Waarom Je Niet aan de Drank Moet Gaan bij Liefdesverdriet

Iedereen heeft waarschijnlijk wel te maken gehad met liefdesverdriet. Het einde van een mooie relatie is natuurlijk iets ontzettend triests, en het is alleen maar logisch dat zoiets je verdrietig stemt. Het is dan ook niet raar dat sommige mensen bij liefdesverdriet naar alcohol grijpen, om hier beter mee om te kunnen gaan.

Dit is echter iets wat je moet proberen te vermijden. Je vergrijpen aan alcohol is een van de slechtste dingen die je in deze situatie kan doen. In dit artikel zal ik uitleggen waarom je de fles beter kan laten staan als je last hebt van een gebroken hart.

alcohol1

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Je wordt er verdrietiger van

Veel mensen denken dat je van drank vrolijker wordt of minder heftige emoties ervaart. Dit zou het natuurlijk ideaal maken voor mensen met liefdesverdriet, die graag van hun negatieve gevoelens af willen komen. Het probleem is alleen dat alcohol helemaal niet zo werkt. Als je in tijden van verdriet aan de drank gaat, is er zelfs een goede kans dat je er nog droeviger van wordt.

Alcohol werkt namelijk niet stemming makend, maar stemming versterkend.

Dit wil zeggen dat je door het drinken van alcohol niet ineens in een andere stemming komt, maar dat de emoties die je al had alleen ineens een stuk sterker worden.

Als je dus je stemming probeert te verbeteren met alcohol, zal je merken dat je alleen maar verdrietiger wordt. Het is dus beter om een andere manier te vinden om je zinnen te verzetten, want drank zal er alleen maar voor zorgen dat je je nog slechter gaat voelen dan al het geval was.

alcohol2

Je stelt de echte verwerking alleen maar uit

Als alcohol dan niet helpt om vrolijker te worden, zijn er dan geen andere manieren waarop het kan helpen? Kun je bijvoorbeeld, als je maar genoeg drinkt, niet gewoon je hele periode van liefdesverdriet enigszins verdoofd doorkomen, en dan gewoon wachten tot je gebroken hart weer geheeld is? Je voelt het natuurlijk al aan: dit kan helaas ook niet.

In veel opzichten lijkt liefdesverdriet op een rouwproces. Het is een proces waar je actief doorheen moet, om uiteindelijk tot acceptatie van de nieuwe situatie te komen. Tussendoor moet je door momenten van ontkenning, woede en verdriet heen. Je kan dit proces niet doormaken als je zo dronken bent dat je niets voelt.

Zodra je weer nuchter bent, zal je nog steeds door dit hele proces heen moeten als je ooit vrede met de nieuwe situatie wil hebben. Door veel te drinken stel je dit alleen maar uit, en zorg je er dus voor dat je liefdesverdriet veel langer duurt dan nodig is. Het is natuurlijk verleidelijk om te proberen voor je emoties weg te rennen, maar uiteindelijk zal je ze toch onder ogen moeten komen.

Het gevaar van verslaving ligt op de loer

Verreweg de meeste mensen zullen wel weten dat alcohol bijzonder verslavend kan zijn. Bij alcoholgebruik ligt natuurlijk altijd het gevaar van verslaving op de loer, maar dit gevaar wordt vele malen groter als het om grotere hoeveelheden drank gaat. Hierdoor zou het zomaar kunnen dat je door je gebroken hart ineens met een verslaving komt te zitten.

Hoe vervelend liefdesverdriet ook is, het is als het goed is maar tijdelijk.

Van een drankverslaving kun je echter je leven lang last hebben.

Neem dit risico dus niet, en ga op zoek naar een betere manier om je verdriet te verwerken.

Drank bij liefdesverdriet is ongezond

Dat drankgebruik ongezond is, hoef ik je waarschijnlijk niet uit te leggen. Dat alcohol niet goed is voor je gezondheid is een algemeen bekend feit, maar er zijn maar weinig mensen die weten hoe ernstig de gevolgen van overmatig drankgebruik kunnen zijn op zowel de lange als de korte termijn.

Op de korte termijn werkt je geheugen, na een avond veel gedronken te hebben, een stuk slechter dan normaal. Dit effect is gelukkig tijdelijk, maar kan wel even aanhouden, ook als alle alcohol al uit je lichaam verdwenen is. Ook heeft het al op de zeer korte termijn invloed op je conditie. Dit is ook de reden dat topsporters vaak geen alcohol mogen drinken, ook als ze pas over enkele dagen hoeven te presteren.

alcohol3

Als de concentratie alcohol in je bloed te hoog wordt, ontstaat de kans dat je het bewustzijn verliest. Dit gebeurt meestal als iemand ongeveer 16 tot 22 glazen op heeft, in korte tijd achter elkaar. Als je nog meer op hebt dan dit, en je een concentratie alcohol van vijf promille in je bloed hebt, kom je zelfs in acuut levensgevaar; dan ontstaat de kans dat hele onderdelen van je hersenen plat worden gelegd, zoals bijvoorbeeld het deel van het brein dat je ademhaling regelt.

Op de lange termijn zijn de gevolgen van overmatig alcoholgebruik ook niet mals. Zo krijgt de lever het zwaar te verduren als je teveel drinkt (dit is immers het orgaan dat verantwoordelijk is voor het afbreken van gifstoffen als alcohol). Hierdoor kun je op de lange termijn last krijgen van klachten als leverontsteking en levercirrose. Dit zijn aandoeningen die je ontzettend ziek maken, levensbedreigend zijn, en soms onomkeerbaar zijn.

Een ander veel voorkomend langetermijngevolg van alcohol is blijvende hersenschade. Onderzoek heeft uitgewezen dat overmatige drinkers kleinere (gekrompen) hersenen hebben, en last hebben van geheugenverlies, een verminderde concentratie, en een verminderd vermogen om aan nieuwe situaties te wennen.

Als laatste is het belangrijk te vermelden dat alcoholmisbruik kan leiden tot kanker. Wetenschappers zijn het er niet helemaal over eens hoe groot de invloed van alcohol hierop precies is, maar een flink aantal gelooft dat alcohol een van de belangrijkste veroorzakers van verschillende kankersoorten is.

Al deze ziektes zijn op zich al reden genoeg om voorzichtig te zijn met alcohol, en als je bedenkt dat ik niet eens aan alle mogelijke ziektes ben toegekomen, dan snap je hopelijk dat alcohol niet de gezondste manier is om over je verdriet heen te komen.

alcohol4

Wat kun je dan wel doen tegen liefdesverdriet?

Je weet nu dat alcohol je niet gaat helpen om over je liefdesverdriet heen te komen, en hoewel dat natuurlijk goed is om te weten, is het niet heel erg bemoedigend. Gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden om de hele situatie wat draaglijker te maken. Hier volgt een aantal tips om jou sneller van je verdriet af te helpen.

Kijk ook eens naar dit artikel tegen liefdesverdriet.

Doe leuke dingen

Als je over je droefheid heen wil komen, is het niet slim om alleen thuis te gaan zitten huilen. Hoewel je jezelf soms wel even de kans moet geven om gewoon verdrietig te zijn, moet je ook af en toe je gedachten verzetten. Je kan niet eeuwig blijven hangen in je verdriet, en als je actief probeert om leuke dingen te doen, zal je zien dat je sneller over je verdriet heen bent.

Ik zou vooral willen aanraden om veel andere mensen op te zoeken, ook al heb je daar misschien niet zo’n zin in. Mensen zijn sociale wezens, die depressief worden bij te weinig intermenselijk contact, en dit is natuurlijk precies wat je wil vermijden. Ga dus vooral met een aantal vrienden naar de film, of ga een keer iets met ze drinken.

alcohol5

Herinner jezelf niet aan je ex

Als je lang een relatie met iemand hebt gehad, ga je overal dingen zien die je aan hem of haar doen denken. Hierdoor word je continu aan je ex herinnerd, en dat is op dit moment natuurlijk het laatste wat je wil. Verberg daarom alles wat je aan hem of haar doet denken: foto’s, kleding cadeautjes, etc. Vermijd ook plekken waar hij of zij vaak komt, of plekken waar jullie samen altijd kwamen.

Als je continu aan je ex herinnerd wordt, zal je steeds weer overvallen worden door een plotseling verdriet. Door dit zoveel mogelijk te vermijden, geef je jezelf een eerlijke kans om weer gelukkig te worden.

alcohol6

Bekijk het van de zonnige kant

Over het algemeen is een relatiebreuk natuurlijk niet leuk, maar zou het ook geen positieve kanten kunnen hebben? Waren er misschien dingen die je door je ex niet kon doen, die nu wel weer kunnen? Was hij of zij misschien af en toe ontzettend irritant? Heeft single zijn ook niet hele leuke kanten?

Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die dagelijks even de tijd nemen om over de positieve aspecten van hun “break-up” na te denken, zich over het algemeen positiever en gelukkiger voelen. Het is makkelijker om je nieuwe situatie te accepteren als je je richt op de positieve aspecten ervan.

Hopelijk ben je er na het lezen van dit artikel van overtuigd dat alcohol niet de juiste manier is om met je liefdesverdriet om te gaan. Niet alleen kan dit op de lange termijn ernstige gezondheidsproblemen opleveren, en is er een reëel risico dat je eraan verslaafd raakt, ook werkt het helemaal niet tegen verdriet, en stel je er het echte verwerkingsproces alleen maar mee uit.

Ik snap dat alcohol misschien een makkelijke oplossing lijkt, maar dit is het niet. Er zijn genoeg andere manieren om jou door deze moeilijke periode heen te loodsen, en er is dus geen reden om je aan de drank te vergrijpen.

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *