Heeft Je Ex Geen Gevoelens Meer Voor Je? 7 Belangrijke Tips

‘Help, mijn ex voelt niks meer voor me!’ Dagelijks ontvang ik dergelijke wanhoopsberichten in mijn mailbox.

Wat alle mails met elkaar gemeen hebben is dat ze bang en wanhopig zijn. En dat begrijp ik, want het is ontzettend machteloos gevoel als je merkt dat je ex tussen je vingers wegglijdt.

Hoewel in het in de eerste maanden of misschien wel jaren prima tussen jullie leek te gaan, heeft de persoon die nu je ex-partner is, onlangs laten weten dat zijn of haar gevoelens voor jou verdwenen zijn.

Het voelt als een schok die je maar moeilijk kunt verteren. Stiekem hoop je het vuurtje tussen jou en je ex opnieuw te kunnen aanwakkeren.

Ben je op zoek naar tips om het gevoel bij je ex weer te laten terugkomen? Lees dan snel verder.

In dit artikel leer je:

 • Simpele tips die je onmiddellijk kan toepassen om aantrekkelijker te worden
 • Wat je het beste kunt doen als je ex niet meer van je houdt
 • Hoe je kan zorgen dat je ex weer gevoelens voor je krijgt
 • Waarom kwetsbaarheid tonen juist een teken van kracht is (maar alleen als je het op deze manier doet)
 • En nog veel en veel meer….

Tip #1: Creëer opnieuw aantrekkingskracht

Soms maken mensen de fout om hun ex-partner maandenlang te negeren in de hoop dat het weer voor verliefde gevoelens zal zorgen.

De ‘geen contact regel’ helpt in de meeste gevallen om je ex weer terug te krijgen, maar soms ook niet.

Het negeren van je ex werkt meestal alleen als je ex nog gevoelens voor je heeft en niet kan leven met het feit dat jullie uit elkaar zijn. Maar als je ex je niet meer mist, dan zul je niet veel bereiken of überhaupt iets bereiken door hem of haar te negeren.

Zowel emotionele als fysieke aantrekkingskracht is van belang om iemand te behouden of weer terug te krijgen.

In dit geval wil je weer die verliefde gevoelens opwekken die je ex ooit voor je had. Dit lukt alleen als je weer het contact met je ex hersteld hebt.

En als het om contact zoeken met je ex gaat is emotionele aantrekkingskracht een hele belangrijke factor die je niet uit het oog mag verliezen. Stel je hebt weer contact met je ex via whatsapp, dan wil je nooit op een saaie manier met hem of haar appen.

Als ze vraagt hoe het met jou gaat, antwoord dan niet met ‘hier gaat alles goed, met jou ook?’. Je wilt niet weten hoeveel mensen op deze manier met anderen communiceren. Het is ongelooflijk saai. Zorg dat je je ex prikkelt met leuke, onvoorspelbare berichten.

Maar hem/haar aan het lachen en zeg iets zoals ‘behalve dat ik vandaag bijna van mijn sokken werden gereden door een [man/vrouw] met [rood/blond haar] (beschrijf het uiterlijk van je ex), gaat alles goed hoor’. Je wilt nooit whatsappen met je ex op een saaie manier.

Je ex zal zich afvragen of je haar/hem nu zit te plagen, en zal eerder geneigd zijn om erop door te vragen. Maar begrijp dat enkel berichten uitwisselen met je ex geen magisch trucje is om je ex op eenvoudige wijze terug te krijgen.

Om je ex weer gevoelens voor je laten krijgen wil je iedere interactie die je met hem/haar hebt gebruiken om aantrekkingskracht op te wekken.

Op het moment dat je ex zich goed voelt en het leuk vindt om contact met je te hebben, is hij/zij minder op zijn/haar hoede. Je ex hoeft zich geen zorgen meer te maken dat je wanhopig bent om hem/haar terug te krijgen.

Als je ex vaker om je lacht en een leuke tijd met je heeft, dan komt er een punt waarop hij/zij gaat twijfelen en gaat nadenken waarom het tussen jullie eigenlijk is uitgegaan. Zo verkeerd was je toch eigenlijk niet? Misschien krijg je dan nog een tweede kans.

Als deze persoon écht belangrijk voor je is, dan is het van belang om actief te zijn, zodat je weer aantrekkelijk wordt gevonden door je ex.

Als je ex je mist dan zal hij/zij vroeg of laat terugkomen. Als je ex weinig gevoelens voor je heeft zul je wat dingen moeten veranderen om dingen te laten gebeuren.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Tip #2: Laat je ex zien dat je veranderd bent

Je ex moet de verbeterde versie van je ervaren. Je hoeft niet perfect te zijn, maar je ex moet wel zien dat je in positieve zin veranderd bent.

Laat zien dat je niet hebt stilgezeten en verder bent gegaan met je leven. Verwacht geen passie in de eerste paar dagen dat je weer op een normale manier contact hebt met je ex.

Je moet zorgen dat je je tijdens het eerste afspraakje met je ex je als een volwassen persoon gedraagt. Het is veel aantrekkelijker wanneer je uitstraalt dat je verantwoordelijk bent en dat je je leven onder controle hebt, ondanks dat het tussen jullie uit is.

Wees ook realistisch over jullie relatie en jouw verantwoordelijkheden daarin. Hoe rationeler je overkomt, hoe meer jouw ex je een geschikte partner gaat vinden.

Als je onzeker en jaloers was, dan is dat een enorme afknapper van vrouwen. Als ze merkt op jullie eerste afspraakje dat het je niet uitmaakt dat ze een andere man gedate heeft, dan scoor je alweer wat punten.

Je bent niet langer die oude onzekere of jaloerse persoon waar ze gek van werd. Zorg daarom voor een stoïcijnse houding als je ex je begint te testen.

Je laat je ex nu zien dat je veranderd bent sinds jullie uit elkaar zijn gegaan. Dit ga je natuurlijk niet met woorden zeggen. Zeg dus niet tegen je ex ‘alsjeblieft… vertel me wat je wil dat ik moet veranderen’.

Zo werkt het helaas niet. Je ex kan die persoonlijke verandering alleen zien door je te ervaren. Met ervaren bedoel ik dat je een zelfverzekerde lichaamstaal laat zien en een goede vibe hebt.

Als je nerveus bent en je ongemakkelijk voelt bij de verhalen van je ex, dan laat je zien dat je nog steeds op hetzelfde niveau zit als vroeger. Dan voelt het voor je ex als een relatie met zijn/haar kleine broertje.

Je ex wilt een relatie aangaan met iemand die ze kan respecteren en waar ze tegenop kan kijken. Iemand met een sterke persoonlijkheid.

Dus als je ex momenteel geen gevoelens meer voor je heeft, dan is dit hetgeen wat je wilt verbeteren. Zorg weer voor aantrekkingskracht door te flirten en het uitstralen van zelfvertrouwen. Raak niet van slag bij alles wat je hoort!

Oude relatieproblemen overwinnen? Lees dan mijn artikel over hoe je veelvoorkomende relatieproblemen kunt oplossen.

Tip #3: Doe leuke dingen samen

De grootste vijand van een relatie is routine.

Maar een routine wordt al snel een sleur als je er nooit iets aan verandert.

Als je niks nieuws doet met je partner en ieder weekend met je beste vrienden doorbrengt, dan wordt de band die je met iemand hebt langzaam maar zeker verbroken.

Uiteraard kan het eens fijn zijn om elkaar even met rust te laten, maar dit wordt een probleem als dit de basis van jullie relatie wordt.

Ook als je jarenlang een relatie met iemand hebt en denkt dat het wel goed zit, mag je nooit denken dat je partner eeuwig trouw blijft.

Het hoeft niet altijd je eigen schuld te zijn dat de gevoelens van verliefdheid zijn verdwenen, maar het is wel je verantwoordelijkheid om je ex terug te krijgen. Jij bent degene die dit artikel leest. Het is dus aan jou om actie te ondernemen en je ex terug te winnen.

Samen leuke dingen doen is een van de dingen die je met je ex kunt doen om de band tussen jullie te versterken.

Zoek naar mogelijkheden die je samen kunt doen en waar jullie beiden van genieten. Het zorgt voor emotionele spanning. Het is iets waar je wekelijks aan moet werken… maar geloof mij, het is de moeite waard.

Waar kun je dan aandenken? Ik geef je enkele voorbeelden:

 • Samen koken
 • Romantisch uiteten
 • Boswandeling maken
 • Pretpark
 • Potje poolen
 • Nieuwe plaatsen bezoeken (citytrip)
 • Weekendje weg
 • Skydiven
 • Ballonvaart
 • Etc.

Zoals je ziet kun je het zo gek en duur maken als je zelf wilt. Mensen houden ervan om sterke emoties bij iemand te voelen. Als je die gezonde spanning kan terugbrengen op de momenten dat je met je ex samen bent, dan zal dat aantrekkingskracht opwekken en goede herinneringen bij je ex oproepen.

Tip #4: Focus op het positieve

Je weet inmiddels dat het opwekken van aantrekkingskracht noodzakelijk is om weer gevoelens bij je ex te laten ontstaan.

Het geheim is om je ex voortdurend van je af te duwen en weer naar je toe te trekken (dit wordt ook wel ‘push-pull’ in het Engels genoemd). Je maakt bijvoorbeeld een grapje over de nieuwe schoenen van je ex en duwt hem of haar weg met een grote glimlach, puur om een reactie te krijgen.

Het is wel belangrijk dat je met je ex flirt op een positieve manier. Zeg dus nooit botte dingen om hem of haar pijn te doen. Je doet het om te plagen en met je ex te spelen op een flirterige manier.

Je intentie moet altijd speels zijn. Laat je ex een reeks van emoties voelen en de verliefde gevoelens zullen vroeg of laat weer naar boven komen.

Leg de focus op de positieve punten. Jullie hebben namelijk ook heel veel geluk gehad samen, leg daar de focus op! Het gesprek wordt vanzelf leuker als je het over leuke dingen gaat hebben. Laat tevens blijken hoe jij veranderd bent.

Dit kun je doen door een verhaal te vertellen waaruit blijkt dat je de dingen nu volledig anders aanpakt dan vroeger. Denk aan sollicitaties, sporten, gezond eten, etc.

Lach veel naar je ex, maak oogcontact, en doe zijn of haar bewegingen na (spiegelen). Zo kom je heel aantrekkelijk over en word je als een leuker persoon gezien.

Tip #5: Durf je kwetsbaar op te stellen

Wanneer de meeste mensen kwetsbaarheid horen dan associëren ze dit woord onmiddellijk met zwakte.

Met name mannen worden opgevoed om hun emoties achter te houden en geen kwetsbaarheid te laten zien.

Maar je kwetsbaarheid tonen betekent niet alleen maar dat je bereid bent je angsten of onzekerheden met je ex te delen.

Nee, ik bedoel het anders. Natuurlijk mag je je eigen fouten geven, maar leg hier niet teveel nadruk op. Je wilt niet dat het gesprek alleen maar gaat over wat er tussen jullie misging. Dit is geen kwetsbaarheid, dit is zwakte en wanhopig zijn.

Wat ik in dit geval met kwetsbaarheid bedoel is dat je jezelf in een positie plaatst waarin je kunt worden afgewezen.

Denk aan een grap uitspreken die misschien niet door iedereen gewaardeerd wordt, stuntelig gedrag (je struikelt met je schoenen over een stoep en durft meteen de spot met jezelf te drijven zoals ‘had ik toch maar een schoenmaat kleiner gekocht’), iemand aanspreken die je niet kent, je ex vertellen dat je het oprecht leuk vindt om haar weer te zien, etc.

Voor al deze kleine dingen moet je je nek durven uit te steken. Je maakt jezelf kwetsbaar als je dit doet.

Wat communiceer je hiermee naar je ex?

Iemand die in staat is om kwetsbaar op te stellen, zegt tegen de wereld: ‘Het kan me niet schelen wat je van mij denkt; dit is wie ik ben, en ik weiger iemand anders te zijn. “

Je bent niet bang om je emoties te uiten, zelfs als dit betekent dat dit negatieve reacties bij iemand kan oproepen. Je impliceert hiermee dat je comfortabel bent met je sterke en zwakke punten.

Sommige mensen durven hun eigen fouten nooit toe te geven. Ze geven liever iemand anders de schuld als iets niet goed loopt

Misschien val je ook constant in saaie gespreksonderwerpen met je ex omdat ze veilig zijn en je met oppervlakkige gesprekken niet het risico loopt hem of haar te beledigen. Stop daar onmiddellijk mee. Het is namelijk onaantrekkelijk gedrag.

Dit klinkt misschien allemaal wat vreemd en nieuw. Vertrouw me, dat is het niet. Op deze manier contact maken zal resulteren in een betere connectie met je ex. Doe dit trouwens wel alleen als je elkaar in het echt ontmoet. Via social media loop je het risico dat berichten niet goed worden begrepen, je kunt dan immers niet gebruik maken van lichaamstaal.

Tip #6: Bouw de seksuele spanning weer op

Het geheim is om je ex voortdurend van je af te duwen en weer naar je toe te trekken (dit wordt ook wel ‘push-pull’ in het Engels genoemd).

Je maakt bijvoorbeeld een grapje over de nieuwe schoenen van je ex en duwt hem of haar weg met een grote glimlach, puur om een reactie te krijgen.

Het is wel belangrijk dat je met je ex flirt op een positieve manier. Zeg dus nooit botte dingen om hem of haar pijn te doen. Je doet het om te plagen en met je ex te spelen op een flirterige manier.

Je intentie moet altijd speels zijn. Laat je ex een reeks van emoties voelen en de verliefde gevoelens zullen vroeg of laat weer naar boven komen.

Tip #7: Heb goede seks met je ex

Laat ik meteen maar even duidelijk zijn, deze tip is niet voor iedereen bedoeld. Dit hangt in de eerste plaats volledig af van hoe je op dit moment met je ex communiceert.

Denk pas aan seks op het moment dat je ex wekelijks toenadering zoekt. Dan is goede seks die kers op de taart. Maar als je volledig wordt genegeerd door je ex, dan is een erotisch getint berichtje sturen het laatste wat je wilt doen.

Dus wanneer ga je voor seks? Als je het gevoel hebt dat het tussen jullie goed gaat. Misschien heb je wel met je ex gezoend op de eerste ontmoeting. Het volgende afspraakje zou dan wel eens kunnen eindigen samen in bed.

Waarom leg ik zo de nadruk op seks met je ex? Heel simpel: seks is ontzettend belangrijk als je een diepere connectie met iemand wilt.  Seks heeft namelijk vele positieve, emotionele en sociale voordelen.

Oxytocine komt vrij tijdens seks en een orgasme, wat ervoor zorgt dat de hechting tussen twee personen wordt bevorderd. Oxytocine stimuleert binding en empathie voor een ander.

Voor vrouwen komt dit hormoon vrij na het orgasme en creëert het een vertrouwensband door bepaalde zintuigen te stimuleren.

In een relatie wordt seks geassocieerd met stabiliteit omdat het de hechting vergroot, vooral wanneer elkaars seksuele verlangens worden vervuld.

Wanneer dingen geweldig zijn met jou en je partner in bed, zal je zelfvertrouwen ook op andere gebieden toenemen. Goede seks verhoogt je gevoel van welzijn en tevredenheid met jezelf. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor jou, maar ook voor je ex!

Over het algemeen is seks een bindmiddel dat gezond is voor je band met je ex. Er zijn wel enkele dingen die je wilt toepassen als je met je ex het bed induikt…

Geef je ex de volledige aandacht in bed!

Was je nooit zo van het voorspel? Pech gehad! Je wilt nu je best doen voor je ex. Laat zien dat je in staat bent om je ex te behagen in bed.

Dit kun je doen door je ex te plagen of een goede massage te geven. Door je ex seksueel tevreden te stellen wordt de kans groter dat je ex bij je terug wilt komen.

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

2 Reacties op "Heeft Je Ex Geen Gevoelens Meer Voor Je? 7 Belangrijke Tips"

 1. Harry

  says:

  Hi,

  Ik had al een jaar geen contact meer met mijn ex. Daarvoor hebben we een paar keer een korte relatie met elkaar gehad. Dit in een periode van twee jaar. Twee keer is het vanuit mijn kant (twijfels) uitgegaan. Twee maanden geleden heb ik weer contact met haar opgenomen. Vorige week bleek dat haar situatie is veranderd en sinds een maand of 4-5 iemand anders heeft die ze al 22 jaar kent.

  Had al een klein vermoeden (vakantie foto's op Insta, echter hierop komt hij niet voor) alhoewel dit ook weer teniet werd gedaan omdat ze een paar weken geleden 's nachts nog een foto van haar stuurde toen ze in de kroeg stond.

  Dacht dat ze in eerste instantie de boot afhield omdat ze al een paar keer haar neus aan mij had gestoten. Een tijdje geleden was ik in haar woonplaats en stuurde een foto van de stad. Ze vond het best vreemd en raar dat ik zo dichtbij was.

  Heb haar vorige week gebeld om te vragen of ze wat wilde gaan drinken. Dacht nl. dat ik voldoende aanwijzingen had dat ze dit leuk zou vinden (foto, reactie toen ik vlakbij haar was (raar, zo dichtbij) Het was best een shock om te horen dat ze nu in een andere situatie zit.

  Tijdens het telefoongesprek en later via de App heb ik de kaarten op tafel gelegd en heb gezegd wat ik nog voor haar voel. Had haar vorig jaar al eens gebeld om te zeggen dat ik haar mistte maar helaas nam ze niet op (en heb niet meer gebeld omdat ik dacht dat ze er niet op zat te wachten) In haar reactie via de App geeft ze aan dat ze altijd heeft gedacht 'wacht maar er komt een dag' en nu die dag is aangekomen het erg naar vind, voor mij maar ook voor haar en dat ze enorm baalt dat dit niet eerder is gebeurt en nu in een andere situatie zit.
  Ze geeft nog om me en heeft na ons telefoontje ook slecht geslapen omdat het mij pijn doet. Ze voelde zich na mijn telefoontje eigenlijk enorm kut, dat was een betere omschrijving gaf ze aan. Oja, ze gaf aan dat ze erg voorzichtig is om via Insta te laten blijken dat ze met iemand is. En dat ik niet via dit medium erachter moet komen dat er iemand is. Had al een jaar geen contact met haar en vind dit best vreemd. Je wilt toch van de daken schreeuwen als je happy en verliefd bent? Daarnaast vraag ik me af wanneer ze me dit had willen laten weten....we hadden per slot van rekening al een jaar geen contact.

  Vorige week hebben we meer app contact gehad al moet ik toegeven dat dit voor 90% aan mij ligt. Voor ons telefoontje duurde het soms een week voordat ze reageerde op een app en nu dezelfde dag en vaak snel. Nu weet ik dat dit niet handig is dus heb me voorgenomen om zelf niet meer te appen. Als ze me echt mist hoop ik dat ze contact met mij opneemt. Qua karakter is ze vrij meegaand en een 'pleaser'.

  Vraag is nu wat te doen? En wat zou zij voelen en diep in haar hart willen? Ik zou haar graag weer terug willen maar ben ook bang dat ik haar weer ga kwetsen. Al denk ik dat dit niet gaat gebeuren. Denk dat ze dit ook beseft en wellicht hierin geen risico wil nemen. Haar liefdesleven is namelijk niet echt een succes Vaak teleurgesteld en bedrogen door verschillende mannen. Ik ben 46 en zij is 42.

  Dank, Harry

 2. annette

  says:

  hoi lieve mensen
  ik wil mij ex niet terug de redenen is omdat ie mij belasterd tegen over zij huidige vriendin Marjan
  hij had mij en haar, hij heeft mij belasterd door niet te vertellen dat hij al in oktober 20 16 een ander had, ik was toen nog verliefd op hem en nog steeds niet klaar met hem, in feb 20 17 kreeg ik op nieuw verkering met niemand anders sommige mensen zijn jaloers op me maakt mij niet uit,
  ik zeg altijd deze is veel beter
  en dat neem ik
  graag wil onmin blijven
  maar hem wil ik niet meer terug
  aminien

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *