18 Quotes om over Je Liefdesverdriet Heen te Komen

Sinds je breuk voel je je ellendig en alleen. Met enkel een doos tissues en een bak ijs als gezelschap. En je joggingbroek. En je favoriete T-shirt. En je huisdier. En je laptop. En je mobiel. En Netflix. En Tumblr. En… oké, stiekem ben je tegenwoordig niet meer zo alleen tijdens een heartbreak. Dankzij alle nieuwe technologische snufjes heb jij de wereld nog bij de hand, zelfs als je er voor weg schuilt.

En hoewel dit feit jouw liefdesverdriet er niet minder pijnlijk op maakt, kan je het jezelf wel comfortabeler maken. Met een paar klikken heb je al een enorme lading films of boeken bij de hand. Doe dat! Want voor je het weet, ben je een heleboel wijsheid over de liefde rijker. Want is je het je weleens opgevallen dat er eigenlijk een hoop leerzame quotes te halen zijn uit ons media-aanbod?

8 filmquotes over liefdesverdriet

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

#1: Crimes and Misdemeanors (1989)

‘’Voor mijn ex-man en mij was het liefde op het eerste gezicht. Ik zou willen dat ik een tweede keer had gekeken.’’

Soms is het lastig – zo niet onmogelijk – om verder te kijken dan de overweldigende gevoelens van liefde die iemand jou bezorgt. Zodra je hem eenmaal gevonden hebt, houdt je hem daarom stevig vast.

Maar daarbij wordt je blind voor het feit dat hij misschien helemaal niet jouw Prince Charming is. En als de oogkleppen er na een tijdje eindelijk af vallen, wens je misschien dat je je niet vol hartstocht op die ene man had geworpen.

#2: Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Café (1991)

‘’Een hart kan breken, maar het zal altijd blijven kloppen.’’

Enkel omdat je hart nu in duizenden stukjes gebroken lijkt te zijn, wil dat nog niet zeggen dat je nooit meer opnieuw lief kunt hebben. Je hart kan veel meer aan dan jij nu misschien denkt. Heb geduld, er komt een dag waarop jouw ongelijk eindelijk bewezen wordt.

quote2

#3: Love and Death (1979)

‘’Om lief te hebben, moet je lijden. Om lijden te vermijden, moet je niet liefhebben; maar dan lijdt je aan niet liefhebben. Daarom is liefhebben lijden, niet liefhebben is lijden, en lijden is lijden. Om gelukkig te zijn moet je liefhebben, om gelukkig te zijn moet je dus lijden, maar lijden maakt je ongelukkig; daarom zal de ongelukkige moeten liefhebben of lijden door te veel geluk.’’

Kortom: liefde, geluk en lijden gaan hand in hand. Je kunt niet het een hebben zonder het ander. Je kunt niet liefhebben zonder lijden, en je kunt niet gelukkig zijn zonder eveneens te lijden. Door liefdesverdriet lijkt het misschien alsof er einde is gekomen aan jouw geluk en kans op liefde, maar het is juist essentieel om gelukkig te zijn en lief te hebben.

#4: Age of Adaline (2015)

quote3

‘’Flemming: ‘’Mis je het niet om iemand lief te hebben?’’

Adaline: ‘’Het is niet hetzelfde als je niet samen oud kunt worden. Als je dat niet kunt, zorgt liefde slechts voor een gebroken hart.’’’’

We hunkeren allemaal naar liefde; liefhebben en geliefd zijn. Maar niet alle liefde is eeuwig. Sommige liefde duurt slechts tijdelijk, en hoewel dit het er niet minder heftig om maakt, zal het je niet hetzelfde gevoel geven als een liefde die een mensenleven lang duurt.

Het zal je nooit echt dezelfde voldoening geven om iemand lief te hebben waarvan je weet dat jullie nooit echt samen oud zullen worden. Weet dus wanneer je die persoon los moet laten, zodat je wel degene tegen zult kunnen komen waarmee jij kleinkinderen zult delen.

#5: Finding Nemo (2003)

‘’Ga alsjeblieft niet weg. Alsjeblieft? Niemand is ooit zo lang bij me gebleven.’’

Op dit moment bevind jij je misschien onder je dekens, verscholen van de wereld. Want die ene persoon die jou eindelijk het gevoel gaf dat je geliefd werd, is uit je leven verdwenen.

Maar liefde is geen reddingsvest dat jou boven water moet houden. Een partner heeft niet tot taak jou ervan te weerhouden weg te zwelgen in jouw eenzaamheid. Alleen jij zelf bent daar verantwoordelijk voor.

#6: The Perks of Being a Wallflower (2012)

‘’‘’Waarom kiezen aardige mensen ervoor om met de verkeerde mensen uit te gaan?’’

– ‘’We accepteren de liefde waarvan wij denken dat we die verdienen.’’’’

Enkel omdat iemand jou een graantje liefde toewerpt, hoef je hier nog niet als een uitgestorvene op af te vliegen. Iemand die jou niet de liefde geeft die je verdient, is ook niet degene wiens (gebrek aan) liefde jij moet accepteren. Jij verdient veel beter.

quote4

#7: The Fox and The Hound (1981)

‘’Goodbye may seem forever, farewell is like the end, but in my heart is a memory and there you’ll always be.’’

Relaties hoeven niet op slechte noot te eindigen. Het kan heel goed zijn dat je ex-vriend en jij beide inzagen dat het zo niet langer ging, en dat jullie er gezamenlijk voor hebben gekozen om een punt te zetten achter jullie relatie.

Natuurlijk doet het afscheid dan nog steeds pijn, maar je hebt nog altijd de goede herinneringen aan jullie tijd samen en een warm plekje in je hart voor hem.

#8: Bambi 2 (2006)

‘’The colder the winter, the warmer the spring. The deeper the sorrow, the more our hearts sing.’’

En mocht het wel zo zijn dat jouw relatie tot een dramatisch einde is gekomen – na regen komt altijd zonneschijn. En hoe pijnlijker jouw liefdesverdriet, des te meer welkom is het als er weer liefde op je pad komt.

Boek-  en auteursquotes over liefdesverdriet

#9: F. Scott Fitzgerald, The Great Gatsby

‘’Gatsby believed in the green light, the orgastic future that year by year recedes before us. It eluded us then, but that’s no matter – tomorrow we will run faster, stretch out our arms farther… And then one fine morning – So we beat on, boats against the currents, borne back ceaselessly into the past.’’

Hoezeer jij ook wil toewerken naar een ideale toekomst; een overweldigende, ware liefde, je kunt niet zomaar wegrennen voor je verleden. En zelfs als je dit probeert, zal het je op een dag proberen in te halen.

In plaats van je liefdesverdriet dus weg te duwen, geef het een plaatsje. Accepteer wat je liever niet wilt accepteren, maar besef dat je hier uiteindelijk beter van zult worden.

#10: Georgetta Heyer, Venetia

‘’Er is niets zo vernederend als verliefd worden op iemand die jouw gevoelens niet deelt.’’

Je hebt jezelf compleet gegeven aan iemand gegeven en kreeg er slechts gebakken lucht voor terug. Al die tijd heb jij geïnvesteerd in een relatie die geen toekomst had. En tsja, dan voel je je terecht heel lullig en beschaamd.

Maar realiseer je dat wellicht jouw enige fout is geweest dat je de signalen niet eerder hebt opgevangen. Want jij hebt in ieder geval bewezen dat jij hartstochtelijk kunt liefhebben. Dat je partner deze hartstocht en toewijding niet deelde, zegt meer over hem/haar dan over jou. Je moet nu slechts iemand tegen het lijf zien te lopen die jouw liefde wel kan omarmen.

quote6

(Bonus) Maar tegelijkertijd zal hoe jij reageert op deze vernedering bepalend zijn voor jouw karakter – en liefdesleven

#11: Jonathan Safran Foer, Extremely Loud and Incredibly Close

‘’Soms kan ik mijn botten horen protesteren tegen het gewicht van alle levens die ik niet leef.’’

Zelfs als jij al vijf keer op rij een mislukte relatie hebt gehad, laat dit je er niet van weerhouden om het weer opnieuw te proberen. Word niet angstig om te leven, plezier te hebben en met volle teugen te genieten van al wat de wereld jou te bieden heeft.

Liefdesverdriet is het bewijs dat je geleefd hebt, en een bewijs van de moed die jij hebt getoond om jezelf open te stellen. En op een dag zal dit beloond worden.

#12: Louise Erdrich, The Painted Drum

quote7

‘’Het leven zal je breken. Niemand kan je daartegen beschermen, alleen leven ook niet, want eenzaamheid zal jou eveneens breken door zijn verlangen. Je moet liefhebben. Je moet voelen. Het is de reden waarom je hier op aarde bent. Je bent hier om je hart open te stellen. Je bent hier om opgeslokt te worden. En als het gebeurt dat je gebroken, of verraden, of verlaten, of gepijnigd bent, of als de dood bijna op je deur klopt, strijk neer naast een appelboom en luister naar het geluid van de vallende appels die rond je neervallen, hun zoetigheid verloren. Vertel jezelf dan dat je er tenminste zoveel geproefd hebt als je kon.’’

Zonder jezelf kwetsbaar op te stellen, zal je jezelf altijd (deels) verborgen houden. Maar dat is geen leven. Dat is bestaan. Je leeft pas als je jezelf durft bloot te stellen aan de wereld, aan anderen. En je kunt pas liefhebben en geliefd worden als je leeft.

#13: Mark Twain

‘’Laat nooit iemand jouw prioriteit worden terwijl jij jezelf enkel een optie laat worden.’’

Binnen een gezonde relatie bestaat een balans van geven en nemen. Wanneer je elkaar liefhebt, zal je de ander tot jouw prioriteit willen maken. Maar als jij dit doet, en de ander jou slechts als optie voor liefde of een partner ziet, is deze balans verstoort. En jij zal degene zijn die aan het kortste eind trekt.

#14: Lisa Schroeder

‘’’’Was het moeilijk?’’ vraag ik. ‘’Het loslaten?’’

– ‘’Niet zo moeilijk als vasthouden aan iets dat niet echt was.’’’’

Het accepteren van het verlies van een geliefde en een relatie lijkt verschrikkelijk moeilijk. Maar in een relatie blijven waarvan je weet dat die geen toekomst heeft, waarin de liefde niet in balans is, en waarin jij nooit werkelijk gelukkig zult worden, is pas echt een onmogelijke opgave.

#15: Nicholas Sparks, At First Sight

‘’De emotie die je hart kan breken, is soms de enige die het kan helen.’’

Soms kan je pas echter over je gebroken hart heen komen als je weer opnieuw dat sprankeltje liefde voelt. Na alle negatieve emoties, kan een dergelijke positieve ervoor zorgen dat je je weer beter gaat voelen.

En dat kan soms een tijd duren – partners loop je niet iedere dag tegen het lijf. In andere gevallen vormt de liefde van vrienden en familie al voldoende remedie tegen je liefdesverdriet.

quote8

Nog veel meer wijsheid over de liefde

#16: Elizabeth Gilbert

‘’Op een dag zal je terugkijken op dit moment in je leven en op zo’n zoete tijd van verdriet. Je zal zien dat je in de rouw was en dat je hart gebroken was, maar dat je leven aan het veranderen was…’’

Natuurlijk, nu maak je een van de meest vervelende pijnen door die een mens door kan maken, maar al dit rouwen zal jou en jouw leven doen veranderen. Het hoeft geen enorme ingreep te zijn, maar het kan je sterker maken als persoon als je je door je rouwperiode heen hebt gesleept. En hierdoor zal je wellicht beslissingen maken die jouw leven een andere wending zullen geven.

#17: Mandy Hale, The Single Woman: Life, Love and a Dash of Sass

‘’Soms is er een gebroken hart voor nodig om ons wakker te schudden en ons te helpen inzien dat we zoveel meer waard zijn daar waar we genoegen mee nemen.’’

Tuurlijk moet je in een relatie compromissen sluiten. Maar als jij zoveel geeft van jezelf zonder hier genoeg voldoening voor terug te krijgen, is er geen sprake meer van een compromis. Het is niet de beste oplossing voor jullie, maar enkel voor je (ex-)partner.

En misschien zie je dit pas in nadat jullie relatie al is stukgelopen. Maar zorg er dan juist voor dat je jezelf niet nogmaals in een dergelijke situatie terecht laat komen. Settel niet voor minder dan jij verdient!

#18: Melissa de la Cruz, The Van Alen Legacy

quote9

‘’Je kunt niet enkel met iemand samen zijn omdat je hem geen pijn wilt doen. Je moet aan je eigen geluk denken.’’

Lang heb jij ermee geworsteld: moest je de relatie nou wel of niet tot een einde brengen? Uiteindelijke heb je besloten het toch te doen, denkende dat het echt de beste optie zou zijn. Maar nu worstel jij met een enorm schuldgevoel, en het verdriet bij het aanzien van de pijn van je ex-partner.

Maar bedenk je dit: je had je ex veel meer pijn gedaan door bij hem/haar te blijven terwijl je jezelf nooit echt aan hem/haar kon geven. Het zou jullie geen van beiden gelukkig gemaakt hebben. Dus accepteer dat je de juiste keuze hebt gemaakt en laat het los. Laat jezelf het geluk vinden dat je verdient.

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *