Films Om Te Kijken Als Je Liefdesverdriet Hebt

Zelfs in films komt het scenario eindeloos vaak voorbij: een vrouw – of soms zelfs man – die haar gebroken hart probeert te verzachten door zich vol te proppen met een (familie)bak ijs, terwijl ze de meeste zoetsappige romantische film kijkt die ze kan vinden. Dit lijkt heel zinloos, en alleen voor huilbuien te zorgen.

Films kunnen echter wel degelijk de perfecte remedie tegen liefdesverdriet vormen, mits je de juiste film weet te kiezen. In plaats van jezelf onder de dekens te verstoppen en te huilen tot je dekbed veranderd is in de Niagara-watervallen, zou jij je gedachten ook prima kunnen verzetten door jezelf van je bed af te slepen en je op je bank te nestelen en een filmpje aan te zetten.

Maar hoe kom je erachter welke (soort) films het meest geschikt zijn voor jou? Hier geef ik je wat genre tips. Hier lees je andere manieren om met je liefdesverdriet om te gaan.

Genre 1: Horror

Wat is er nou een betere manier om je vreselijke ex te vergeten dan door te kijken naar een bloederige ‘slasher’ film, waarbij de doorsnee cast van een film een voor een op gruwelijke wijze om het leven wordt gebracht door een psychopaat? Zo kan jij je ex mooi voorstellen als een van de personages die op extreem pijnlijke wijze van het leven beroofd worden – wraak is zoet…

Een aantal films dat hier perfect voor is, is hieronder op een rijtje gezet.

  • ´My Bloody Valentine 3D’ (2009)

De film is zowel een remake als een vervolg op de versie uit 1981. Op de tiende Valentijnsdag na de massamoorden die er gepleegd zijn, keert een van de personages terug naar het dorp waar alle moorden plaatsgevonden hebben.

Wat hij echter niet verwacht had, is het feit dat er opnieuw moorden worden gepleegd, waarbij iedere keer het hart van het slachtoffer eruit gesneden wordt. Vervolgens wordt hij zelf als verdachte wordt aangewezen, terwijl zijn oude vlam de enige is die gelooft in zijn onschuld.

  • ‘Friday the 13th’ (2009)

Een groep jongeren besluit om op een kampeertrip te gaan naar Crystal Lake, op zoek naar marihuana. Wat ze echter niet voorzien hadden, was het feit dat er een seriemoordenaar genaamd Jason Voorhees losloopt in de bossen rondom het meer. Een voor een vermoordt hij de vriendengroep, op één na.

Zes weken later arriveert er een nieuwe groep vrienden om vakantie te vieren in Crystal Lake, maar ook zij kunnen de massamoordenaar niet ontlopen. Stuk voor stuk worden ook zij op huiveringwekkende wijze vermoord.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Genre 2: Romantiek

Niet alle relaties eindigen in een zucht naar wraak op de ex-partner. Soms loopt een relatie stuk omdat je simpelweg niet meer van elkaar houdt. Een andere reden kan zijn dat je wel met elkaar verder wilt, maar dat de lange afstand tussen jullie uiteindelijk zijn tol eist. Hierdoor besluiten jullie samen om er een punt achter te zetten.

Romantische films lijken dan misschien wel het laatste wat je nodig hebt. Maar toch kan juist het kijken naar liefdesverhalen van anderen je soms helpen als je liefdesverdriet hebt. Het kan je helpen je te laten inzien dat niet álle relaties stuk hoeven te gaan; er is zeker nog hoop voor jou. Ook kunnen dergelijke films je de emotie laten ervaren waar je zo naar hunkert – liefde.

Enkele romantische filmtips zijn:

  • ‘Romeo and Juliet’ (1968)

Wanneer twee jonge leden van twee vooraanstaande families in de Italiaanse stad Verona elkaar ontmoeten, worden zij op slag verliefd op elkaar. Echter, hun families zijn al vele jaren verwikkeld in een vete, en een relatie tussen de twee is uit den boze. De twee geliefden kunnen zich desondanks geen leven zonder elkaar voorstellen, en zijn bereid alles op te geven om bij elkaar te zijn, met alle gevolgen van dien.

  • ‘The Notebook’ (2004)

Het verhaal van een jongeman die tot over zijn oren verliefd wordt op een jonge vrouw. Echter, er is een twist: hij is straatarm, en zij komt om in het geld. Wat volgt is een gepassioneerde liefdesrelatie, terwijl het paar vecht tegen de sociale verschillen die dreigen hen uit elkaar te drijven.

Genre 3: Comedy

Om je liefdesverdriet te vergeten, kan je er ook voor kiezen om je eens op iets heel anders te richten. In plaats van huilend je dagen door te brengen, kan je op zoek gaan naar dingen die je aan het lachen maken. Onder het motto ‘fake it until you make it’ hoop jij op die manier je sombere stemming om te laten slaan in plezierige emoties, en daar bieden comedyfilms de perfecte oplossing voor.

Films die hier geschikt voor zijn, zijn:

  • ‘The Hangover’ (2009)

Na een vrijgezellenfeestje in Las Vegas worden drie vrienden wakker met ’the mother of all hangovers´ – ze hebben absoluut geen idee wat ze de avond en nacht ervoor hebben uitgespookt. Het ergste van alles is dat hun vierde vriend, de aanstaande bruidegom, mist. Vervolgens gaan ze alle sporen na, om zodoende hun vriend op tijd te vinden voor zijn bruiloft.

  • ’21 Jump Street’ (2012)

Twee oude kennissen van de middelbare school – een nerd en een ‘jock’ – worden herenigd wanneer ze beiden op de politieacademie belanden, wanneer ze al snel dikke vrienden worden. Hun werkprestaties zijn echter zeer ondermaats, en ze overgeplaatst – door hun jeugdige uiterlijk – naar undercoverproject ’21 Jump Street’.

Genre 4: Tranentrekkers

Als je juist wel erg gesteld bent op huilbuien na een stukgelopen relatie, zijn tranentrekkers misschien meer iets voor jou. Je hebt er helemaal geen behoefte aan om je liefdesverdriet om te zetten in wraaklust, geconfronteerd te worden met jouw gebrek aan een sprookjesachtige liefde, of proberen te lachen terwijl je het liefst alleen maar wilt huilen.

Tranentrekkers passen dan veel beter bij jou. Er wordt immers niet voor niets gezegd dat je nooit je emoties moet opkroppen. Een gebroken hart doet pijn, maar huilen lucht op en zorgt ervoor dat jij je sneller over je liefdesverdriet heen kan zetten.

Films die gegarandeerd huilbuien zullen opwekken, zijn:

  • ‘My Sister’s Keeper’ (2009)

Een 11-jarig meisje is op de wereld gezet met één doel: haar zus redden, die kampt met leukemie. Ze doneert al haar hele leven organen, bloed en weefsel om haar zus in leven te houden. Wanneer Anna echter ouder wordt, neemt haar bewustzijn over wat haar ouders van haar verwachten toe, en welke consequenties dit heeft voor haar eigen leven.

  • ‘The Impossible’ (2012)

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een gezin, bestaande uit een vader, moeder en drie zoons, die de tsunami van 2004 meegemaakt hebben. In 2004 besluit het gezin op kerstvakantie te gaan naar Khao Lak in Thailand. Twee dagen later wordt hun vakantie echter bruut verstoord door een tsunami, die de gezinsleden in verschillende richtingen slingert.

Andere tips

Films zorgen echter maar eventjes voor afleiding, na het kijken ervan realiseer je je weer dat jij en je vriend(in) uit elkaar zijn. Besef jij je dat je toch heel graag je ex terug wilt, kan je het ebook ‘Ex Terug Methode’ van Edwin Edinga lezen. Hij vertelt je wat je wel en niet moet doen als je je ex graag terug wilt.

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *