Wat Moet Je Doen Om Je Ex Terug Te Laten Komen?

Warme armen om je heen, zachte lippen op jouw eigen paar en een stem die in je oor fluistert. ‘Ik zal er altijd voor je zijn. Ik kan niet zonder je. Jij maakt mij tot de gelukkigste persoon op aarde. Zonder jou ben ik niets. Ik hou zoveel van je. ´

Wie droomt er nou niet stiekem van iemand die altijd voor je klaar staat? Iemand die je altijd zal steunen, ongeacht de situatie. Iemand die je het gevoel geeft dat je altijd veilig bent, en alles kunt overwinnen, met die hem/haar aan je zijde.

Het ís ook allemaal fantastisch, tot die droom plots in duigen valt. Je had die ene persoon; je was gelukkig, en toen ging alles ineens bergafwaarts. Nu zijn jullie uit elkaar, maar stiekem kan je aan niets anders denken dan aan hem/haar terug krijgen. Je hebt alleen geen idee hoe je je ex kunt laten inzien dat jullie bij elkaar horen; hoe hij/zij weer in jouw armen belandt.

Bedenk je of je wel echt de persoon zelf mist, of enkel het gevoel

Uit elkaar gaan is vreselijk: je verliest plotseling de meest belangrijke persoon uit je leven. Maar je verliest niet alleen de persoon zelf, maar de wetenschap dat er iemand is waar jijzelf de meest belangrijke persoon voor bent.

Je raakt tegelijkertijd alle plezierige gevoelens kwijt, die alleen hij/zij je wist te geven – het gevoel aanbeden te worden, uitgedrukt in zowel woorden als daden, in de slaapkamer of in de kleine dingen die hij/zij voor je deed. Je beseft je dat je je veilige haven kwijtgeraakt bent.

Echter is het heel belangrijk om je te bedenken of je werkelijk de persoon zelf mist – zijn/haar persoonlijkheid, humor, interesses, manier van de liefde bedrijven – of enkel het idee dat je iemands vriend(in) bent, of dat je een vriend(in) hebt. In het tweede geval is het waarschijnlijk niet erg verstandig om te proberen om hem/haar nog terug te krijgen.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Ga na waar het mis ging

Hoe zijn jullie eigenlijk tot de beslissing gekomen om een punt achter de relatie te zetten? Kwam het door te veel meningsverschillen, afstand (letterlijk en/of figuurlijk), of doordat jullie uit elkaar gegroeid zijn? Misschien ging het wel mis omdat je je ondergewaardeerd voelde; je had het gevoel dat je partner je (teveel) voor lief nam.

Het is belangrijk dat je nagaat waar jullie gedurende de relatie precies de mist in gegaan zijn. Zo kan je, als je je ex weer terug wilt, daaraan gaan werken. Zodoende voorkom je dat jullie relatie opnieuw zal stranden bij een nieuwe poging.

Neem even afstand van de situatie

Neem, voordat je je direct nadat je ex-partner en jij uit elkaar zijn gegaan volledig stort op pogingen om hem/haar terug te winnen, eerst even afstand van alles, de hele situatie. Stort je in plaats daarvan eens op jezelf; leer meer over wie jíj bent.

Hoewel mensen dit soms wel als zodanig opvatten, wordt je als je een relatie hebt niet gedefinieerd door het feit dat je onderdeel van een koppel bent. Jij bent je eigen persoon, en in de eerste plaats moet jij jezélf leren accepteren, en van jezélf leren houden.

Voelde jij je ondergewaardeerd en onzichtbaar in je relatie? Dan is de kans groot dat jij zo hard je best hebt gedaan om je partner te plezieren, dat je de mogelijkheid hebt gecreëerd voor je partner om over jou heen te lopen. Je hebt jezelf daarbij als het ware laten ‘versloffen’. Maar vergeet niet: binnen een relatie hoor je elkaar als gelijken te beschouwen en te behandelen!

Ontwikkel meer zelfvertrouwen

Zorg ervoor dat je eerst kijkt naar jouw eigen rol in het stuklopen van de relatie, zodat je daarna eventueel aan jezelf kunt werken. Door kennis te hebben van jouw eigen gebreken, word jij als persoon sterker. Maar ga tegelijkertijd ook op zoek naar jouw pluspunten. Als jij weet waar jij goed in bent, krijg je meer zelfvertrouwen.

Door dit (vernieuwde) zelfvertrouwen word jij meteen een stuk aantrekkelijker. Dit zal ervoor zorgen dat ook je ex met andere ogen naar jou gaat kijken, en dat zijn interesse opnieuw gewekt wordt.

Let wel: aan jezelf werken moet je doen voor jezélf, en niet voor een ander. Verander (of liever: verbeter) niet om je ex te plezieren, maar accepteer eventueel dat je ex en jij simpelweg niet bij elkaar passen.

Zoek contact met je ex

Uiteraard moet je wel je ex tegen zien te komen, wil je hem/haar jouw vernieuwde zelfvertrouwen en waardering van jezelf tonen. Verlaag je hierbij echter niet tot het niveau van een stalker! Dat gevoel van eigenwaarde waar jij zo hard aan gewerkt hebt, keldert in dat geval à la minute.

De berichten van je ex op Facebook in de gaten houden is één ding, maar bij zijn/haar ouders of vrienden de locatie van je ex ontfutselen om hem/haar daar vervolgens ’toevallig’ tegen het lijf te lopen, is iets heel anders.

Gebruik je (nieuwe) zelfvertrouwen en ga over op een veel directere, en moedigere aanpak: benader je ex zelf. Zeg hem/haar bijvoorbeeld dat jullie nog een keer met elkaar moeten gaan praten, omdat jou echt iets van het hart moet. Tenslotte is dit niet eens een excuus: je wilt je ex graag zeggen dat je heel graag een nieuwe kans wilt.

Geef je fouten toe

Eindelijk heb je je ex dan tegenover je zitten, compleet met een vernieuwde waardering van jezelf, en je hebt hem/haar net verteld dat je opnieuw wilt beginnen. Gespannen wacht je zijn/haar reactie af, een afwijzing is nog steeds mogelijk – maar: niet geschoten is altijd mis!

Leg echter eerst uit waarom jij denkt dat het ditmaal wel zal werken, voordat jij je ex de kans geeft om je voorstel per direct de grond in te boren. Geef toe dat ook jij schuld draagt aan het falen van jullie relatie – niet omdat jij te veel, maar misschien juist te weinig hebt gedaan, door niet hard genoeg voor jullie relatie te vechten.

Maak hem/haar duidelijk dat, hoewel er altijd een reden is dat een relatie op de kliffen loopt, dit niet hoeft te betekenen dat die reden niet aan te vechten valt. Benadruk dat jullie er zelf aan kunnen werken om de reden dat de relatie de eerste keer niet werkte, uit te bannen; er is nog hoop voor jullie als stel!

Opnieuw beginnen en je ex terug laten komen

Je kunt je oren bijna niet geloven wanneer je je ex hoort instemmen met jouw voorstel om opnieuw te beginnen. Het liefst val je hem/haar meteen aan om hem/haar te bedolven onder de zoenen en mee te sleuren naar het dichtstbijzijnde bed.

Loop echter niet te hard van stapel! Jullie vorige relatie is niet voor niets stukgelopen: werk dus eerst aan het verbeteren van jullie huidige band en verhouding als stel. Doen jullie dit niet, en pakken jullie direct op waar jullie gebleven zijn, is de kans dat het opnieuw mis gaat erg groot. En nu je eindelijk je ex terug hebt, is dat wel het laatste wat je wilt!

Verder advies over je ex terugkrijgen

Iemand die je nog veel meer kan vertellen over hoe je je ex terug kunt krijgen, is Edwin Edinga. In zijn ebook ‘Ex Terug Methode’ vertelt hij je wat je wel en niet moet doen als je graag je ex terug wilt.

Ook op de volgende pagina kan je nog veel meer tips vinden over het terugkrijgen van je ex.

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *