbureaus zijn er in alle soorten en maten. Zo is er een verschil tussen landelijke en regionale bureaus, en tussen algemene en specifieke bureaus die zich richten op bepaalde doelgroepen, zoals homoseksuelen. Bekijk verschillende websites en lees de informatie goed door. Vooral de manier waarop de bureaus werken en hoe zij denken dat een relatie werkt is belangrijk. Zorg dus dat je je goed georiënteerd hebt voordat je er eentje kiest.

Nieuw FD201308

De grootte of de bekendheid van een bureau hoeft niets te zeggen over de kwaliteit. Dat het bureau lid is van een branchevereniging kan een voordeel zijn, omdat ze aan bepaalde kwaliteitscriteria moeten voldoen. Ook mag je van een erkend bureau een zekere mate van begeleiding bij het zoeken naar de ideale partner verwachten. Je hoeft het dus niet alleen te doen. Deze mensen zijn erin gespecialiseerd om twee mensen aan elkaar te koppelen die bij elkaar passen en dezelfde dingen willen.

Schroom dus niet om contact op te nemen als je er een gevonden hebt. Het is niets om je voor te schamen, een heleboel mensen vinden op deze manier een partner. Op elk potje past een dekseltje, en als jouw dekseltje net ergens loopt waar jij hem of haar nooit tegen zult komen, is het fijn als iemand anders wel weet waar deze persoon is en wie hij of zij is. Hulp vragen is geen zwakte; het is juist erkennen dat je het niet alleen kan. Daar is veel meer kracht voor nodig.

liefdestest

Wat kost een relatiebemiddelingsbureau je en hoe werkt het precies?

De gemiddelde inschrijvingskosten voor een bureau liggen tussen de duizend en de vijftienhonderd euro. Je bent dan een jaar ingeschreven en hebt recht op vier tot zes voorstellen. Je kunt immers beter een paar echt goede kanshebbers ontmoeten, dan je tijd verdoen aan personen die toch niet geschikt zijn.

Heb je, al dan niet via het bureau, een partner ontmoet, dan kun je je inschrijvingen blokkeren totdat je toch weer gebruik wilt maken van het bureau. Op die manier gaan de maanden waarin je aan het daten bent, niet verloren. Nog geen partner? Na een jaar kun je je inschrijving tegen gereduceerd tarief verlengen.

Een inschrijving bestaat uit een uitvoerig gesprek met een consulent van het relatiebureau. Dat gesprek kan op het bureau zelf plaatsvinden maar er zijn ook bureaus waarbij het mogelijk is om een consulent thuis te ontvangen. Elk bureau heeft zijn eigen werkwijze. Wat je in ieder geval goed moet kunnen aangeven is wie je zelf bent, wat belangrijk is in jouw leven en wat voor iemand je zoekt. Je wensen moeten niet te ruim zijn, maar ook niet al te beperkt.

Hoe snel gaat het?

Hoe snel je bemiddeld zult worden, is niet te zeggen. Heb je een ontmoeting, dan kun je het waarschijnlijk zelf al een beetje inschatten. Allereerst is het belangrijk dat je goed in je vel zit, dat je positief bent. Die positiviteit straal je uit en dat maakt op zichzelf al aantrekkelijk. Besef je verder goed dat jij op zoek bent, maar dat je ook gevonden moet worden. Het komt niet van één kant. Doe dus je best om jezelf te laten zien. Sta voor anderen open, dat is al het halve werk.

coffee-dating-tips

Besteed ook wat extra aandacht aan je uiterlijke verzorging en probeer in beperkte mate origineel te zijn, maar ga er niet te ver in; je moet wel jezelf blijven. Laat je bijzondere hobby’s en talenten blijken. Zeg dus niet dat je van Netflix houdt, dat doet iedereen namelijk. Vertel liever over een verre reis die je hebt gemaakt, of die column die je hebt geschreven.

Overigens hebben alle bureaus dezelfde regel: dat je nooit met meerdere mensen tegelijk kunt daten. Dit is ook wel vrij logisch natuurlijk, aangezien ze streven om mensen een serieuze relatie op te laten bouwen. Ook is het voor jezelf ook wel een fijn gevoel als je weet dat de persoon met wie je aan het daten bent, alleen met jou bezig is.

Do’s bij relatiebemiddeling

Het is erg belangrijk dat je zeker weet dat je tevreden bent met jezelf, en dat je eraan toe bent om te daten. Wees eerlijk over wie je bent en wat je wilt. Niet alleen tegen het bureau en de persoon met wie je een ontmoeting hebt, maar ook tegen jezelf. Anders loopt het alleen maar slecht af en doe je zowel jezelf als de persoon die je aan het daten was pijn.

Het is ook van belang dat je eerst aan je problemen uit je verleden werkt voor je naar een relatiebureau stapt. Een relatie zal deze problemen namelijk niet voor je op kunnen lossen. Eerder het tegendeel; je problemen zullen je eerder belemmeren in het hebben van een relatie. Ook als je nog niet over je ex heen bent, is het niet slim om naar een relatiebureau te gaan.

Wees voorzichtig met bureaus die gespecialiseerd zijn in buitenlandse vrouwen of met buitenlandse bureaus die in Nederland actief zijn. Bijna altijd wegen de financiële redenen van deze vrouwen en/of het bureau erg zwaar mee. Het laatste wat je wilt is natuurlijk mensenhandel bevorderen. Of met iemand samenzijn van wie je er later achter komt dat ze alleen bij je is vanwege je geld.

Don’ts bij relatiebemiddeling

Let niet te veel op de slagingspercentages waar sommige bureaus mee aan komen zetten. Slagen is dat je een levenspartner vindt en niet dat je heel snel iemand vindt waar je een korte tijd gelukkig mee bent. Daarom zeggen deze percentages vaak niet zoveel en kan je beter gewoon een bureau uitzoeken waar jij een goed gevoel van krijgt.

slagingspercentage

Wees ook niet te kieskeurig. De prins op het witte paard bestaat nou eenmaal niet. Blijf dus niet eeuwig wachten op de ideale partner die jij in je hoofd hebt en geef anderen ook een kans. Je zult zien dat je dan in de meeste gevallen aangenaam verrast wordt. Iemand kan namelijk meer zijn dan wat er in jouw hoofd gevormd kan worden en een ander persoon kan daarom ook je hemel verbreden.

Krijg de relatie waar je partner 100% toegewijd aan je is, zonder fricties of vervelende spanningen

Heb je relatie- of huwelijksproblemen? En staat je relatie op dit moment misschien wel op spanning?

Onderzoek wijst uit dat 78% van alle relaties wordt verbroken en 38,8% van alle huwelijken stuklopen. Dit zijn schokkende getallen.

Maar er is hoop… Ik heb namelijk een uitgebreid programma ontwikkeld om je te helpen om meer controle terug te winnen in je relatie.

Ontdek het nu:

Het Ideale Relatie Programma Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *