De Verschillende Fases van Liefdesverdriet

Er zijn een heleboel verschillende liedjes, gedichten en boeken over: liefdesverdriet. Bijna iedereen heeft er wel eens een vorm van ervaren. Op het moment dat je er midden inzit voelt het alsof dit gevoel nooit meer over zal gaan. Alsof de persoon die je heeft verlaten meteen de hele wereld heeft laten stoppen met draaien. Als je je op dit moment zo voelt dan heb ik goed nieuws voor je: Het gaat over. Maar eerst moet je door een aantal verschillende fases heen.

Fase 1: realisatie

Je realiseert je dat het de laatste tijd niet zo goed gaat tussen jou en je partner. Dingen zijn niet meer zoals ze eerst waren; je doet steeds minder leuke dingen samen. Je spendeert überhaupt steeds minder tijd met elkaar. Je ontloopt elkaar misschien zelfs wel. En de tijd die jullie samen doorbrengen besteden jullie aan ruzie maken of wachten tot de ander weer iets anders te doen heeft, of tot jij wat anders te doen hebt.

De vonken die jullie aan het begin van de relatie hadden zijn of gewoon weg, of omgeslagen naar een ander soort vonken; je bent je constant aan het ergeren aan de ander of bent zelfs aan een stuk door boos op je ex. Je realiseert je dat het zo eigenlijk niet langer kan, maar je durft nog niet echt actie te ondernemen.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Fase 2: de échte realisatie

Uiteindelijk loopt het een keertje uit op een échte grote ruzie, en zo beëindigen jullie uiteindelijk de relatie. In het begin is dit misschien een opluchting. Maar al gauw komt het punt waarop je je beseft dat het nu écht voorbij is. Dat er geen nieuwe leuke momenten meer bij komen. Je kunt je hem of haar niet meer bellen als je een verhaal aan iemand kwijt moet, of als je gewoon een hele slechte, of juist een fantastische dag hebt gehad.

Je moet mensen gaan vertellen dat jullie uit elkaar zijn, en iedereen heeft er een mening over. En zodra je het aan mensen vertelt, kan je niet meer terug. Je kunt je ex-partner  niet meer mee nemen naar sociale aangelegenheden. Je kunt niet meer tegen hem of haar aankruipen als je ’s avonds op de bank zit. Je hebt ook niet meer iemand om je seksuele behoeften te vervullen. Kan je dit wel? Denkt hij of zij nu aan je? De twijfel slaat toe: heb je de juiste beslissing genomen?

Fase 3: het liefdesverdriet

Je zal misschien uren doorbrengen met denken aan jullie goede momenten, slechte liefdesliedjes luisteren en ruiken aan een kussen of kledingstuk dat nog steeds naar je ex geurt. En dit gedeelte doet pijn. Dit is het gedeelte waar het voelt alsof de wereld stopt met draaien. Alsof je hart letterlijk gebroken is. Maar hoe rot het ook voelt, houd in je achterhoofd dat het vanzelf voorbij gaat, dat je hart nog steeds heel op zijn plek zit en dat de wereld nog altijd draait.

Fase 4: de woede

Dit is het moment dat je verdriet zich omzet in boosheid. Je vervloekt je ex met alles wat je maar kan bedenken. Geeft hen de schuld van alles wat er fout is gegaan in jullie relatie. Want hij of zij deed er toch nooit moeite voor, jij was degene die er alles aan deed. Ergens weet je dat dit onzin is. Maar je bent gewoon helemaal klaar met het verdriet je je wilt het afreageren. En woede zorgt dat je jezelf niet zo zielig voelt, maar sterk. De woede verdrijft de pijn enigszins.

Fase 5: de acceptatie

Uiteindelijk leg je je er dan definitief bij neer, al gaat het nog steeds met pijn, moeite en boosheid. Maar langzaamaan begin je weer om je heen te kijken. Er zijn meer vissen in de zee. Misschien ontwikkel je zelfs een crush voor iemand anders in deze fase.

Al is dit meer om de eenzaamheid te verdrijven dan iets anders waarschijnlijk. Want in deze fase spookt je ex nog altijd door je hoofd, maar je hebt je erbij neergelegd dat hij of zij niet meer terug komt en dat je verder zal moeten met je leven.

Fase 6: vrijheid

Dit is het punt waarop je volledig over je ex heen bent. Je denkt steeds minder aan je ex; hij of zij spookt niet langer door je hoofd. Je ziet niet in elke voorbijganger die maar een beetje op je ex lijkt zij of haar gezicht. De pijn is bijna helemaal of zelfs helemaal verdwenen en je hebt er vrede mee. Je waardeert de tijd die je samen hebt gehad, en nu omarm je het single leven weer.

Je realiseert je dat je nu alle vrijheid hebt voor weer een nieuwe liefde. Dat opent je ogen en dat opent ook de ogen van alle andere potentiele partners voor jou. Want je bent beschikbaar en dat straal je uit. Je kunt weer genieten van de aandacht van andere mannen en vrouwen.

Buiten dat heb je opeens weer zeeën van tijd voor jezelf en je vrienden. Dit is belangrijk voor je zelfontwikkeling en voor het onderhouden van je sociale contacten. Daarom heeft het single zijn ook een heleboel  voordelen waar je weer een tijdje van kan genieten voordat je een nieuwe liefde tegen het lijf loopt.

Leerschool

Je hebt hier iets van geleerd; je hebt een mooie tijd gehad met iemand. En ook al doet het even  pijn, dat hoort erbij in het leven. Elke relatie heeft waarde, ondanks dat de ze niet voor eeuwig zijn. En als je midden in die verschillende fases van liefdesverdriet zit, dan zie je dit misschien niet, maar onthoud dan altijd dat het vanzelf voorbij gaat. Op een gegeven moment zal je niet meer naar die ene persoon verlangen.

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *