7 Tips om de Lichaamstaal van Vrouwen Beter te Begrijpen

In het spel der liefde is non-verbale communicatie van groot belang. Als je met iemand wilt flirten of iemand wilt versieren, is lichaamstaal hierbij misschien nog wel belangrijker dan wat je echt zegt. Zowel bij mannen als vrouwen kun je aan hun lichaam en hun bewegingen aflezen of ze geïnteresseerd zijn in iemand.

Hoewel niet elke vrouw op precies dezelfde manier flirt, zijn er bepaalde (vaak onbewuste) signalen die de meeste vrouwen afgeven als ze interesse hebben in een man. In dit artikel lees je wat deze signalen zijn, en hoe je deze kan herkennen.

Ik zal in dit artikel de volgende tips gaan behandelen:

  • Let op oogcontact
  • Let op afstand
  • Kijk naar haar vingers
  • Kijk of ze jouw bewegingen nadoet
  • Let op haar gezichtsuitdrukking
  • Kijk naar wie ze gericht staat
  • Vergeet niet dat elke vrouw anders is

Tip 1: Let op oogcontact

lichaamstaal2Een vrouw die in jou geïnteresseerd is, zal dit allereerst laten blijken door oogcontact met je te zoeken. Misschien zit ze je heel bewust aan te kijken, maar het kan ook zijn dat ze onbewust naar je aan het staren is.

Als ze je niet aantrekkelijk vond, waarom zou ze dan zo lang naar je blijven kijken?

Waar je ook op kan letten, is hoe ze reageert als jij naar haar terugkijkt. Als ze jou aan blijft kijken, dan is dit een nog veel sterker signaal dat ze zich tot je aangetrokken voelt. Dit betekent echter niet dat ze je per se niet leuk vindt als ze wegkijkt. Dit kan er namelijk ook gewoon op duiden dat ze verlegen is, of een beetje “hard to get” wil spelen. Laat je hier dus niet meteen door ontmoedigen.

Als je dus merkt dat een vrouw een stukje verderop naar je zit te kijken, wees dan niet bang om naar haar toe te gaan en haar aan te spreken. Waarschijnlijk is dat namelijk precies wat zij op dat moment wil.

Belangrijk is wel dat jij op haar afstapt, en niet wacht tot zij naar jou toe komt. Het is nu eenmaal zo dat het in onze samenleving gebruikelijk is dat de man de eerste stap zet, dus jij zal wel echt degene moeten zijn die naar haar toe gaat.

Tip 2: Let op afstand

lichaamstaal3Het spreekt natuurlijk wel enigszins voor zich dat je graag dichtbij iemand wilt zijn, als je je tot die persoon aangetrokken voelt. Als een vrouw uit zichzelf op je afstapt, dan heeft ongeveer elke man wel door dat dit een goed teken is. Hier houden de meeste mannen echter op, terwijl je hier nog veel meer mee kan. Ook op zeer kleine schaal kan een toename of afname in afstand boekdelen spreken.

Stel: je zit tegenover een vrouw aan tafel, en ze buigt iets naar voren. Dit geeft aan dat ze zich bij jou op haar gemak voelt, en waarschijnlijk ook dat ze je aantrekkelijk vindt. Als je juist meer achterover gaat zitten of haar armen kruist, dan geeft dit aan dat ze meer afstand van je wil. Waarschijnlijk heb je dan iets gezegd wat haar niet aanstaat, of ze vindt je na een kort gesprekje toch niet meer zo geweldig.

Door continu op dit soort tekenen te letten, kun je precies zien wat wel werkt bij een bepaalde vrouw, en wat je in het vervolg beter niet kan doen. Op die manier wordt het ineens een stuk makkelijker om een vrouw te versieren, omdat je niet meer hoeft te raden naar wat ze leuk vindt en wat niet.

Tip 3: Kijk naar haar vingers

Dit is een teken dat mannen vaak over het hoofd zien, mede doordat dit bij vrouwen anders werkt dan bij mannen. Aan wat een man met zijn vingers doet kun je ook een hoop afleiden. De manier waarop hij dit doet als hij in iemand geïnteresseerd is, is echter heel anders dan hoe vrouwen dit doen.

Als je weet hoe je ze moet lezen, kunnen vingers je meer vertellen dan een heel boek.

Het is een goed teken als een vrouw aan haar haar zit. Waarom dit het geval is, weten we eigenlijk niet precies, maar we weten wel dat een vrouw met haar haar begint te spelen, als ze geïnteresseerd is in een man.

lichaamstaal4Als ze tedere bewegingen maakt (langzaam met haar vingers door haar haar strijken, of haar haar rond haar vinger krullen), dan is dat een goed teken. Als ze echter snelle, schokkerige bewegingen maakt, kan dit betekenen dat ze zich ongemakkelijk voelt. Dit moet je zien te vermijden.

Dit laatste geldt ook voor het spelen met voorwerpen. Als ze langzaam en gecontroleerd met haar vingers langs haar glas beweegt, dan betekent dit waarschijnlijk dat ze je wel ziet zitten. Als ze echter op haar glas aan het tikken is, dan kan dit juist weer betekenen dat ze eigenlijk het liefst wil vertrekken.

Let wel op: dit kan ook gewoon betekenen dat ze nerveus is, dus denk niet meteen dat je kansen verkeken zijn.

Welk deel van haar lichaam raakt ze aan?

Als een vrouw veel aan haar lippen of nek voelt, is dit ook een heel goed teken. Dit is namelijk een onbewuste manier om aan jou te laten zien dat ze aantrekkelijk is. Wanneer haar onderbewuste dat aan jou duidelijk wil maken, dan zal ze dus wel meer met je willen. Vooral het aanraken van de lippen is een goed teken; dit kan namelijk betekenen dat ze erover nadenkt je te zoenen.

Het laatste teken dat vrouwen vaak afgeven met hun vingers, is het friemelen aan sieraden. Als zij aan haar oorbellen gaat zitten, aan een ring gaat draaien of haar ketting aanraakt, dan duidt dit waarschijnlijk op een verhoogde hartslag. Dit wijst er weer op dat ze je wel ziet zitten, en dat ze misschien wel meer met jou wil.

Tip 4: Kijk of ze jouw bewegingen nadoet

Dit klinkt misschien als een heel vreemde tip. Als iemand je nadoet, dan lijkt het er toch meer op dat ze je belachelijk maakt? Waarom zou iemand al je bewegingen nadoen als iemand je leuk vindt? Ik snap dat dit misschien gek overkomt, maar toch is dit een onmisbare tip bij het interpreteren van lichaamstaal, en een handig signaal om te bepalen of iemand je leuk vindt.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat mensen elkaars bewegingen onbewust na gaan doen als ze zich bij iemand op hun gemak voelen, of als ze zich tot iemand aangetrokken voelen. Waarschijnlijk komt dit doordat we elkaar op die manier onbewust willen duidelijk maken dat jullie op elkaar lijken.

lichaamstaal5

Als jij dus je benen over elkaar heen slaat, je armen over elkaar doet, of net iets anders gaat zitten, en je ziet even later dat zij op dezelfde manier is gaan zitten als jij, dan kan dit een teken zijn dat ze zich tot je aangetrokken voelt. Dit is iets wat je makkelijk over het hoofd kan zien, en waar je dus echt actief op moet letten.

Tip 5: Let op haar gezichtsuitdrukking

Het gezicht is meestal de plek die het snelst de emoties van mensen verraadt, en bij aantrekkingskracht is dit niet anders. Natuurlijk is het een goed teken als iemand blij en opgewekt kijkt als ze met je praat, maar het gezicht kan nog meer verraden dan alleen dat.

Een vrouw die zich tot iemand anders aangetrokken voelt, zal doorgaans bepaalde specifieke trekjes vertonen in haar gezicht, die jou laten weten dat ze misschien wel meer van jou wil dan alleen een leuk gesprek.

Let op de volgende trekjes in haar gezicht

Opgetrokken wenkbrauwen zijn meestal een goed teken, zeker als ze samengaan met een glimlach. Dit is een gezichtsuitdrukking die mensen opzetten als ze vriendelijk willen overkomen, en/of als ze zich bij iemand op hun gemak voelen. Als je met iemand aan het flirten bent, is dit dus waarschijnlijk de gezichtsuitdrukking die de vrouw tegenover je zou moeten hebben.

lichaamstaal6Ook haar ogen kunnen veel verraden. Als mensen praten met iemand die ze aantrekkelijk vinden, zullen hun pupillen groter worden dan normaal. Dit is dus een zeer goed teken. Let wel: op donkere plaatsen zijn je pupillen sowieso groter. Als je dus met een vrouw praat in een wat donkerdere omgeving, heb je weinig aan deze tip.

De ogen zijn in dit geval letterlijk de spiegels van de ziel.

Ook haar oogleden kunnen een hoop weggeven. Je kent misschien wel het cliché van een vrouw die met haar ogen knippert om een man te versieren, en dit cliché komt wel degelijk ergens vandaan. Een vrouw die praat met een man tot wie ze zich aangetrokken voelt, zal vaker en sneller met haar ogen knipperen dan normaal.

Let daarnaast op haar lippen. Als ze vaak op haar lippen bijt of haar lippen likt, dan kan dit ook betekenen dat ze je wel ziet zitten. Onbewust doen mensen dit namelijk om de aandacht op hun lippen te vestigen, omdat ze er (wellicht ook bewust) over nadenken om die persoon te zoenen. Daar komt nog bij dat vrouwen wat drogere lippen krijgen als ze een beetje gespannen zijn.

Een laatste onderdeel van haar gezicht dat haar gevoelens richting jou kan laten zien, zijn haar neusvleugels. Als een vrouw zich tot een man aangetrokken voelt, zal ze haar neusvleugels wat aanspannen. Dit is een resultaat van enige mate van opwinding, net als de verwijde pupillen, en dit is dus een goed teken.

Tip 6: Kijk naar wie ze gericht staat

Dit is een teken dat vooral handig is als je met een groep mensen bent, en je van een van die mensen wil weten of ze jou misschien enigszins leuk vindt.

lichaamstaal7Uit psychologische en sociologische onderzoeken is namelijk gebleken dat mensen doorgaans gericht zijn op de persoon waarin ze het meest geïnteresseerd zijn.

Als een vrouw dus in een groep constant met haar lichaam jouw kant op staat, ook als ze haar hoofd draait om even naar iemand anders te luisteren, dan betekent dit in ieder geval niets negatiefs. Het kan natuurlijk betekenen dat jij gewoon een goede vriend voor haar bent, maar meestal betekent dit toch echt wel dat ze je graag zou zien als méér dan een vriend.

Het is hierbij het belangrijkst om naar haar heupen te kijken. Met haar bovenlichaam kan ze misschien wel gedraaid staan naar iemand anders, bijvoorbeeld de persoon die op dat moment aan het woord is, maar zolang haar heupen naar jou toe staan, ben jij voor haar nog steeds de belangrijkste persoon in de ruimte.

Tip 7: Elke vrouw is anders

Ik heb je zojuist een hele hoop tips gegeven over het herkennen van de lichaamstaal van vrouwen, maar daarbij moet je niet vergeten dat niet elke vrouw dezelfde lichaamstaal heeft. Deze tips zullen voor de meeste vrouwen wel gelden, maar natuurlijk niet voor iedere vrouw die je ooit zal tegenkomen.

Vrouwen zijn geen robots en hebben dus ook geen handleiding.

Als het dus voor je gevoel wel goed gaat, maar de vrouw tegenover je laat één negatief signaal zien, weet dan dat dit niet automatisch betekent dat ze je niet ziet zitten. Misschien is zij gewoon wel een van die vrouwen bij wie dit allemaal net iets anders werkt.

lichaamstaal8

Hopelijk ben je door dit artikel nu iets wijzer geworden op het gebied van de vrouwelijke lichaamstaal. Met deze kennis op zak kun je vanaf nu waarschijnlijk makkelijker flirten met vrouwen. Je zal nog steeds je best moeten doen om vrouwen te versieren, maar je hebt nu in ieder geval een goede basis, en een goed begin is het halve werk.

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben je Niks!

Als je geen zelfvertrouwen hebt dan straal je dit altijd uit, in welke sociale situatie dan ook.

dit is onaantrekkelijk en zal een garantie zijn op het niet behalen van succes met het andere geslacht.

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies om jou te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen:

Klik hier voor tips om meer zelfvertrouwen te krijgen

 

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *