Hoe Red Ik Mijn Huwelijk? Zo Maak Je het Weer goed!

Gevoelens van ongelukkigheid, verliefdheid op iemand anders, wederzijdse irritaties, eenzaamheid, ingesleten patronen en onbegrip; deze kunnen in een bepaalde fase in je huwelijk naar voren komen. Signalen die erop kunnen wijzen dat de innigheid grotendeels uit je huwelijk verdwenen is. Kinderen, werk, hobby’s of andere zaken nemen steeds meer tijd en aandacht in beslag en zorgen dat jullie geen tijd meer hebben voor jullie relatie.

Maar wat doe je hiertegen? Hoe kun je je huwelijk nog redden? Lees hier onze tips!

Praat over je behoeften

Het succes van een huwelijk hangt af van het aantal behoeften van twee mensen waarin voorzien wordt. Het is dus zaak om erachter te komen waar de behoeften van de ander liggen. Soms zitten die behoeften in heel kleine dingetjes en wordt erin voorzien als je zegt dat de ander er goed uitziet of dat je trots op hem of haar bent.

Welk gedrag van de ander stoort je, en welk gedrag stel je je juist op prijs maar zie je te weinig? Dit zijn dingen om over na te denken en met elkaar te bespreken.

Emotionele onbereikbaarheid

Veel mensen hebben onbewust emotionele muren opgebouwd die voorkomen dat ze ooit echt hecht kunnen worden met vrienden of familie. Sommige mensen dragen ook een sociaal masker, eveneens een beschermingsmaatregel die je vaak geen goed doet.

Dit kan als gevolg hebben dat je helemaal vervreemd bent van elkaar, ook al ben je al jaren getrouwd. Als je weer nader tot je partner wilt komen, zal je weer wederzijds vertrouwen op moeten bouwen en je openstellen voor de ander. Dit geldt voor zowel jou als je partner.

Deal met je problemen uit het verleden

Veel huwelijken zijn gedoemd te mislukken door de emotionele bagage die een van de twee vanwege vroegere teleurstellingen meebrengt. Herken dat persoonlijke barrières uit het verleden de hoofdreden kunnen zijn dat je partner of jij zich nooit helemaal bloot durft te stellen aan de ander.

Soms is het een gebrek aan vertrouwen dat in het verleden is ontstaan en dat de persoon doorvoert in het huidige huwelijk, soms is een geschiedenis van bindingsangst en mislukte relaties voorafgegaan aan de huidige problemen. Probeer met deze problemen te dealen en help elkaar hierbij.

Verwaarloos de ander niet

Denk nooit dat de ander een soort meubelstuk is, dat je veilig je huwelijk kunt laten versloffen en dat er geen uitingen van liefde nodig zijn in jullie huwelijk. Je partner weet niet dat jij van hem of haar houdt als je het niet zegt. Het is juist de bedoeling dat je af en toe daadwerkelijk laat merken dat je erg om de ander geeft.

Dat zit ‘m in heel kleine dingetjes zoals opbellen tijdens je werk enkel om even gedag te zeggen. Uit jezelf je partners favoriete maaltijd klaarmaken of dat ene luchtje kopen dat hij of zij zo lekker vindt ruiken. Dat is wat je relatie bijzonder maakt en zonder deze dingen ga je elkaar dus verwaarlozen.

Verberg niets

Mensen die niets te verbergen hebben, zijn eerlijk. Liegen, verzwijgen, manipuleren en bedriegen zijn niet de dingen waarvan je wilt dat ze voorkomen binnen jouw huwelijk. Geen enkel mens is honderd procent open maar je kunt op zijn minst een begin maken. Probeer dus altijd een open boek te zijn naar je partner toe en wees er zeker van dat hij of zij je door en door kent.

Verwacht van de ander niets minder. Overigens is niets frustrerender dan een partner die in een gesprek iets zegt maar eigenlijk iets heel anders bedoelt. Wees dus eerlijk naar elkaar en je bent al op de helft.

Wil niet altijd gelijk hebben

Je hoeft niet voortdurend te bewijzen dat jij beter weet waar je het over hebt dan je partner. In plaats hiervan kun je proberen begrip op te brengen en je in je partner in te leven. Door te besluiten om vanaf nu gelukkig te zijn in plaats van gelijk te hebben, word je een stuk aangenamer om mee om te gaan. Niet eens alleen voor je partner, maar voor iedereen om je heen. Ook zal je dan beter in staat zijn om een discussie te voeren die niet uitloopt op ruzie.

Als je partner niet mee wil werken

Wijs je partner op zijn of haar angsten en weerstand maar maak eveneens duidelijk dat je echt veel meer bereikt als je samenwerkt. Als je partner inziet dat hij of zij er zelf niets mee opschiet als ze star blijven volhouden om kortaf en grimmig te doen, houden ze daar vanzelf mee op. Laat zien dat jij er alles aan wilt doen om dit huwelijk te redden en er daadwerkelijk mee bezig bent. Probeer hierbij niet betweterig over te komen, maar hulptoereikend.

Een huwelijk vraagt opoffering

Zoals in elke vriendschap of relatie is ook voor een goedlopend huwelijk opoffering nodig. Twee verschillende personen komen samen, kinderen worden er nog eens aan toegevoegd, en dan samen onder een dak leven is niet altijd even gemakkelijk.

Wees dus niet zo onrealistisch om te denken dat onenigheid een teken aan de wand is of dat jullie toch niet voor elkaar bestemd zouden zijn als het even wat minder gaat. Verlies je ook niet in trendy echtscheidings- oorzaken’ zoals ‘ Op elkaar uitgekeken zijn’ en ‘We groeien langzaam uit elkaar’. Een huwelijk vraagt verantwoordelijkheid. Neem die dan ook.

Kortom

Je huwelijk is waarschijnlijk echt wel te redden, als jullie je er beiden maar voor openstellen. Erken de problemen die je hebt en ga ermee aan de slag. En het allerbelangrijkste: doe dit samen. Zoek er desnoods hulp bij. Je kan dit, jullie kunnen dit. Je moet elkaar gewoon weer even vinden. Dat is moeilijk, maar jullie hebben het eens gedaan; dan kunnen jullie het ook echt wel nog een keer. Als je nou nog meer wilt lezen over dit onderwerp, lees dan het Ideale Relatieprogramma ebook.

Krijg de relatie waar je partner 100% toegewijd aan je is, zonder fricties of vervelende spanningen

Heb je relatie- of huwelijksproblemen? En staat je relatie op dit moment misschien wel op spanning?

Onderzoek wijst uit dat 78% van alle relaties wordt verbroken en 38,8% van alle huwelijken stuklopen. Dit zijn schokkende getallen.

Maar er is hoop… Ik heb namelijk een uitgebreid programma ontwikkeld om je te helpen om meer controle terug te winnen in je relatie.

Ontdek het nu:

Het Ideale Relatie Programma Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *