Snel Je Ex Vergeten? 9 Tips voor Liefdesverdriet & Meer

Er is niets moeilijker dan iemand vergeten waar je verliefd op bent. Alles dat aan je ex herinnert, kan een golf van emoties opwekken. De nasleep van een liefdesbreuk kan slopend zijn.

Soms moet je gewoon weglopen van iemand, zelfs als je nog steeds gevoelens voor hem of haar hebt. Moeite met het loslaten van je ex? In dit artikel geef ik je tips waardoor je binnen een mum van tijd je ex vergeten bent.

Emotioneel loskomen van je ex is namelijk niet zo moeilijk, als je tenminste weet welke stappen je moet zetten. De tips in dit artikel zullen je helpen om te leren hoe je je ex snel kunt vergeten.

Wat je nog meer ontdekt in dit artikel:

 • Wat je nooit uit het oog wilt verliezen als je moeite hebt met het loslaten van je ex-partner
 • Hoe je het snelst iemand kunt vergeten waar je verliefd op bent
 • Wat je het beste kunt doen als je ex nog steeds contact met je zoekt (het is dé manier om emotioneel los te komen van je ex)
 • En nog veel en veel meer…

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Wat als ik moeite heb met het loslaten van mijn ex?

Als je hart door liefdesverdriet gebroken is dan kan het moeilijk zijn om verder te gaan met je leven. Je vraagt je voortdurend af of je iets anders had moeten doen.

Je maakt je zorgen dat je voor altijd alleen zult zijn en dat je nooit meer verliefd kan worden. Er zijn echter verschillende manieren om een liefdesbreuk te overwinnen en uiteindelijk weer gelukkig te worden.

Zelfs als jullie relatie een ramp was, wil je misschien niet geloven dat je je tijd en hart hebt verspild aan iemand die je moeite eigenlijk niet waard was. Want wat als je nooit iemand anders zult vinden?

Daarom is het belangrijk dat je rationeel naar jouw verbroken relatie met je ex durft te kijken. Zolang je dit niet kan zal je liefdesverdriet niet verdwijnen en zal je je ex niet vergeten.

Je moet je ex relatie kunnen analyseren alsof je een buitenstaande bent die er niet bij betrokken is. Iedereen kan dit. Het is een kwestie van doen.

Als je niet emotioneel maar rationeel naar de situatie kijkt, dan zal langzaam je automatisch emotionele gedachte een rationele gedachte worden.

Dit is vooral belangrijk voor de volgende tips. Als je deze tips rationeel blijft herhalen dan zal je vanzelf je ex vergeten en zal je liefdesverdriet verdwijnen.

Blijf verder lezen en ontdek hoe je uiteindelijk verder kunt gaan zonder je ex.

Tip #1: Verbreek het contact met je ex

Het allereerste dat je moet doen is het contact met je ex volledig verbreken.

Dit is een radicaal besluit die je moet nemen. Een avondje uit met je vrienden is niet voldoende om over je ex heen te komen. Je moet de controle over je leven nemen.

Hoe langer je contact met je ex houdt, des te moeilijker wordt het om verder te gaan. Vroeg of laat besef je dat er geen weg terug is, waarom zou je daar dan nu niet mee beginnen? Zolang je in contact met je ex staat, zul je in de verleiding komen om je ex op Facebook of Instagram te stalken.

Je kunt je telefoonnummer wijzigen (of je ex blokkeren op whatsapp) en je ex volledig van social media verbannen. Maak desnoods een nieuw e-mailadres aan.

Maak je huis schoon en gooi alle dingen weg die je met je ex associeert, denk aan fotoalbums, cadeaus, oude schoenen, brieven, verjaardagskaarten, etc. Verwijder alle foto’s van jullie samen. Ik zeg niet dat je ze moet verbranden, maar leg ze wel op een plek waar je ze niet zult zien. Als je jouw ex uit je leven wilt verbannen dan moet je alles verwijderen wat aan hem of haar doet denken.

Staan er nog oude meubels van je ex in huis? Richt je woonkamer op nieuw in en gooi de oude weg. Dit zijn geen gemakkelijke dingen om te doen. Maar je moet verder gaan en al het aandenken aan je e verwijderen. Dit zal je helpen je ex sneller te vergeten. Je zult verbaasd zijn hoe snel dat gaat als je stappen durft te ondernemen.

Als je ex probeert je spullen vast te houden, kan dat een teken zijn dat hij/zij de band met jou nog niet wilt verbreken. Als het spullen zijn die je niet echt nodig hebt, zoals een tandenborstel of een shirt, overweeg dan om het gewoon daar te laten.

Als je geen interesse hebt om weer bij je ex te komen, moet je dit gedrag ontmoedigen. Vraag hen waarom ze bellen en als het niet iets belangrijks is, vertel hen dan dat je denkt dat het beste is als je geen contact met elkaar hebt.

Zoals elke moeilijke verandering vereist het verbreken van contact met je ex een goede dosis zelfbeheersing. Als je opeens aan je ex denkt, raak dan niet in paniek. Het is volkomen normaal dat je soms terugdenkt aan de persoon met wie je een lange tijd hebt samengeleefd.

De drang om contact met je ex op te nemen zal langzaam afnemen totdat je hem of haar helemaal niet meer ziet staan.

Dus bel je ex vriend of vriendin niet meer. Doe niks waar je je ex ziet. Des te minder je met je ex te maken hebt des te minder de emoties weer worden aangewakkerd.

Tip #2: Durf te het verleden los te laten

Het is volkomen normaal om boos en gekwetst te zijn na een scheiding of een liefdesbreuk.

Maar als je jezelf niet de kans geeft om je verdriet te verwerken, dan zul je in een negatieve spiraal blijven zitten. Je zult moeten leren accepteren dat de relatie tussen jullie voorbij is.

Acceptatie is de eerste stap om verder te gaan met je leven en over je ex heen te komen. Dus het wordt voor jou tijd om die eerste stap te zetten. Blijf niet stilstaan bij oud zeer.

Het heeft namelijk geen zin om je verbroken relatie te overdenken. Je zult daarmee het verleden niet veranderen. Het is vruchteloos. Zet je zelf op nummer één.

Laat je eigenwaarde en zelfrespect niet afhangen van iemand die niet meer in je leven wilt zijn en het contact volledig verbreekt. Het is het namelijk niet waard.

Leer van het verleden. Kijk naar alleen naar je ex maar ook naar jezelf. Neem de balans op van wat er is veranderd. Vraag jezelf af wat je van deze liefdesbreuk hebt geleerd.

Is er iets dat je kunt doen om dit soort relatieproblemen in de toekomst te vermijden?

Tip #3: Werk aan jezelf

Je bent nu vrijgezel. Misschien sta je er niet bij stil, maar dit is de beste tijd om aan jezelf te werken.

Je hoeft namelijk niet meer rekening te houden met een ander. Je kunt nu doen en laten wat je zelf wilt. Ga leuke dingen doen en laat je verwennen.

Voor jezelf zorgen is cruciaal na een liefdesbreuk. Iedereen treurt op zijn eigen manier maar je lichamelijke en geestelijke gezondheid mag daar niet onder lijden.

Voel je niet schuldig om iets te doen of te kopen wat je altijd al hebt gewild.  Schrijf je bijvoorbeeld in voor een salsa les en leer iets nieuws.

Andere dingen die je kunt doen:

 • Lees elke week een nieuw boek: boeken zijn bronnen van wijsheid. Je komt er ook tot rust van.
 • Leer een nieuwe taal: een nieuwe taal aanleren is een nieuwe vaardigheid waar je de rest van je leven profijt van hebt.
 • Volg een trainingsroutine: begin met joggen 3 keer in de week. Dit kun je afwisselen met zwemmen of fitness.
 • Stop een slechte gewoonte: doe je nagelbijten of roken? Probeer om van je slechte gewoontes af te komen.
 • Luister naar nieuwe muziek: blijf niet luisteren naar muziek die je aan je ex herinnert. Ga op zoek naar andere artiesten of muziekstromingen.

Maak een lijst van alle dingen die je met je leven wilt doen. Wat zijn de dingen die je nooit samen met je ex hebt kunnen doen? Had je ex een hekel aan vliegen vanwege vliegangst? Boek nu een ticket!

Op deze manier zal je zelfvertrouwen weer terugkomen. Je voelt je goed over jezelf en dat werkt stimulerend. Geniet van het leven! Want vergeet niet dat je ooit zonder je ex hebt geleefd, dus het zal je nu ook weer lukken.

Tip #4: Spendeer tijd met vrienden en familie

Wanneer je in een relatie zit dan heb je minder tijd om door te brengen met je vrienden en familie.

Nu je vrijgezel bent heb je tijd genoeg om de oude banden aan te halen. Goede vrienden en naaste familieleden kunnen een goed gezelschap zijn op de avonden dat je alleen thuis zit.

En misschien is het allemaal nog te vers en te pijnlijk om aan iedereen het verhaal uit te leggen dat het definitief tussen jou en je ex over is.

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk dat je er niet alleen voor staat. Kies een goede vriend of een familielid uit die jou kan ondersteunen met je verdriet.

Wees dus niet bang om mensen om hulp te vragen wanneer je dit nodig hebt. Ze helpen je te genezen en herinneren je eraan dat je nog steeds mensen hebt die van je houden.

Tip #5: Sta open voor nieuw contact

Dit is vrij controversieel advies. Misschien is dit totaal niet het advies dat je wilt horen. Maar nieuwe liefde kan je makkelijk je oude liefde doen vergeten.

Na een het verbreken van een langdurige relatie kan het beangstigend zijn om weer vrijgezel te zijn. Vooral je zelfbeeld en zelfvertrouwen kan door je ex zijn aangetast.

Dit is misschien wel de beste manier om je ex definitief te vergeten. Ook al heeft je vorige relatie met je ex niet gewerkt, het mag je er nooit van weerhouden iemand opnieuw lief te hebben. Sluit je hart niet voor andere mensen die je op je pad tegenkomt. Het zal de pijn sowieso verzachten.

Je kunt beginnen met online dating. Dit is ideaal als je nieuwe contacten wilt opdoen maar niet direct de behoefte voelt om af te spreken.

Een dating app stelt mensen in staat om in contact te komen met mensen die ze anders niet zouden ontmoeten. Op die manier leer je ook om van het gezelschap van iemand anders te genieten.

Nu wordt het tijd om iemand te vinden die echt bij je past. Onthoud wat je hebt geleerd uit je vorige relatie en doe je best om deze problemen te vermijden. Zie daten als een kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Het opdoen van nieuwe contacten is van cruciaal belang om je weer gelukkig te laten voelen en om de herinneringen met je ex te doen vergeten.

Tip #6: Doe nieuwe ervaringen op

Naarmate de weken voorbij gaan, veranderen je behoeften.

Je zult nog steeds te maken hebben met negatieve gevoelens en emoties en moet vertrouwen op je vrienden en familie, maar je zult ook energie nodig hebben voor de toekomst. Deze heb je nodig om jezelf opnieuw uit te vinden.

Om je ex uit je gedachten te verbannen moeten je nieuwe ervaringen opdoen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je vaak naar een kroeg bent gegaan waar je ex ook aanwezig was. Dan wordt het nu tijd om een nieuwe plek te zoeken waar je nog nooit eerder bent geweest.

Neem je vrienden mee en maak er een leuke tijd van. Doe nieuwe ervaringen op! Doe iets waarvan je dacht dat je het nooit zou doen.

Bijvoorbeeld:

 • Skydiven
 • Rotsklimmen
 • Bungeejumpen
 • Citytrips
 • Blind daten

Als je nieuwe herinneringen maakt, heb je een betere kans om je ex en je oude relatieproblemen te vergeten. Je wilt een lijstje maken met dingen die je graag binnen nu en een halfjaar zou willen doen. Pak dus een pen en papier en ga aan de slag!

Tip #7: Emotioneel loskomen van je ex heeft tijd nodig

Het genezingsproces kan een tijdje duren, en dat is volkomen logisch. Als je door een scheiding gaat ervaar je een overvloed aan emoties. Die verdwijnen niet van de ene op de andere dag.

Tijd heelt alle wonden, toch? Terwijl sommige gebeurtenissen een paar maanden in onze kortetermijngeheugen blijven hangen, verdwijnen ze uiteindelijk wel.

Stel je eens een gebeurtenis voor – of het nu een reis, een feest of een relatie was – die op een bepaald moment in je leven plaatsvond. Je herinnert je het waarschijnlijk op een bepaalde manier. Na een paar weken gebeurt er iets. Je raakt met iemand die erbij betrokken was aan de praat over een bepaalde gebeurtenis.

Misschien is je ex vreemdgegaan en daar kom je nu pas achter. Plotseling verandert de manier waarop je je deze gebeurtenis herinnert. Je hebt van iets of iemand nieuwe informatie verkregen die je perceptie van het verleden heeft veranderd. Je denkt niet meer zoals vroeger.

Opeens is je ex een stuk minder leuk dan je dacht. Met elke dag die voorbijgaat, wordt het alleen maar gemakkelijker om je ex te vergeten. De scherpe kantjes van je herinneringen verdwijnen. Je brein heeft alleen de tijd nodig om het een plekje te geven.

Tip #8: Begrijp dat liefdesverdriet tijdelijk is

Als je je ex een tijd niet hebt gezien verdwijnt vanzelf de liefde en daarmee ook de liefdesverdriet. Je brein weet zelf hoe hiermee het beste wordt omgegaan. Dus behalve dat automatisch het verdriet verdwijnt zal je er ook automatisch beter me kunnen omgaan.

Des te verser de breuk, des te meer emoties, des te moeilijker het is om rationeel te blijven.

Zelfs deze info kan helpen, want weten dat je verdriet maar tijdelijk is, kan al een geruststelling zijn. Hoewel het misschien niet zo voelt, is een liefdesbreuk niet het einde van de wereld.

Wees dankbaar en leer van je liefdesbreuk en gebruik dat om een ​​betere versie van jezelf te worden. Realiseer je dat we in het leven verschillende mensen ontmoeten. Sommige mensen geven ons levenslessen en zullen ons sterker maken, terwijl anderen voor altijd bij ons zullen blijven

Tip #9: Het beste middel om liefdesverdriet snel kwijt te raken

Waarschijnlijk wil je je ex het liefste vergeten. Daarvoor heb ik je in dit artikel verschillende tips gegeven. Maar het kan ook zo zijn dat je nog steeds van je ex houdt en hem of haar toch stiekem terug wilt. Als je het contact met je ex wilt herstellen, wees dan voorzichtig met hoe je dat doet.

Voor de meeste mensen is het mogelijk om hun relatie te redden. Misschien geldt dit ook voor jou. Er zijn meerdere tips, technieken en adviezen beschikbaar die jou kunnen helpen je ex terug te krijgen.

De beste adviezen staan in het ebook Ex Terug Methode. Edwin Edinga is een geniale psycholoog die zijn leven heeft gewijd aan het ontdekken van de menselijke psyche. In deze zoektocht en ervaring als relatietherapeut heeft hij de beste methode ontdekt om een relatie te herstellen of om voorgoed je ex terug te krijgen.

Klik op onderstaande link en ontdek het geheim om je ex opnieuw verslaafd aan je te maken:

Garantie Verzekerd Ex Terug Methode Uitproberen

5 Reacties op "Snel Je Ex Vergeten? 9 Tips voor Liefdesverdriet & Meer"

 1. Loes

  says:

  Ik probeer nu al een tijdje mijn ex te vergeten, maar hoevaak ik ook tegen mezelf zeg om het te accepteren en er niet te veel over na te denken, betrap ik mezelf er nog vaak op veel aan hem te denken. Wat kan ik doen?

  • Edwin Edinga

   says:

   Veel afleiding zoeken is mijn beste tip. Hoe meer dingen je onderneemt, hoe minder kans je hebt om aan je ex te denken. Spreek af met vriendinnen, zoek een nieuwe hobby, stort je op je werk of ga regelmatig sporten - allemaal goede manieren om afgeleid te worden van je ex. Succes!

 2. Peter

  says:

  Mensen, je ex vergeten duurt inderdaad even, maar het gaat ooit voorbij, geloof me

 3. Noa

  says:

  Het kan echt hoor, je ex vergeten. Natuurlijk er gaat wat tijd over heen. Ik vond mijn ex een jaar later ook nog steeds best wel leuk. Maar nu zijn we drie jaar verder en hebben we allebei een relatie en ik vind hem helemaal niet meer leuk. Nog wel aardig en zo maar niet bijzonder leuk. Het duurt miss lang maar je komt er echt overheen!!

 4. Marja

  says:

  Maar wat te doen als het gevoel van gemis ineens opkomt en een onrustig gevoel blijft geven. Wat als ik het gevoel heb dat hij soms nog steeds in mijn systeem zit en als obsessie voelt? Hoe lang duurt het voordat ik er los van kom, ondanks dat het maar kort was en ik voortijdig de stekker er uit getrokken heb, omdat het een onmogelijke liefde was.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *